Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми се допаѓа момче/девојка со различна религија од мојата

Дискусија во 'Канта' започната од ALEXXX, 5 мај 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. booba

booba Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    226
    Не верувам дека ке го сменам мислењето, но незнам можно е... :)

2. Responsible

Responsible Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2011
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    434
    Не бе душо, не е толку голем проблем ако маж ти изгледа како да ти е татко, ако доаѓа дома пијан и те тепа, навредува и понижува пред децата па тоа нема да го видат комшиите и затоа не е толку голема работа. Ама ите како е огромен проблемот ако некој се родил во муслиманско семејство.

Типична ПРОСТА Македонска работа.

На ViktorijaMari му/ѝ се допаѓа ова.
  3. klinkata

klinkata Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    88
    Треба да се мувам со Босанец.. ама незнам мајка ми ми вика да си ставам етикта уште на 15 години.. Што мислите? Добро е да се има некој од др религиј(Босанец) за муватор?

4. m.maci

m.maci Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    16
    Мила Klinkata ти си сеуште млада,мајка ти има право.Еве ти еден совет од мене.
    Јас имам една познаничка што е во врска со Босанец,и она како тебе се фати со него на нејзини 15 години.Почна да се мува со него извесно време,и тоа мување искочи сериозна врска и реков да се тргне од него почнаа и нејзините да дознаваат.Бегала од часови,по цел ден била со него....И се случи најлошото,се заљуби во него до уши,искачаа секој ден кај ќе посакаше она.По извесно време дечкото се ожени со девејка што е од негова религија а она не знаеше за тоа.И се јави негов другар да и каже,она беше во шок и не веруваше,отиде таму да се увери,и кога виде стварно се оженил.Ја лажеше дека се оженил само затоа што така му кажале неговите,и морал тоа да го направи.И тоа го прифати бидејќи немаше друг излез почна да и се заканува,да ја малтретира со години веќе е со него.Кога бев кај нејзе да ја видам,почнавме да правиме муабет,и пак и реков да го остави но она ми рече дека сега веќе е касно..... она кога сакала да го остави он ја лажел дека ќе ја остави жена му..... а замисли он има и деца со жена му..... значи дека нема да ја остави никогаш.Е сега девојцево е негова робинка,него му е гајле он си има и жена и деца а и швалерка.
    Е ова е вистинска случка! Размисли убаво,дали сакаш да си го зацрниш животот,и сите да те покажуваат со прст и да викаат ене ја она беше,или е со Босанец.
    Има многу Македонци на светов,ќе си најдеш некој што го сакаш,и некој што ќе те сака.Сепак си сеуште во најубавите години,живеј си го животот како што сакаш ти да не ти командува некој каде ќе одиш и што ќе правиш на овие години !
    Сепак ти си знаеш како сакаш така направи си!
    Но размисли убаво прво пред да го направиш првиот чекор. :hai:

На klinkata му/ѝ се допаѓа ова.
  5. barbidevojce

barbidevojce Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    што да правам

Луге ми се свигја еден албанец. Лошо ли е да имаш обична врска со такви луге?

6. ZaljubenataBe

ZaljubenataBe Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    2
    Во ова време одат машко со машко, женско со женско.. Па било проблем да си со некој албанец! Слободно оди си (мое мислење). !! :)
    Иначе имам братучетка што се омажи со албанец и поради тоа не зборува со нејзините родители!! :/

7. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    А зошто да бидеш со албанец? Нема доволно слободни мажи од твоја вера??
    Грешка е да си со човек од друга вера, грешка што цел живот ќе ја плаќаш.

Инаку едно не ми е јасно, како сите примери што ги има се христијанка и муслиман а нема ниту еден во кој муслиманка е со некој наш христијанин?
    Зарем само ние си ја погазуваме религијата за љубов? Зарем тие не се заљубуваат?? :^)

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Soldier

Soldier Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    78
    Не само што ми се допага туку денес официјално заклучивме дека сме заедно :$ ....Прво мислам дека сум мала и не сум спремна за вакво нешто.Ама ете се заљубив.Кога и да ми се доближи да ме фати јас бегам бидејки не сум спремна.Му дозволив да ме баци тоа ок,ама он бара повеќе,а јас неможам.И незнам како да му објаснам.Денес дирекно го прашав дали е Албанец иако знаев,а не ни знам зошто го прашав.Јас Македонка,он Албанец.За мене е мн чуден,според начинот на кој разговара,како се однесува, со кој се дружи....Цело школо кај мене знае дека сме заедно,а тоа мене малку ми е чудно.Чудно ми е надвор на клупа да се бакнувам со него додека поминуваат сите.Уште не сум навикната така со некој да се шетам да ме држи за рака...Денеска бевме 2 ипол часа заедно си поминав супер,шетавме низ продавници,бевме во парк,покрај Вардар...
    Вие што мислите? Ми треба ваше мислење и совет. :)

9. Eagleeye

Eagleeye Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    58
    Честитки, вистинска Македонка :clap: . Излегуваш со тие што колеле наши Македонци. Ах Гоце, Даме, за кого се боревте...

10. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    4.896
    И после ќе пеат албанците Македонско Девојче- Курва голема.
    Епа во право се.Залетувате по нив,како муви по гомно.Се лепите по парите,демек богати се.Деца,при толку Македонци што гледате во Албанците,што имаат тие повеќе.
    Колку што те имам читано мислам дека имаш 14 години,и гледај со повреме раскини си ја врската.И најди некој што те заслужуват,што ќе те сакат и почитуват.Колку што видов,ти барал нешто повеќе од бакнежи,епа ќе ти бара.Ќе те искористи и ќе те фрли.
    Е затоа,драга раскини дур имаш време ;)
    Ова е само совет,ништо повеќе. ;)

На tessie, peperutka87, hrcace и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Soldier

Soldier Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    78
    Да Македонка сум и горда сум на тоа.А Гоце и Даме за кого се бореле? Кога? Ако кажуваш за нешто што се збори а не си го видела затоа те молам не збори..И јас прашав само совет и мислење.

12. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    6.569
    дете 14 години имаш.не си го уништувај животот.уште си мала но знаеш дека таа врска нема иднина.после нема да можеш ни еден македонец да си фаеш.никој нема да те сака.затоа додека е на време не се уништувај а немој ниту твоите родители.

На Eagleeye му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Soldier

Soldier Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    78
    Никој нема да ме сака? А што ми фали мене за никој да не ме сака? :^)

14. Eagleeye

Eagleeye Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    58
    Гледам дека си Македонка, ама достоинство немаш..
    Под "Гоце и Даме" сметав, сите оние кои се бореле и загинале за слободна Македонија..вклучувајќи ги и тие од 2001, вечна им слава.

Убаво ти кажаа ана банана и х.вага. Еве и јас ќе ти го кажам моето мислење, како машко. Јас не сакам девојчиња што оделе со шиптари(и со муслимани воопшто), ми се гади од такви. Ти само продолжи така, па ќе видиме каде ќе завршиш и дали ќе се омажиш.

На H.VAGA и SimonaTino им се допаѓа ова.
  15. Soldier

Soldier Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    78
    Секој си верува во што сака и секој си има такво право.Ама,не можеме ние луѓето да кажеме за некои работи дека се точни ако не сме го виделе со свои очи.За кажување,секој може да си кажува.
    И подобро е да бидеш со некој од др. вера отколку да си убиец,силувач и не ти знам веке што.Сепак,фала ти на искреноста и убавиот одговор,многу ми значи. |(

16. Eagleeye

Eagleeye Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    58
    WHAT?
    Мешаш две тотално не поврзани работи. Ај да те прашам, имаш фамилија? Си кажала дома? Баш ме интересира што би кажале твоите за тоа што идеш со шиптар.

Моја школска, во осмо почна да се мота со шиптари и сега си има етикета и не може дечко да си најде. Имам комшика што има правено такви ствари, сега има 40 и немажена е, сега се кае за тоа али касно е.

На okcenzi, francais и SimonaTino им се допаѓа ова.
  17. Soldier

Soldier Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    78
    Да имам фамилија.Имам и татко и мајка и брат и баба и дедо.Не не сум кажала иако знам дека татко ми ке ме обеси кога ке слушне,ама секој си го живее животот како треба.Како што кажав,секој има различни мислења.Така јас и татко ми.
    И не мешам никакви работи...И не е шиптар туку Албанец.

На TheDevilAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  18. encimenci

encimenci Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2013
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    439
    Различна вера и етност се проблем дури и кога љубовта е длабока и искрена.

Јас познавам пар каде жената е македонка, а таткото ром. Да ги видиш одстрана имаат навидум сложен брак...имаат и дечиња...е сега следи мојот омилен дел...они како родители решиле на своите деца, сеусте малечки 5 и7, да им кажат дека татко им е турчин, затоа што срамота било дека е циган( без навреди)
    Епа што мислеше , што мислеше кад се онадеше со циган--дека деца турци ке му родиш...неверојатно ми е...
    мажот е целосно тргнат од своето семејство, неодат никаде каде се збори неговиот јазик, и влегол во улога дека е турчин...а мајка му и татко му--црни-ќумур...
    родендени прават посебно, за посебни националности, не ги мешаат...не си одат на слави, празници...
    и веруваат дека децата никогаш нема да дознаат дека татко им е ром/циган...

зарем тоа е живот??

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Eagleeye

Eagleeye Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    58
    ХАХА Албанец...да, да...се согласувам. Ај сега пошто си во врска со шиптар, и ќе бидеш во нивно друштво, слушни како те викаат, дали ќе кажат Мачедонис...или ќе те наречат шкија, или шкавел(полошо)...Една работа да знаеш со нив, сите се исти, цел живот сум опкружен со нив и ги знам какви се.

Ама пак не разбирам зашто го правиш тоа. Кога ние сме поубави од нив, поцивилизирани, и едноставно наши сме си. Сеуште можеш да се извлечеш. Најди ново друштво, излегувај со други луѓе, ќе запознаеш Македонци кои ќе ти се допаднат. Не прави нешто за кое ќе се каеш цел живот.

На Elena*, okcenzi и SimonaTino им се допаѓа ова.
  20. Sawyer

Sawyer Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2011
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    3.036
    Не ради тоа што татко ти ќе те "обеси" или заради тоа што ќе кажат другите, тргни се од него заради тебе. Уште не сте се нарекле ни дечко и девојка, тој ти бара нешто повеќе. Ти побара совет, ние ти дадовме, дали ќе го послушаш или не, тоа е твоја работа, но запамти дека секогаш поубаво ги гледаат работите оние што гледаат од далеку, ти го гледаш само она што сакаш да го видиш, со среќа со одлуката и се надевам нема да се каеш подоцна за истата. :|

На tessie и hrcace им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.