Мене кога ми се помали не ми се делат, ама кога ќе потпораснат така поголеми почнуваат да се листаат и морам да ги сечам. Смачено ми е веќе што не можам да имам постојано долги нокти. Ставам безбоен лак пред да ставам од оние во боја, но пак се делат. Штом викате дека недостига витамин Б, ќе почнам сега да пијам по едно на ден од оние Б-комплекс, па ќе пишам дали се подобриле.
За сите што имате проблем со лупење и постојано кршење на нокти, ви го препорачувам маслото за нокти од Орифлејм - се вика Oriflame Nail Food и е мноооогу ефикасно! Јас имав ужасен проблем со ноктите, цело време ми се кршеа и лупеа и никако не можев да ги пораснам. Ова чудово го немаше можеби две години во каталог, и ми беше многу криво, бидејќи навистина ми помогна првиот пат кога го користев. После две години го вратија, со подобрена формула, но овојпат на база на мед, бидејќи првиот пат беше на база на лимон, и оттогаш не сум престанала да го нарачувам. Дури еднаш го немаше во каталог и ме фати паника, па и пишав на една од Орифлејм главна за грижа на корисници и и' викам ставете си го во наредниот каталог, не можам да живеам без ова. И таа ми пиша дека ако не е во каталог, може да го нарачам директно преку страната, ама за малце поскапа цена. Ефикасно е, ви го препорачувам, од кога го користам не сум имала лоши нокти. Еве сликичка:
Помош за моите нокти.. Подолго време ми се луштат ноктите и ми изгледаат ужасно! Иначе иам долги нокти и си ги чувам како очите ! ама незнам што да правам многу ми се лупат .. помош
Помош за моите нокти.. јас откако практично кажано си го откорна гелот од ноктите ноктите ако може да се наречат нокти бидејки не личат на ништо се ептен меки и буквално се кршат ... ама почнав да ги лакирам со едно од авон и се подобруват малку пу пу...
Порано го немав овој проблем, но откако почнав редовно да ги лакирам и бришам некотите (секој трет ден) ноктите почнаа да ми пожолтуваат и да ми се листат. Престанав да се лакирам едно време и да пијам Б комплекс бидејќи слушнав дека помагало. Но ете мене не ми помогна. Сеуште ми се листаат и тоа многу! Ако може да ми кажете одприлика колку им е цената на овие лакови што ги спомнавме погоре од Орифлејм и Нивеа? Да пробам и со нив.
И јас го имав истиот проблем но за ефтина цена го најдов лакот од ессенце екаде околку 3 евра беше и 90% помалку ми се лупат и кршат ноктите
И јас го имав истиот проблем но за ефтина цена го најдов лакот од ессенце екаде околку 3 евра беше и 90% помалку ми се лупат и кршат ноктите
И јас ги грицкав и ми се делеа и го направив следново. Прво си купив едно од аптека против грицкање нокти горчливо и ефикасно едноставно одвратно ми стана грицкањето. После си купив една маст за нокти од лимон што го зацврстување ноктите и побрзо раснеа и престанаа да ми се делат. Се надевам помогнав.
Ијас сум опасен грицкач на нокти поужасно од тоа нема а во исто време и сум љубител обожавам да имам нокти и секојдневно да си ги лакирам и шарам е сега еднаш ќе ми се деси и ќе ги пуштам ноктите ќе ми пораснат до одредена големина и тогаш не ги чепкам и етети ќе почнат да се лупат одвојуваат и кршат и јас ко ќе се вдадам сите до еден ги гризам до живец.е сега лек против грицкање ненајдов ама кога решавам да ги пуштам 1 годишно си земам помада од бадемово маслобило каква да начекам не е битна фирмата и денес едно 5 6пати ќе се намачкам и ноктите многу бргу ми растат и кутикулите ми се прават супер.
И мене ми се делат ноктите. Затоа редовно ги потсекувам, не убаво ми изгледа долги и испокршени нокти. Ги турпијам им ставам крема за зацврснување. А, повремено ги мачкам и со бадемово масло,јајца или ги оставам неколку минути во лимон. За да не бидат пожолтени ги тријам со паста за заби и стара четка. По ова им ставам лак со калциум како основа и гледам што поретко да ми се налакирани. И отстранувачот на лак да е без ацетон т.е да не е агресивен па да ги оштеува уште толку. Ова се е онака ,разубавување одозгора на ноктот. Мислам дека делењето на ноктите има голема врска со витамините и минералите во организмот. Проверете крвна слика, ниво на железо и сл. Јас освен што гледам да ја поправам исхраната,почнав и како додаток да користам Мерц дражеи,па ќе видиме како ќе се покажат, рано е уште. Се пие по една дражеа два пати на ден. Во шишенцето има 60 дражеи,значи дозата е за еден месец. Ќе пишам тогаш дали има резултати. Би требало да има ,сепак се работи за витамини особено корисни за нокти,кожа и коса. Инаку се околу 500 ден. во Зегин.
Jas sum ja koristela taa krema poradi istiov problem. Mnogu e efikasna za edna nedela kompletno mi zazdravija noktite. a za dodatno zacvrsnuvanje pomaga i limonoviot sok. Pozdrav!
Делењето на ноктите често е причина и поради не доволен внес на калциум во организмот, затоа можите да пробате со лак што содржи калциум мене навистина ми помогна