1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми се делат ноктите

Дискусија во 'Тело' започната од Victorya, 31 јануари 2010.

1. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    3.114
    Мене кога ми се помали не ми се делат, ама кога ќе потпораснат така поголеми почнуваат да се листаат и морам да ги сечам. Смачено ми е веќе што не можам да имам постојано долги нокти. Ставам безбоен лак пред да ставам од оние во боја, но пак се делат. Штом викате дека недостига витамин Б, ќе почнам сега да пијам по едно на ден од оние Б-комплекс, па ќе пишам дали се подобриле. ;)

2. malechkata

malechkata Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2010
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    1.141
    За сите што имате проблем со лупење и постојано кршење на нокти, ви го препорачувам маслото за нокти од Орифлејм - се вика Oriflame Nail Food и е мноооогу ефикасно!
    Јас имав ужасен проблем со ноктите, цело време ми се кршеа и лупеа и никако не можев да ги пораснам. Ова чудово го немаше можеби две години во каталог, и ми беше многу криво, бидејќи навистина ми помогна првиот пат кога го користев. После две години го вратија, со подобрена формула, но овојпат на база на мед, бидејќи првиот пат беше на база на лимон, и оттогаш не сум престанала да го нарачувам. Дури еднаш го немаше во каталог и ме фати паника, па и пишав на една од Орифлејм главна за грижа на корисници :lol: и и' викам ставете си го во наредниот каталог, не можам да живеам без ова. :lol: И таа ми пиша дека ако не е во каталог, може да го нарачам директно преку страната, ама за малце поскапа цена. :)

Ефикасно е, ви го препорачувам, од кога го користам не сум имала лоши нокти. Еве сликичка:

3. TeaRock

TeaRock Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    Помош за моите нокти..

Подолго време ми се луштат ноктите и ми изгледаат ужасно! Иначе иам долги нокти и си ги чувам како очите ! ама незнам што да правам многу ми се лупат .. помош

4. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Помош за моите нокти..

Недостаток на витамини ! Пробај со апичиња б-комплекс

5. TeaRock

TeaRock Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    Помош за моите нокти..

Имам таквии и редовно ги пијам но не помагаат !!

6. MysteriousG

MysteriousG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2011
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    28
    Помош за моите нокти..

јас откако практично кажано си го откорна гелот од ноктите :fubar: ноктите ако може да се наречат нокти бидејки не личат на ништо се ептен меки и буквално се кршат ... :@ ама почнав да ги лакирам со едно од авон и се подобруват малку пу пу... :lol: :lol: :lol:

7. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Пробај со зацврстувач за нокти !!!

8. leilla

leilla Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    146

Пробај со овој лак, мене многу ми помогна :)
    А и убави бои имаш на избор и долго трае лакот, не се лупи :)

9. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Порано го немав овој проблем, но откако почнав редовно да ги лакирам и бришам некотите (секој трет ден) ноктите почнаа да ми пожолтуваат и да ми се листат. Престанав да се лакирам едно време и да пијам Б комплекс бидејќи слушнав дека помагало. Но ете мене не ми помогна. Сеуште ми се листаат и тоа многу! Ако може да ми кажете одприлика колку им е цената на овие лакови што ги спомнавме погоре од Орифлејм и Нивеа? Да пробам и со нив.

10. rozy

rozy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    121
    И јас го имав истиот проблем но за ефтина цена го најдов лакот од ессенце екаде околку 3 евра беше и 90% помалку ми се лупат и кршат ноктите :) 8)

Прикачени фајлови:

11. rozy

rozy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    121
    И јас го имав истиот проблем но за ефтина цена го најдов лакот од ессенце екаде околку 3 евра беше и 90% помалку ми се лупат и кршат ноктите :) 8)

Прикачени фајлови:

12. LadyyGaga

LadyyGaga Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2012
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    146
    Rozy a kade moze da go najdeme lakot, go ima li po parfimeriite?

13. rozy

rozy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    121
    јас го купив во дм верувам дека го има секаде каде што ја има козметиката од ессенце. :)

14. bluegirl7

bluegirl7 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    931
    Баш ќе пробам бидејќи го имам тој проблем иако не ги гризам ноктите ;)

15. Lining

Lining Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    185
    И јас ги грицкав и ми се делеа и го направив следново. Прво си купив едно од аптека против грицкање нокти горчливо и ефикасно едноставно одвратно ми стана грицкањето. После си купив една маст за нокти од лимон што го зацврстување ноктите и побрзо раснеа и престанаа да ми се делат. Се надевам помогнав. :D

16. aleks26

aleks26 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    97
    Ијас сум опасен грицкач на нокти поужасно од тоа нема а во исто време и сум љубител обожавам да имам нокти и секојдневно да си ги лакирам и шарам е сега еднаш ќе ми се деси и ќе ги пуштам ноктите ќе ми пораснат до одредена големина и тогаш не ги чепкам и етети ќе почнат да се лупат одвојуваат и кршат и јас ко ќе се вдадам сите до еден ги гризам до живец.е сега лек против грицкање ненајдов ама кога решавам да ги пуштам 1 годишно ;( си земам помада од бадемово маслобило каква да начекам не е битна фирмата и денес едно 5 6пати ќе се намачкам и ноктите многу бргу ми растат и кутикулите ми се прават супер.

17. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    И мене ми се делат ноктите. Затоа редовно ги потсекувам, не убаво ми изгледа долги и испокршени нокти. Ги турпијам им ставам крема за зацврснување. А, повремено ги мачкам и со бадемово масло,јајца или ги оставам неколку минути во лимон. За да не бидат пожолтени ги тријам со паста за заби и стара четка. По ова им ставам лак со калциум како основа и гледам што поретко да ми се налакирани. И отстранувачот на лак да е без ацетон т.е да не е агресивен па да ги оштеува уште толку.

Ова се е онака ,разубавување одозгора на ноктот. Мислам дека делењето на ноктите има голема врска со витамините и минералите во организмот. Проверете крвна слика, ниво на железо и сл.

Јас освен што гледам да ја поправам исхраната,почнав и како додаток да користам Мерц дражеи,па ќе видиме како ќе се покажат, рано е уште. Се пие по една дражеа два пати на ден. Во шишенцето има 60 дражеи,значи дозата е за еден месец. Ќе пишам тогаш дали има резултати. Би требало да има ,сепак се работи за витамини особено корисни за нокти,кожа и коса. Инаку се околу 500 ден. во Зегин.

18. Orchidaceae

Orchidaceae Активен член

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Jas sum ja koristela taa krema poradi istiov problem. Mnogu e efikasna za edna nedela kompletno mi zazdravija noktite. :D a za dodatno zacvrsnuvanje pomaga i limonoviot sok. Pozdrav! :D

19. Night.Wish

Night.Wish Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    33
    И јас го имам истиов проблем, па го нарачав маслово од орифлејм, ќе видиме дали е ефикасно.

20. minne-mouse

minne-mouse Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    536
    Делењето на ноктите често е причина и поради не доволен внес на калциум во организмот, затоа можите да пробате со лак што содржи калциум мене навистина ми помогна :)