Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми се допаѓа момче/девојка со различна религија од мојата

Дискусија во 'Канта' започната од ALEXXX, 5 мај 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.624
    На форумов ако кажеш дека дечко ти те фатил за врат при расправа - ај прости му, се сакате , нервозен бил. Али ако се сакате, те почитува, со прст не те пипнал, али е друга вера ( а под друга вера по дифолт тоа е муслиман ! ), батали го, не си го уништувај животот. :drunk:

И зашто ова правило општо важи само за жени? Ако си со муслиман одма си распуштеница, курва незнам што не, а мужине што сакаат си прават. М?

На Dadusicka, Emy867, tessie и 5 други им се допаѓа ова.
  2. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Pa so ogled na toa kolku poretko se sluchuva nemusliman da pripari do muslimanka, ne znam dali i mazhi smeat da pravat shto sakaat :D

@Tanjamm, ova od site lugje tebe da ti se sluchi, vo vakvi iskushenija da potpagjash, jas seriozno ne ochekuvav :D
    Imajkji ja predvid tvojata odbivnost kon muslimanite, ne veruvam deka iskreno ti se dopagja, taka da, moj sovet ti e da mu dadesh do znaenje deka ne sakash nishto so nego, bez da mu spomnuvash religija i nacionalnost. Ednostavno, korpiraj go kako shto korpirash makedonci koga ne si zainteresirana za niv i toa e se.

Последна измена: 19 октомври 2015
    На nena2010, Tanjamm и Petar80 им се допаѓа ова.
  3. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.624

На eloves и tessie им се допаѓа ова.
  4. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Samo toa kje kazhesh zatoa shto nemash validen kontraargument. I shtom e taka, da ne ja polnime temata, biduva?

На Petar80 и Priroden им се допаѓа ова.
  5. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.624

Па од искуства на другари и другарки,процентот на муслиманки што имаат секс со немуслимани и обратно, е скоро па ист. Само овие првиве подобро се кријат .

На eloves и tessie им се допаѓа ова.
  6. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Toa shto se krijat samo odi vo prilog na mojata teza.
    Jas ne se soglasuvam deka procentot e skoro ist. Kje zboruvam lichno za moi poznanici i kje izzemam sluchai za koi samo imam soznanija i sum chula (iako i tie primeri ne menuvaat apsolutno nishto vo brojkite).
    Vo moeto opkruzhuvanje figurira samo eden brak megju muslimanka i hristijanin, a ko za balans neli, otprilika 10 brakovi na muslimani so hristijanki. I na krajot brakot e ona shto se vazhi, zatoa shto najchesto vo brak se ostava potomstvo - edinka koja utre kje prodolzhi nechie prezime, kje bide nositel na odredena nacionalnost, mozhebi i religija i t.n. (obichno site tie se prezemaat od tatkoto)
    A ako zborime za neseriozni vrski, poznavam dve muslimanki koi se pletkaa so nemuslimani (samo ednata priznava), dodeka moi poznanichki hristijanki koi idele so muslimani ne mozhat vekje ni da se dobrojat, masovna pojava.

Последна измена: 19 октомври 2015
    На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Ај само да ви објаснам.
    Муслиманство не постои, постојат муслимани како припадници на ислам ( исламска религија). Кај сте го чуле тоа муслиманство?

И уште нешто. Една феминка пишала предхоно некој Македонец, се оженил со некоја Албанка од Албанија (и тоа немало врска, ете супер биле). Епа златна Македонецот е христијанин исто како и Албанката што е христијанка.
    Значи темава е за различна религија, а не нација.

На прво место, терминот "нација" (nation) не значи "народ" (people) и во таа смисла нациите не се само збир на луѓе со исто потекло. Нацијата, во потесна смисла на зборот, се комбинација на сите граѓани на една држава. Овие граѓани може да се од различни етноси и да исповедаат различни религии. Нациите се продукт на државите, како политичко-територијални заедници кои влијаат на сите свои граѓани преку своето законодавство и државна политика.

Религија, контроверзен поим што некогаш се користи како синоним за вера, се дефинира како верба во нешто натприродно, светоили божествено, како и моралните кодови, обичаи и институции поврзани со таа верба. Во најширока смисла, некои го дефинираат поимот како тотална сума на одговори дадени како објаснување за врската на човештвото со вселената. Низ вековите се имаат создадено огромен број на религиозни форми, но денес, низ светот доминираат само неколку големи светски религии. може да се дефинира и као друшвена појава која подлежи на некои одредени закони,и може да се согледа како духовна поврзаност на една група на луѓе со некое вишо, свето битие односно со Бог/ Божество.

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Јас тебе те прашав.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.051
    Допаѓања:
    12.778
    Немам чувства. Само приметив дека е упорен и сигурно сака нешто повеќе од пријателство. Јас тоа не го сакам. Не сакам да правам експерименти.

10. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.051
    Допаѓања:
    12.778

Ма не е искушение. Човекот изгледа како Македонец и се дружи со Македонци. Се зачудив кога дознав дека не е Македонец, а плус се зачудив кога почна да покажува интерес за мене.

11. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Јас сум против врска од различни религии.

На Zeynep, Tanjamm и okcenzi им се допаѓа ова.
  12. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.922
    ^^
    Oхoхo, види ти, сaмo тaкa ќе ти дoјде пaметoт и тебе и сличните нa тебе кoи бегaaт кaкo oд ѓaвoл oд луѓе oд рaзличнa религијa. Знaчи кaкo нoрмaлен чoвек изгледa? Ствaрнo? Дa не верувaш, фин, културен, убaв, зa мaлку и ќе се зaинтересирaше. Штетa штo не е Мaкедoнец, oти тoгaш сoвршен ќе беше.

На mimiiiii, buba4e89, tamche995 и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.051
    Допаѓања:
    12.778
    Абе не сфаќате што сакам да кажам. Комуницира постојано со Македонци, живее со Македонци, зборува македонски и да го видите и вие на прв поглед нема да кажете дека овој човек не е Македонец. Не е гетоизиран како некои.

14. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Mome aj otkazhi se molim te.
    Koga za sarkazam ne si chula, nit mi se obrakaj, nit me citiraj.
    Momata na koja i se obrativ me razbra sho sakam da kazham. Ti na ne povikano, traj si. :D

На Zeynep, Ketchup, crimson и 6 други им се допаѓа ова.
  15. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.995
    E dobro de sto ima cudno tuka..imam i jas nekoi prijateli od druga vera pa nemozes da gi poznaes deka ne se makedonci.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Јас само те прашав што е распуштеница за тебе?
    А судејќи по фактот дека не ни ми одговори туку се извади бидејќи сигурно незнаеш како да ми објасниш, па мислам секој има право да си го изјасни мислење,од вакво квази одговори се створа кавга. И не е цитирај туку реплицирај.
    Инаку,распуштеница не е девојка што се гледа со некој што е муслиман,атеист,католик или христијанин.Незнам како можеш такво нешто да напишеш без да го дефинираш зборот.
    Во иднина внимавај на кој начин се изразуваш спрема оној кој те прашува човечки, си учела во школо оној кој те прашува да одговориш солидно.
    Друго, Тања да,има муслимани кои не можеш да ги познаеш дека се муслимани. Но тоа тебе не те прави распуштеница. Напротив ти ќе бидеш распуштеница ако имаш маж кој работи во странство те облекува од глава до петок а ти одиш и легнуваш со цел град со сите негови другари и сл. Никој не е распуштен во животот затоа што сретнал некој кој во моментот незнаел кој е и што е,туку подоцна
    се се дознава.Неможеш да знаеш се за човекот кој го имаш сега наеднаш,треба време.
    Јас би ти рекла поради различна религија и погледот на тоа тука како сите размислуваат и гледаат да се повлечеш додека е со време. Ќе си најдеш друг, во спротивно ќе има притисоци и ќе има секакви глупости од страна.Тој е машко,не мари дали ќе ти каже или не.Се е индивидуално. Поздрав.
    Без нервози срцки губите лепота.

17. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.624

А не, за сериозни врски и бракови соема си во право дека повеќе ги има меѓу христијанки и мусимани ( оти за жал муслиманка ако оди со христијанин најверјатно би ја утепале ). Јас општо зборев оти алудирав на тоа како ги нарекуваат девојките кои одат со муслимани, а како момците. Инаку, чисто сексуалините врски ( еве да ги наречеме мување ) се скоро па да не речам ист број, оти се кријат од горенаведерната причина.

На okcenzi и Tanjamm им се допаѓа ова.
  18. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.624

Златно, чичко Блаже вика дека распуштеница да ти било разведена жена. И сеа што сакаш ти уствари да кажеш ?

19. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.922
    Сфaќaме, кaкo не. Сaмo oвoј штo тебе ти се удвaрa е еден единствен редoк примерoк, исклучoк oд сите муслимaни. Пo сите други мoже слoбoднo дa плукaме.

На Bender Rodriguez и crimson им се допаѓа ова.
  20. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.051
    Допаѓања:
    12.778
    Во други теми највеќе, највеќе коментирам за Албанци муслимани. Не бегам јас од тоа што плукам по муслимани. Против многу работи сум. Е сега имам и јас колега Турчин кој повеќе се однесува како христијанин, отколку како муслиман и цел живот оди со наши девојчиња. ама сепка колку и да е ок човекот, јас не би. Друг кој што сака нека прави. Јас можам со нив да се дружам, да работам, ама да си има дистанца. Не сум за врска со муслиман.

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.