Мислења за новата платформа

Discussion in 'За форумот' started by Papillon.Papi, Oct 30, 2014.

1. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Wooow! :o Колку сте брзи, браво! :D

cresa-jagoda and Mihajlo like this.
  2. Daydream

Daydream Популарен член

Сепак се' уште може да се гледаат мислењата.

Кога ќе се кликне директно на било кое корисничко име, се појавува црно мало прозорче каде што ги пишува општите податоци за членот. Пораки, допаѓања, аватар, последна посета, прво регистрирање и трофеи. Тука дава опција за да се видат мислењата, односно може да ги отвориш пораките. Пробај и ќе видиш. Сте средиле ама половично, ова можеби сте го заборавиле. :)

Mihajlo likes this.
  3. Mihajlo

Mihajlo Администратор Staff Member

@Daydream, во право си, поправено! :)

4. Daydream

Daydream Популарен член

Thank you very much. :)

Сега можам да кажам дека форумов е целосно одличен. :)

5. Lella

Lella Форумски идол

Зошто сте ги тргнале најактивните нови теми? Баш брзи линкови беа. :(

6. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

kako da pishuvam lichni poraki?

7. Lella

Lella Форумски идол

Горе десно, втората иконка со облачиња, па долу десно „Нов разговор“’. :)

8. sajonaramucaca

sajonaramucaca Истакнат член

- Дозволете промена на ник. Новите членови имаат избор кој нам не ни беше достапен, пр. можат да бираат кирилица/латиница, при зачленување ги предупредувате дека не е дозволена промена понатаму откако ќе се зачленат... дајте барем една можност и после пак забранете.

- Тргнете го она Најактивни нови теми од почетна. Ако треба нешто да стои, тоа треба да бидат општо најновите започнати теми, а не најактивните нови, најактивни се обично оние кои ги отвориле тролови или пак оние од типот бракови, разводи, спиела со вујко му на швалерот или не знам како. Срамота е за имиџот на форумот да стојат такви малоумни глупости со денови, не ми е јасно како не забележувате.

- Може и да се врати на старо периодот за редактирање, од половина час на час.

Другото е ОК, немам замерка.

Last edited: Nov 28, 2014
  9. sparkless

sparkless Активен член

pre dobra pre zabavna tooo coool too awesome hehehhe(mooning):dance:(zilmer)(hollest)(poolparty):music:

10. Hipster

Hipster Форумски идол

Македонија не влезе во ЕУ, ама фемина доби нова платформа. Аферим!

Можда па и не е толку нов, само јас прв пат го гледам. Познато ми е функционирањето на платформава и други наши и странски форуми ја имаат истава или пак слична, само мене малку ме зачудува што целата посветеност и напори останале на разлепшување на форумов во буквална а не преносна смисла на зборот. Можда не го расчепкав детално, но од толку колку што успеав да разлистам категориите се исти непроменети, нема ништо ново, освен ДМ катчетп што е навистина за пофалба, ама не мислам дека е доволно. Барем јас очекував некоја поинаква промена освен целосно разрозевување и дотерување. Очигледно сеуште најголема грижа ни е приватноста, без разлика што таа приватност значи дека сега непознатите нема да можат да ни ги читаат постовите за која боја на лак од каде да ја купат и колку.
    Искрено сметам дека треба многу да се прошири форумов, да се избришат или спојат многу теми и да се поделат поубаво во повеќе категории. Затоа што вака испаѓа како старата добра поговрка- vuk dlaku menja ali cud nikad.
    Али убави сме, стварно сме поџиџани вака.
    Да не биде само кривење лице и стварање на брчки, ми се допаѓа новото катче на Дм, давањето поклони за резензии, светски потег.
    Корисни се нотификацииве, али најдраго од се ми е што нема ограничување на пораките, убаво што и тоа сте го усвоиле. Залудно потрошено време.

Продолжете да работите уште повеќе на подобрување на форумов не само од естетска смисла, зашто без разлика на се, знае да биде едно фино виртуелно прибежиште не само за кога треба да ги налакираме ноктите, туку за многу посуштински работи од тоа:)

Last edited: Nov 30, 2014
    Marossa, Mrs.Cuper and Annath like this.
  11. troublesome

troublesome Истакнат член

Mene starata platforma mi beshe podobra, koga go vidov ova kje dozhiveev shok, ista Kajgana samo shto Kajgana e poinakov forum i odgovara da funkcionira taka, Femina ne e tolku aktivna. Se cuvstvuvam kako forumot da e ponazaden otkolku porano. A shto znachi copyright 2010-2014, dali vo 2015 forumot kje bide tehnichki zastaren?

12. Lella

Lella Форумски идол

Секоја година се менува тоа.

13. troublesome

На минатата платформа пишуваше 2010-2012 иако бевме 2014.

14. Lella

Lella Форумски идол

Тоа не беше сменето бидејќи админите не обрнуваа внимание. По правило треба секоја година да се менува. ;)

15. Silver.E

Silver.E Популарен член

Можеби оние кои ме следат заприметија дека послабо сум на форумов од порано.
    Лично мене, некако новава платформа многу ме заморува во очите, зошто е пренатрупана и многу ситници има на неа.
    Иако, има нови работи кои се добредојдени.

Она што го заприметив е, дека не се расчистени некои форумски имиња кои се атрактивни, но зафатени, па некои немаат ниту едно мислење (изгледа колку да се зачленат за да чепкаат низ членовиве).
    Тука може да се дадат некои ограничувања, на пр. без 50-100 мислења да не можеш да `ровариш` кај членовите, или без некој минимум да им се бришат профилите.

16. troublesome

Порано кога кликнувавме ми се допаѓа се менуваше бојата. Сега можеш да кликнеш по грешка и да не забележиш. Мислам дека треба да преземете нешто тука.

Ќе видиме за еден месец. Ако не го сменат ќе те цитирам за да те потсетам :!:

cresa-jagoda likes this.
  17. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Откако се смени платформата поретко "висам" на форумот, бидејки потешко се снаоѓам и тоа ме заморува, многу детали и ситници..
    Сега почнав да се навикнувам...

Мноогу ми фали старата платформа!

18. Lella

Lella Форумски идол

Абе ако не го сменат нив цитирај ги, шо мене. :D Не сум ти јас крива што животот ти зависи од тоа која година ќе ја пишува таму. :emo:

Someonespecial likes this.
  19. troublesome

Ќе те цитирам да ти покажам колку ништо не знаеш и пак се буташ тука да одговараш кога никој ништо не те прашал :bug: ;)

Last edited: Dec 13, 2014
  20. Lella

Lella Форумски идол

Sorry fish. :rofl:

Someonespecial likes this.