Не само што треба да биде запаметено, туку треба да биде и научено како животна лекција, да се применува во пракса и да не остане само на теорија. Иако навидум општо познато за штетноста, Серафима убаво го дефинирала она што и било поента. Но дури и да не биле испитувањата, сите потајно сме свесни дека си го уништуваме здравјето со многу работи, во конкретниов случај со контрацептивни таблети. Никогаш не сум употребила таква таблета и никогаш нема. Се надевам дека малите девојчиња ќе го прочитаат овој текст и ќе размислат неколку пати пред да се впуштат во сексуални односи уште при првото добивање на менструација, дека ќе размислат пред да почнат да тупат по форуми за мувачи, за каснење, за секс, за таблетки пред и после секс итн.
Иаку е престаро, откако го прочитав ми остана толку длабоко врежано и никогаш нема да го заборавам. Затоа што некои и на 80 години не престануваат да гледат само со очите...
Постаро, ама шо да се праи коа поретко не` дружи. Секоја чест, задолжително мини четиво за сите оние млади девојки кои се нашле во канџите на прости и затуцани мажи. Прочитајте и видете и сами како изгледа вашата ситуација и иднина од страна и што поскоро спасувајте си ги главите. Тема: Патријахално воспитан и шовинистички настроен дечко Линк до мислењето: ljubovni-problemi/premnogu-patrijahalno-vospitan-i-sovinisticki-nastroen-decko-t7983/10.html#p662899 Мој наклон и мој поклон.
Не е став, туку само случка. Мене искрено ми ја раздрма душава и требало-не требало, ќе ми остане запаметено, па затоа ќе го споделам. Долго е, затоа оди во спојлер: Spoiler Браво за форготен што направила ваква „ситна“ добрина.