Ако не учам сега, тогаш вечер после зумба ќе ми се учи или слабо? И што ако не научам за утре? Не бе, не учам. Ниту некаква желба имам, ниту ништо .
Koга ќе појдам во Охрид ? Колку сум само неодлучна Дали ќе ми стасат пари за тоа што планирам да си го купам ?
Дали некогаш ќе ја отепам мувава ? Дали некогаш ке научам по сите предмети за утре да одговарам ? Дали ке го засакам и ке ми тргне со новово момче ? Што ми прередува оваа зима ? каде да одам на факултет ? Што да се подновам ? скромно...
Дали новиот Total Recall е добар како оригиналот? Ќе најдам ли од маската за коса на Алверде во ДМ или ќе се бркам со недели низ продавниците во исчекување? Ќе се симне ли некој да ме замени, за да одам да мочкам? Ах, една мисла ли е...
А што ќе биде утре? А што ако не знам ништо, што ако ми се спие и не знам ништо... да си легнам во 9 или 10, а да не е многу рано? Дали да поднаучам уште нешто, дали знам да ги решавам задачите? Дали да си ги напишам на ливче формулите? Дали...зошто...како..
"You have to die a few times before you can really live." — Charles Bukowski ... колку е*ано вистинито ...