Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми се допаѓа момче/девојка со различна религија од мојата

Дискусија во 'Канта' започната од ALEXXX, 5 мај 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.922
    ^
    Темaвa глaси -Ми се дoпaѓa...
    Зoштo тукa дoјде?

На Bender Rodriguez, eloves и tessie им се допаѓа ова.
  2. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.051
    Допаѓања:
    12.778
    За да не отварам нова.

3. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.404
    Допаѓања:
    114.555
    @Tanjamm ако ти не си заинтересирана дај набаци го кај мене јас сакам Турци. А и имам искуство со нив, јазик им знам. Охохо супер ќе ни тргне.

На Ingvild, Zeynep, rak4estip и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.797
    Допаѓања:
    100.519
    Стварно @Tanjamm ,не сфаќам зошто си неодлучна.
    Со огледа на тоа дека сум те читала како пишуваш,што е тоа што има овој човек што ти ги меша лончињата.
    Убав изглед,харизма ,културно однесување...ти имам впечаток како да се плашиш од себе и своите чувства.
    Доволно е само да се тргнеш на страна и да го видиш со други очи.Ако сликата не е различна тогаш е јасно,тој тебе ти се допаѓа и радо би била со него да не си самата на себе пречка.
    Изборот е твој драга,што и да решиш секогаш ќе има некој кој ќе те подржи или осуди.

На vitamina, crimson, Nausicaa и 4 други им се допаѓа ова.
  5. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Vo tri posledovatelni posta iznapisha kako e on prenajzgoden :D Mi se vide interesno, izvini, mala shala :D
    Ti kazhav kako spored mene treba da postapish.

Pa zatoa vikam deka i mazhite ne smeat da pravat shto sakaat. Gledash so shto mozhe da se soochi nekoj nemusliman ako saka da se ozheni so muslimanka?
    Jas sepak ne se soglasuvam okolu procentot i za seksualnite vrski vo sluchaite musliman-hristijanka nasproti hristijanin-muslimanka, ama premnogu ja razdolzhivme.

Se zafrkava. Da si gi chitala i dvete na drugi temi, kje ti beshe jasno, iako i od prv pogled ne e teshko da se prepoznae sarkazam. Ushte prv pat koga go prochitav toa mislenje znaev deka e nesfateno i deka sleduvaat reakcii :D, premnogu za seriozno si zemate nekoi raboti, da ne mozhesh slobodno da se iskazhesh nekogash.

На Sanjichka007 и Gosh им се допаѓа ова.
  6. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    6.633
    тања ако не си заинтересирана за него совет овде нема да бараш.на фин и културен начин му кажуваш дека не ти се допаѓа.вистината нема да го навреди.

На Tanjamm и crimson им се допаѓа ова.
  7. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606

А македонците пак, што ги гледам сите кој од кој покултурен, поцивилиризан, по пристоен абе шта да ти причам кад све знааш.

Најсериозно, најјаки сте ми ко ќе речете за припадник на друга религија дека е многу убав, културен, фин и бла бла бла знаете, исто ко македонец да е. Испаѓа ко сите македонци да се совршени, а припадниците на било која друга религија не чинат. Ама фалбата е рѓа. Многу мразам ко некој прави глупи споредби, дискриминира, понижува итн.

Сфатете веќе еднаш дека културата или убавината нема врска со верата или нацијата. И едното и другото, или ги имаш или ги немаш. Која вера си мање више битно, скоро ич.

На deliza, Rose96, Ingvild и 11 други им се допаѓа ова.
  8. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Пак ќе речам, на поедини членки сарказамот не им е форте. :D

Негоо.. за мене навреда би ми било некој да ми рече културна и фина си како да си македонка. Just sayin. :D

На tessie, Bender Rodriguez, jacqueline.s и 7 други им се допаѓа ова.
  9. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.404
    Допаѓања:
    114.555
    Културен и фин македонец во денешно врме.. тоа то е оксиморон!! Стварно дај те луѓе олабавете се. Христијанин, муслиман, будиста што е битно, битно да те сака да те почитува се останато се само финеси. Ако е муслиман нема одма во ИСИС да те даде да се бориш. Олабавете малку.

На MilaP, eloves, gothchick и 2 други им се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.970
    Допаѓања:
    219.525
    @Tanjamm те читав, ставовите ти ги знам, но, нели како што рекле никогаш не се вели никогаш.
    Ако ти не си била заинтересирана за овој човек и воопшто не би ставила на памет нешто такво а камоли да пишеш овде. Заинтересираност и интерес постои нели, признај си бар на самата тебе. А ако не сакаш ништо со овој човек најдобро одалечи се од него и избриши секаков контакт дур оваа ситуација не прерасне спонтано во нешто поголемо и подлабоко. Не се залажувај да комуницираш и да одржуваш пријателство онаму каде што според тебе е забрането и неприфарливо.

На MilaP, H.VAGA, crimson и 2 други им се допаѓа ова.
  11. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Откачи го на културен начин или пробај да одржуваш некое пријателство на дистанца...

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  12. monikal1

monikal1 Активен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2015
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    4
    Епа вака сега ќе ви кажам од сопствено искуство...Јас се плеткам со муслиман веќе 2 месеца (нешто како врска е нашево) и мене искрено ми е многу убаво..некако по различно незнам.За сакање ме сака можеби повеќе од мене,ми посветува внимание,ме чува,се труди и се така убаво.Ама ние сме свесни дека за 2/3 години доколку ние останеме заедно до тогаш нели ќе треба да се разделиме...зашто нели ќе го женат (таму нема шала).И многу е тешко психички да се издржи во таква врска и не секој може да биде во тоа.Не само поради срамот него и поради тоа што се вложуваш а знаеш дека нема на крај ништо,сакаш да веруваш во нешто што не е возможно да се случи...и верувајте после секој момент поминат со него,после секоја вечер убаво помината кога си се враќам накај дома толкава тежина имам и понекогаш сакам да прекинам се зошто тоа е нели најпаметно ама пак неможам.Тоа е.Забранетото е секогаш убаво е тоа јас го сватив.

На Feather му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Aiene9

Aiene9 Активен член

Се зачлени на:
    26 јули 2014
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Дали е во ред и двајца од различна религија да се сакаат,а да не можат да бидат заедно ?
    Да искачаат 2 месеца, да се гледаат секој ден бидејќи заедно вежбаат ?
    Се да биде тајно ? Да не признаваат дека се сакаат ? :)
    Дали е во ред да судат сите според верата ?
    Зошто сакањето од друга вера го сметаат за грев ?
    Ќе ми каже некој ? Многу ме интересира.. :)

На Feather му/ѝ се допаѓа ова.
  14. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Во ред сето она што еден поединец го прави среќен.
    Зошто да не може? Шугав да не е дечкото, м?
    Ако ти си отворена и немаш предрасуди кон другите религи тогаш не би требало да има проблем, истото важи и за дечкото. Ако си го имате муабетот, се согласувате зошто да не?
    Малограѓански муабети секогаш имало и ќе има. Истата религија не секогаш значи совршена, идеална врска или брак.
    Мене лично ми се многу ефтини и прости муабетите од типот леле муслиман е, како можела итн.
    Не е во ред да се суди некому поради било што, ама таков е нашиот менталитет и да си со дечко македонец може пак ќе се најде нешто и пак ќе се озборува. Ако веќе бидеш во врска со човек од друга религија тогаш излегувај си јавно, покажи дека си среќна, не се срамиш од него и дека не те засегаат малограѓански муабети. Луѓето како и секогаш, придавале и ќе придаваат значење на работи кои не се нивен проблем. Ниту е грев, ниту нешто срамно, ниту нешто неморално. Животот е еден и мислам штета е да се помине со глупи предрасуди и размислувања што ќе кажат другите.

На Ingvild, Purelove92, Feather и 5 други им се допаѓа ова.
  15. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Затоа што да не постоеше националноста, религијата, кои ќе беа причините за војните? Во светот кои се главни причини за војна?
    Раздели (ги луѓето), па владеј. :)
    Уживкај си во животот и не се замарај со баналности, а уште помалку со тоа што другите ќе кажат. Глеј на тебе да ти биде убаво. :)

На Aiene9 и eloves им се допаѓа ова.
  16. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.742
    Допаѓања:
    21.409
    Никогаш не сум била заљубена со некого од друга вера, ниту пак некој ми паднал во око .Можеби дека живеам во град каде муслиманите се навистина малцинство и ги има многу малку, па тешко е да се падне во искушение.Како и да е, никогаш не вели никогаш.Но ете, ако по некој случај се заљубам до уши, никогаш ама никогаш не би направила чекор поблиску.Не сакам,едноставно не ми оди.Ќе пробам да засакам некој друг, овој да го исфрлам од срцето или ќе си живеам така со љубовта потисната во мене.Врска, мување, па не доаѓа тоа во предвид.Би се чувствувала на некој начин валкано, како да предавам некој, нешто.Прво мислам на самата себеси, ги тргам настрана и родителите и луѓето околу мене доколку мислите дека паѓам под влијание на другите.После тоа ги редам проблемите и срамот кои ќе пукнат кога ќе се дознае.Не дека имам против нешто муслиманите, имам многу добри пријатели и верата не ми претставува ама баш никаков проблем за склучување пријателства, али ова е нешто сосем друго.И не ме напаѓајте, ова е само мое мислење и не ми беше целта да осудувам и да спречувам некого во намерата таман работа.Сите правете си онака како што мислите дека треба, али бидете спремни и на последиците за секоја одлука.

Последна измена: 2 ноември 2015
    На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.970
    Допаѓања:
    219.525
    Бидејки светот е осуден да фунционира така како што му наметнало општеството. Да бил совршен немало да има живот. Суштината на самиот наш живот е борба за опстанок и раздор помеѓу народот. Ете не би требало воопшто така да фунционира но малограѓанството си го прави своето.

Не знам дали имаш врска, само ќе ти кажам дека народот не покажува со прст и ни го бери гајлето за било кој наш потег и општо живеење, што и да направиш ќе бидеш осуден.

На rak4estip, eloves, Aiene9 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    So pravoslavni ne sakam nishto. Novovercite mi se skroz bez vrska. I religioznite protestanti ne gi mirisam mnogu. Muslimani pa ich.
    Kaj ateistite ima neshto seksi.
    Katolik i ateist mi e ok.
    Kraj kraeva, sekoj si bara slichen na sebe.

На eloves му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Andzh

Andzh Нов член

Се зачлени на:
    14 јануари 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво. Нова сум на форумот. Се логирав бидејќи ми треба помош. Имав тежок живот и тешко детство. Досега сум имала една искрена вистинска пријателка која за жал почина пред 1 година. Имам многу други другарки но доверба немам во никого. За љубов никогаш не сум се замарала искрено кажано. Не сум размислувала и не сум се оптоварувала за тоа. Но ете,дојде денот кога и јас се заљубив. Прв пат. И да... верувам во љубов на прв поглед затоа што прв пат кога го видов него јас не знаев ни кој е ни како се вика ни ништо. Само знам дека почувствував нешто. Се заинтересирав кој е што е а кога дознав искрено се разочарав. Тој е босанец. Кога го дознав тоа си реков готово крај ајде... Ќе го заборавам. И верувајте направив се што можев за да го заборавам. Но тешко е.. Ние сме во исто училиште и го гледам секој ден. Работите уште повеќе се измешаа кога тој ми пиша и ми призна дека ме сака веќе подолго време. Во исто време бев среќна- тој што го сакам ме сака... Но од друга страна бев свесна дека јас никогаш нема да можам да бидам со него.. Знам дека може и да ме осудувате но јас пишувам тука затоа што немам со кого да разговарам и да си ја отворам душата. Тој е свесен за проблемите кои би можеле да ги имаме доколку сме заедно. Затоа ми рече да не бидеме во врска туку да се гледаме онака ретко понекогаш колку да не сме без ич.. Што мислите да прифатам ли?? Искрено јас од порано сум била секогаш против врска со некој од друга вера и ги осудував сите кои беа во така врска.. Се додека и јас не се заљубив и не почувствував како е. И верувајте не е лесно. Тешко е.... Многу. Се уште сум средно и знам дека сум млада и ке запознаам многу други и ке сакам други. Но не знам што да правам во моментов бидејќи имам шанса да бидам со тој што го сакам,но не можам заради тоа што се е против нас.

20. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Абе девојката нема проблеми со Турците него со АЛБАНЦИТЕ !! :D
    Ама да знаеш дека и турците се молат по 5 пати на ден,ќе ти смета ако си со него:D
    Подалеко од муслиман,шала на страна,не мешај љубов и вера,послушај ме јас ти кажувам.Како викат поарно спречи,неголи љечи.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.