Во време на фабрички изработени луѓе и мислења под калап, кога љубовта се сведува на едно бедно „Срцко ми требаш, те сакам, ела да се цункаме, да се гушкаме...“ итн, секогаш е убаво да се прочита нешто вакво. во темата Што би му кажале Ако сакате избришете ме (не знам дали смее ова вака тука цело да стои) но сметам дека мислењево заслужува свое место тука. Поубаво изразена љубов на форумов немам прочитано! Ептен филмски, ептен оригинално
Не само затоа што се согласувам со ова (особено со заклучокот), туку затоа што е многу реално и паметно речено! Браос Трендафилке!
Пред неколку години работев на еден проект 3 години.Јас бев задоволна од лугето сто ми даваа плата и придонеси,но бев пријавена преку газдите што го поседуваа просторот.Газдите ме пријавиа во завод и социјално но не ми ги плакале придонесите,кога заврши проектот лугето си отидоа ,газдите не ми го платиа стажот,од завод ме исфрлија на улица како бедно кутре,тие ме лажеа дека биле блокирани нивните сметки и до ден денес ништо не можам да сторам тие 3 години ми фалат за старосна пензија.Пред неколку дена се видов со газдарицата и и реков за придонесите таа почна да вика зарем не си задоволна што ја земаше платата,ајде бегај од тука јас и ти не сме веке роднини во нас веке не тече иста крв,јас тогаш се скамениф гледајки ја матно во очи и и реков добро како ке кажеш ти но само едно да знаеш,немој да мислиш дека сте многу јаки над нас има еден што е мокен и се вика ГОСПОТ СПАСИТЕЛ ТОЈ како ке пресуди така ке биде,само едно сакам да ти кажам,јас лугето не ги ценам за пари јас им ја сакам нивната чиста душа и големината на срцето,ако човек не го поседува тоа тој веке не е човек и ГОСПОТ неможе да му помогне,тој веќе фатил да се дружи со гаволот.Сега за крај поздрав до сите,како ке се реши оваа случка само СПАСИТЕЛОТ ГОСПОТ ке каже. Има една стара поговорка која ми ја кажа мојот покоен ТАТКО керко роднините ни се дар од ГОСПОТ а пријателите си ги бираме сами.
Имаше тука еден пост од Росонерка, со кој мноогу се согласувам. Како јас да сум го пишала. И нека читаат тие што треба, зошто не е се толку розево како што им се чини во врска со првиот секс.
Едно легендарно мислење од Трендафилка, значи делиме исто мислење. Исто, исто, исто! Е ова е едно реално размислување, од збор до збор.