Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мислења за новата платформа

Дискусија во 'За форумот' започната од Papillon.Papi, 30 октомври 2014.

1. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.464
    Wooow! :o Колку сте брзи, браво! :D

На cresa-jagoda и Mihajlo им се допаѓа ова.
  2. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Сепак се' уште може да се гледаат мислењата.

Кога ќе се кликне директно на било кое корисничко име, се појавува црно мало прозорче каде што ги пишува општите податоци за членот. Пораки, допаѓања, аватар, последна посета, прво регистрирање и трофеи. Тука дава опција за да се видат мислењата, односно може да ги отвориш пораките. Пробај и ќе видиш. Сте средиле ама половично, ова можеби сте го заборавиле. :)

На Mihajlo му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mihajlo

Mihajlo Администратор Член на тимот

Се зачлени на:
    20 ноември 2008
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    498
    @Daydream, во право си, поправено! :)

На cresa-jagoda, senza.parole, Sky-butterfly и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Thank you very much. :)

Сега можам да кажам дека форумов е целосно одличен. :)

На cresa-jagoda, Someonespecial, Lella и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.110
    Зошто сте ги тргнале најактивните нови теми? Баш брзи линкови беа. :(

6. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.546
    Допаѓања:
    5.894
    kako da pishuvam lichni poraki?

7. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.110
    Горе десно, втората иконка со облачиња, па долу десно „Нов разговор“’. :)

8. sajonaramucaca

sajonaramucaca Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    461
    - Дозволете промена на ник. Новите членови имаат избор кој нам не ни беше достапен, пр. можат да бираат кирилица/латиница, при зачленување ги предупредувате дека не е дозволена промена понатаму откако ќе се зачленат... дајте барем една можност и после пак забранете.

- Тргнете го она Најактивни нови теми од почетна. Ако треба нешто да стои, тоа треба да бидат општо најновите започнати теми, а не најактивните нови, најактивни се обично оние кои ги отвориле тролови или пак оние од типот бракови, разводи, спиела со вујко му на швалерот или не знам како. Срамота е за имиџот на форумот да стојат такви малоумни глупости со денови, не ми е јасно како не забележувате.

- Може и да се врати на старо периодот за редактирање, од половина час на час.

Другото е ОК, немам замерка.

Последна измена: 28 ноември 2014
  9. sparkless

sparkless Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2014
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    48
    pre dobra pre zabavna tooo coool too awesome hehehhe(mooning):dance:(zilmer)(hollest)(poolparty):music:

10. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Македонија не влезе во ЕУ, ама фемина доби нова платформа. Аферим!

Можда па и не е толку нов, само јас прв пат го гледам. Познато ми е функционирањето на платформава и други наши и странски форуми ја имаат истава или пак слична, само мене малку ме зачудува што целата посветеност и напори останале на разлепшување на форумов во буквална а не преносна смисла на зборот. Можда не го расчепкав детално, но од толку колку што успеав да разлистам категориите се исти непроменети, нема ништо ново, освен ДМ катчетп што е навистина за пофалба, ама не мислам дека е доволно. Барем јас очекував некоја поинаква промена освен целосно разрозевување и дотерување. Очигледно сеуште најголема грижа ни е приватноста, без разлика што таа приватност значи дека сега непознатите нема да можат да ни ги читаат постовите за која боја на лак од каде да ја купат и колку.
    Искрено сметам дека треба многу да се прошири форумов, да се избришат или спојат многу теми и да се поделат поубаво во повеќе категории. Затоа што вака испаѓа како старата добра поговрка- vuk dlaku menja ali cud nikad.
    Али убави сме, стварно сме поџиџани вака.
    Да не биде само кривење лице и стварање на брчки, ми се допаѓа новото катче на Дм, давањето поклони за резензии, светски потег.
    Корисни се нотификацииве, али најдраго од се ми е што нема ограничување на пораките, убаво што и тоа сте го усвоиле. Залудно потрошено време.

Продолжете да работите уште повеќе на подобрување на форумов не само од естетска смисла, зашто без разлика на се, знае да биде едно фино виртуелно прибежиште не само за кога треба да ги налакираме ноктите, туку за многу посуштински работи од тоа:)

Последна измена: 30 ноември 2014
    На Marossa, Mrs.Cuper и Annath им се допаѓа ова.
  11. troublesome

troublesome Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    152
    Mene starata platforma mi beshe podobra, koga go vidov ova kje dozhiveev shok, ista Kajgana samo shto Kajgana e poinakov forum i odgovara da funkcionira taka, Femina ne e tolku aktivna. Se cuvstvuvam kako forumot da e ponazaden otkolku porano. A shto znachi copyright 2010-2014, dali vo 2015 forumot kje bide tehnichki zastaren?

12. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.110
    Секоја година се менува тоа.

13. troublesome

Се зачлени на:
    13 март 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    152
    На минатата платформа пишуваше 2010-2012 иако бевме 2014.

14. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.110
    Тоа не беше сменето бидејќи админите не обрнуваа внимание. По правило треба секоја година да се менува. ;)

15. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Можеби оние кои ме следат заприметија дека послабо сум на форумов од порано.
    Лично мене, некако новава платформа многу ме заморува во очите, зошто е пренатрупана и многу ситници има на неа.
    Иако, има нови работи кои се добредојдени.

Она што го заприметив е, дека не се расчистени некои форумски имиња кои се атрактивни, но зафатени, па некои немаат ниту едно мислење (изгледа колку да се зачленат за да чепкаат низ членовиве).
    Тука може да се дадат некои ограничувања, на пр. без 50-100 мислења да не можеш да `ровариш` кај членовите, или без некој минимум да им се бришат профилите.

16. troublesome

Се зачлени на:
    13 март 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    152
    Порано кога кликнувавме ми се допаѓа се менуваше бојата. Сега можеш да кликнеш по грешка и да не забележиш. Мислам дека треба да преземете нешто тука.

Ќе видиме за еден месец. Ако не го сменат ќе те цитирам за да те потсетам :!:

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  17. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.673
    Допаѓања:
    2.923
    Откако се смени платформата поретко "висам" на форумот, бидејки потешко се снаоѓам и тоа ме заморува, многу детали и ситници..
    Сега почнав да се навикнувам...

Мноогу ми фали старата платформа!

18. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.110
    Абе ако не го сменат нив цитирај ги, шо мене. :D Не сум ти јас крива што животот ти зависи од тоа која година ќе ја пишува таму. :emo:

На Someonespecial му/ѝ се допаѓа ова.
  19. troublesome

Се зачлени на:
    13 март 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    152
    Ќе те цитирам да ти покажам колку ништо не знаеш и пак се буташ тука да одговараш кога никој ништо не те прашал :bug: ;)

Последна измена: 13 декември 2014
  20. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.110
    Sorry fish. :rofl:

На Someonespecial му/ѝ се допаѓа ова.