Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми се допаѓа момче/девојка со различна религија од мојата

Дискусија во 'Канта' започната од ALEXXX, 5 мај 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Ти реков, си го кажа мислењето твое на секоја можна ваква тема, се е во ред. Те знаеме веќе како гледаш на работиве. Не мораш да ја должиш работава за да почнат навреди да летаат на сите страни.
    Ти ги бришат мислењата бидејќи и сам не си свесен изгледа за навредите кои ги пишуваш.

На IronLady и tessie им се допаѓа ова.
  2. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.081
    Допаѓања:
    34.504
    "Господине дотичен"..не знам ни дали вредиш за титулата господине според ова што го имаш напишано.
    Дали ти тоа нас девојките не сметаш како лесни без грам мозок што лесно идат со сите колку за тоа?
    - Не, очигледно е дека не си ни имал девојка, а тука солиш што не треба.
    Те молам држи ги ваквите зборови во себе, затоа што те гледам низ темиве, а посебно во онаа за вевчани..лупеташ безвезе колку да видиме колку си јак на зборови. Ама твоите мислења ниту имаат некаква логика ниту држат вода..Поточно би рекла немаш ни грам ронка совест.Затоа ајде сеа пријатно ..и те молам воздржи се од безлишени коментари и мислења !!!!!

На eloves му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Петре Прличко

Петре Прличко Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    387
    И, јас тебе те знам како размислуваш, па дали те ограничив да кажеш што сакаш? Не ми го земај и мене тоа право. Што сакам тоа ќе кажам. Барем е форум и немам потреба на никого лице да правам.

4. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Петрe ти кажав преска во една друга тема ама ми го избришаа мислењето. Прво не разбирам зошто ако некоја девојка отишла со албанец сите мислите дека тоа е за пари и дека истата таа девојка е курва? (простете ми на речникот) Па ако една девојка е курва таа ќе оди со било кого за пари, има и македонци богати, и самиот кажа ги има секаде секакви. И ти си тој што од преска ги навредува македонките, и ошто навредуваш во секоја тема. Дај малку прибери се. Може не си љубител на луѓе од други вери и националности и тоа е во ред никој не ти наметнува ништо ама со таков речник и стил на пишување не доликува на форум. За тебе почесна е таа што спиела со 10 македонци за пари од таа што отишла со албанец?

На Annath и tessie им се допаѓа ова.
  5. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Петре, јас не ти реков тебе да не пишуваш, ти велам имај усул во твоите мислења.
    Премногу омраза и гнев имаш во тебе.
    Олади се малце, не е се така црно.
    Не е работата за лице правење, туку до твоето изразување и твоите навреди во секое мислење што го пишуваш. Затоа те бришат, стално.
    Имај добра ноќ.

На Adina, IronLady и tessie им се допаѓа ова.
  6. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.650
    Допаѓања:
    22.300
    „Сите жени се к**ви, прости ми мајко и ти си жена.“ - Јесењин
    :D

Нема потреба од стрес, Петре кажа што мисли за такви жени, ние што мислиме за такви мажи и тоа е тоа. :D

На mimiiiii, Nausicaa, toogood и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Петре Прличко

Петре Прличко Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    387
    Ги има Македонци многу побогати, всушност сиот капитал, пари, фабрики , јавни функции ги држат Македонци во оваа држава. Македонците се убедливо многу повеќе образовани од сите други малцинства во Македонија според реципроцитет на население. Од најбогатите 50 луѓе во Македонија дали има 4-5 Албанци или Турци. Па, од друга страна не гледам јас Албанки или Турчинки да се продаваат за пари или било што на Македонци само затоа што сме “фини“, “богати“ или “културни“. Мешаш чорба со шеќер.

Ниту јас, ниту ти, ниту било кој можеме да промениме или смениме, а искрено многу ми чуе за некое лице што ништо не ми значи во животот, но јавно фолирање и ронење крокодилски солзи како никој неа не ја разбира ме вади од такт.

За мене секоја девојка што оди со Албанци и Турци е курва и курва јас не ја класифицирам во “помала или поголема“, туку исто ми е. Само ти реков дека јас, а ниту еден од моја околина нема да сака да има било што со таква девојка без разлика дали таа одела за пари , забава или било што. Не сакам јас утре за такви да плаќам данок и да ги ранам. Тоа ми е најголема мака.

На zekzeki и tessie им се допаѓа ова.
  8. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Вртиш, сукаш и пак македонките се продавале за пари. А тебе жената што те роди што е по националност? Сестра, баба, тетка, братучедка немаш? Што се по националност ако не е тајна? И нема потреба да мешаме баби-жаби. Шириш само негативност на форумот друго ништо. Ако не подржуваш врски со партнери од различна вера или нација, не подржувај си се изјаснил еднаш нема потреба да ја должиш работата. И не е проблемот во тоа што ти не подржуваш, проблемот е во твојот начин на изразување и пишување. А да се дружиш и да живееш во средината во која сум јас и самиот ќе разбереш колку се поштени турчинките тоест муслиманките. Ама ајде немам намера да должам да објаснувам и убедувам некој во нешто. Секој со своето мислење. И да научи го значењето на зборот курва и може да правиме муабет.

На IronLady, tessie и Sanjichka007 им се допаѓа ова.
  9. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.922
    Петре да видиш што е слобода кај жените надвор од Македонија, да речам бештии на твој јазик, нашите Македонки кои ги плукаш ти така сочно каде и да стигнеш, за нив се мајки Терези. Пошто ние нели сме малку поназад од остали свет, Албанците исто па и многу повеќе, и така си оди тоа. Не велам дека курварлукот треба да е показател за модерен свет, туку слободата да бидеш тоа што си без да те ставаат на клада за баналности. Некоја баба од некое затуцано село со закоравени сваќања да види дотерана градска девојка во кусо здолниште ќе рече курва е, како не и е срам. И ај оди објасни и на бабава некои работи, не можеш. Исто и ти така ми делуваш кога збориш за нашите.
    Што си толку фасциниран од албанскиве жени не ми е јасно, земи си една па проживеј да те види Господ. Тоа што се чуваат за брак? Па мали се мажат претежно, а и кога знае што ја чека ако не е невина ќе се чува што ќе прави. И кај нас имаш невини на таа возраст, ќе си почнеш врска дур е помала и невина ќе си ја земеш.
    Тоа дека Албанците се женат за нивни се сложувам, исто и тие се задоени со сфаќања како твоите па само нивните були се светици. Но не секоја врска води кон брак, па не гледам лошо доколку има љубов и почит меѓу двајца од различна вера да се дружат или да се во врска. Оти ние сите се зедовме и ќе се земеме со нашите единствени сексуални партнери, така? Нема пропаднати врски меѓу Македонци, нема врски кои од старт се знаело дека ќе се само за забава?
    Инаку добро е да знаат нашите како размислуваат поголем дел од муслиманите кога се работи за брак со христијанка за да отприлика им е јасно што може да се очекува од една врска. Мене само ми смета жигосувањето.

На Mhhm, mimiiiii, eloves и 2 други им се допаѓа ова.
  10. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    536
    сметам дека во насето оштество тое е многу комплицирано,а најлосо би било за децата,зборам за брак,па дури и за врска која што не можес долго д аја криес,и колку ти би била среќна да имас врска во која би требало да с екриес...

11. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.650
    Допаѓања:
    22.300
    E мори @Bridget , кешки само тие да беа подобри од нас. Не си во тек со новостите за другите странкињи, па едни физички и духовно невини, па други со генетски предиспозиции за вајани тела, па ти реков, па ми рече.

Македонка па ти ... тоа не чини, тоа е целта за пејоративи, другото се` солза до солза, која од која побистра.

Не од што се бештии, напротив, од што се воглавно кротки нашите жени, трпат се` и сешто во една заедница, ете тоа ги тера машките да имаат такво мислење за нив. За голема жал. Сум видела како некои мажи знаат да се испотресат кога се со странкињи.

Сум видела како се однесуваат како да е којзнае што и какво откровение ако е странкиња. Не од што е поарна од нашата, туку затоа што нашата го размазила до немајкаде. Затоа што гледаме какви се` не глупости знаат и можат да истрпат.

И да. Се согласувам. Најчесто баш ние жените сме за ќотеци. Кога ќе ни` дојде паметот и кога ќе се залагаме толку за оние коишто претходно ќе го заслужат тоа, а пред другиве ќе трепкаме наивно со не знам поглед и ставови само пред нив од времето кога преку фустан деца се праеле, ете тогаш ќе почнеме да чиниме.

Го ценам Петре што е искрен на темава. За жал, мислам дека постојат и други мажи со вакво размислување коишто молчат и стратегизираат во зависност од тоа како им одговара.

Ем не сакаат да ги ранат и да плаќаат даноци за нив, ем не сакаат истите да билдаат население на друг народ кога ќе се омажат во странство...

Последна измена: 16 јануари 2015
    На RedWine, jacqueline.s, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    :envy: Море Петре само македонките се плескаат А!

Бричените се светици затоа што се плескаат во шупак за да влезат невини во брак, односно шундата им е сошиена. Неколку пати сум се нашла во друштво на мажени/немажени жени Албанки, тие тоа што го зборуваат за сексот на нас ни на крај памет нема да ни падне, со еден збор гадотии:puke:

Толку описно го опишуваат својот сексуален живот што не можам јас да се дрзнам ни да помислам, а не пак да изговорам. Престани веќе со твоите гадотии дека ние Македонките сите сме курви. Одвратен си.
    Не треба да ти ги бришат мислењата, нека читаат сите какви се гадови од мажи постојат и колку ограничено размислуваат.

На Alen1 и bittersweet им се допаѓа ова.
  13. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.922
    ^^
    Исто е однесувањето и на Албанциве по Европа. Очи им зјаат и лиги им течат по Европејки, имаат врски, како кутриња се пред нив, и на крај ќе си земат жена од родното село од роден крај, ќе ја затворат дома, ќе и набилдаат неколку деца, ќе ти зборат за религија, поштени жени, стабилност, чесност, а први се во водење раскалашен живот. Важно за пред свет добри муслимани се и Петре ќе се пали на начинот на кој тие функционираат. А таа Европејка си прави ќеиф, ако сака врска или секс со некој ќе има, и ич не и чуе дали некој закоравен неандрталец ќе ја нарече курва а затвореникот дома што го има- поштена жена. Која од нив две е во предност, воопшто не е ни прашање.

На Mhhm, jacqueline.s, crimson и 4 други им се допаѓа ова.
  14. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.125
    Допаѓања:
    20.287
    E, Петре, по ова се гледа дека многу слабо ги познаваш работите. Да, албанките, наспроти ние македонките к****те, одат невини во брак. А тоа невини, значи нескинат химен. Тука другите типови на секс не ти се опфатени. Значи вака... колку јас што се имам дружено со босанци, албанци и турци, ти толку немаш ни видено во животот, и ги знам нивните тајни, батка. Ова го имам слушано и од МАЖИ муслимани, не само од жени.
    Прво, пред брак, се невини... да.... со химен, оти за вас мажите само тоа е невиност. Инаку, одат со македонци, оти знаат дека тие нема да ја оговараат и нема да ја кажат по муслиманите дека правела што правела со овој. Исто и ако се занесат малку, и хименот им заминал, па со дискреции се шијат. И тоа е Петре за тебе светица? Поарно да знаеш за жена ти дека не е невина, барем не те лажела, како овие.
    После брак.... го кинат прва брачна ноќ тоа сошиеното, и ќефови сите, покажуваат чаршафи итн итн. Е до прва сексуалниот живот на муслиманките се развива (нека ми простат муслиманките на форумов, знам дека има и такви што не се како овие што ги опишувам, ама нели, и кај македонките има различни). Мој другар, босанец кажа дека имал со некоја млада туѓа анамка секс многу често. Откако мажот и ја 'одзел' невиноста, време е да истражуваме нови мажи, нови искуства. Знам неколку случаи што муслиманки во брак извршуваат бројни неверства, па дури и со братучеди на мажот.

Има и македонки секакви, и албанки секакви, дајте не генерализирајте толку. Само сакав да кажам дека не сме ние к****, а останатите светици. Ама со вакви размислувања, можеш и неженет да останеш. Многу си напнат плус, опушти се малку :D

На eloves му/ѝ се допаѓа ова.
  15. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.012
    Допаѓања:
    51.884
    Не знам јас кај ги наоѓате тие луѓе што шијат химени или не земаат девојки за жени ако не се невини. Јас сум тотално незаинтересирана за тие луѓе и изгледа се движиме во различни кругови, ама мене да ми каже некој нешто такво, нема шанси да го сфатам сериозно после.

Можеби бидејќи не сум верник, па различно гледам на работите, ама според мене никој нема право да се меша во туѓа врска. Што е важно дали јас оправдувам некоја врска или не, таа е меѓу нив двајца, а не меѓу нас тројца. :D
    Љубовта според мене е многу поважна од некаков патриотизам, патем да бидеш патриот треба да направиш нешто за својата земја, а не да шириш омраза и национализам наоколу. Не те прави помалку Македонец ако земеш Албанка за жена, или обратно.
    А да не зборувам што за нашиов народ е понормално да си купиш невеста од Албанија, отколку да се омажиш/ожениш со некој од љубов.

Дали вие лично би влегле во таква врска е ваша работа, ама не ја разбирам потребата од мешање и коментирање на туѓи врски.

И уште нешто, не го разбирам она: океј е мување, ама никако не посериозна врска. А која е поентата на мувањето? Да ставиш јазик во туѓа уста само? И така си почесна девојка од некоја што се заљубила?

Не зборувам за Албанци или општо муслимани кои би те затвориле во село и би те терале само да им раѓаш деца. И Македонец да е, јас не би била со таков човек.

На eloves, Lotus-14, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Sawyer

Sawyer Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2011
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    3.036
    Не се согласувам со бруталноста во некои излагања на господин Петре, но искрено добро влијае на форумов, ако сите бевме сложни и истогледни во мислењата, темиве ќе замреа уште повеќе, вака тој допринесе за разноликоста и супер :D
    А тоа што македонките ради поголемото ниво на демократија, дека одат со машки од други вери, тоа е апсолутно точно и дозволуваат да бидат дел од оној стихон на жељко самарџич, искористи па их баци, играј се са свима, али ако сама не си се цени, тогаш нека повели, а албанците конректно неможат да имаат пријателка за секс кај албанките и мора сериозна да е врската за тоа, најди некоја македонка дружељубива и навали :D
    Меѓутоа ако збориме за љубов, тогаш тоа е друга тема, но пак е горе доле исто, размена еднострана или бар во сооднос 90-10 :D

17. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.650
    Допаѓања:
    22.300
  18. Sawyer

Sawyer Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2011
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    3.036
  19. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.650
    Допаѓања:
    22.300
    Извини ама после муабетов, немаш право А да каеш за Перо. Исти сте.
    И пред етикети лепење на други, позанимавајте се со свои животи.
    После пак жените ќе бидат криви.
    Темава лично не ме тангира, но одамна е замината во оф топик невиден па да си кажам.

На IronLady, Nausicaa, Sanjichka007 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Sawyer

Sawyer Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2011
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    3.036
    Али не е точно ? Еве, кажи ми што и зошто не е точно и ако си во право ќе се согласам и ќе ти речам, во прави со Теси, грешна ми е констатацијата, меѓутоа вака "суво" да ме демантираш или поистоветиш со некој друг, не е во ред :)

пс. исти сме да, нели сите машки се исти :D :rofl:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.