Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми се допаѓа момче/девојка со различна религија од мојата

Дискусија во 'Канта' започната од ALEXXX, 5 мај 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.765
    Допаѓања:
    169.197
    Во темава дури престанав да разликвам сарказам од сериозно мислење.
    Ве молам одговорете ми на овие прашања:
    - Каков е тој современ муслиман? (не добив одг на ова прашање)
    - И какво е тоа размислување како македонец?
    Секој одговор ќе биди добредојден зошто неможам да престанам да се чудам на овие две обележани работи и сериозно сакам да сфатам што значат тие зборови.
    Ако сака некоја нека ми објасни и во порака, небитно, да не ја полниме темата со офтопици.
    Он топик: Мислам дека сите сме луѓе и кога ќе видиме некој човек ако има меѓу нас хемија, јас лично би се обидела со тој човек. Ако тој човек кога ќе го запознаам дознам дека е друга вера, националност и сл., мене тоа не би ми сметало (сум била со тручин, муслиман), исто како што не ми смета дека дечко ми е атеист. Како и да е, тоа е нели, само мое мислење.

На Miss666, mili4ka123, crimson и 7 други им се допаѓа ова.
  2. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Мислам дека и покрај различните ставови и начини на размислување, дискусијата може да се одвива на едно пристојно ниво и да се воздржиме од навредливи мислења.

Во врска со "проблемот" на Тања, можам да го кажам следното. Ако си сигурна дека не сакаш ништо со дечкото кажи му го тоа отворено и прекини ги сите контакти со нив. Па да, ако не чуствуваш ништо спрема него и не ти е гајле не знам зошто би те засегала неговата реакција на сето тоа или незнам што.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  3. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.139
    Допаѓања:
    73.191
    Под тоа современ муслиман претпоставувам дека мисли дека не е како оние што ги тераат жените да се забулат, дека жената не смее да се шминка, не му смета неговата девојка да имала и друг дечко. Јас мислам дека на ова мисли, а она нека си се изјасни. @theowndemon
    На оваа тема не би сакала да коментирам многу ама јас лично сум многу против врски од различни религии.

На Rama, theowndemon и Tanjamm им се допаѓа ова.
  4. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Веќе ни смешна не ми е темава бе... :D

На Gerbera, crimson, eloves и 3 други им се допаѓа ова.
  5. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.139
    Допаѓања:
    73.191
    Се додека не ја отворив темава не верував на оние озборувања дека имало многу мешани врски ама ете сега поверував.

6. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.051
    Допаѓања:
    12.780
    Убаво си разбрала. Муслиман кој пие алкохол, се дружи со христијани, имал девојки Македонки, современ, образован... Размислува како Македонец затоа што си ја сака државата и ги почитува Македонците. Фала за советите. Ќе го игнорирам.

7. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Онака,само пример ќе ти дадам.Мојот брат пие алкохол,има другари христијани,имал женски македонки,современ,образовен,ама размислува како прав МУСЛИМАН !! И јас ги почитувам Македонците,ама не затоа размислувам како христијанка сфати веќе бе аман дете ли си

На mssuniquee, #Пепи, Tanjamm и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Владава се за*ба кога мислеше дека ќе им се прошират видиците доколку се запишат на факултет... no way no how...
    Темава прв и последен пат ја отварам, дефинитивно имам мн против овој тип на бракови.

На macka91 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. #Пепи

#Пепи Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    351
    Не размислувајте како Македонци или Албанци или Кинези, размислувајте како луѓе.
    Љубовта не познава граници, само нашиот менталитет е на low level :)

На mili4ka123, Victorian, ANGIE1 и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Ицолгудбејбе

Ицолгудбејбе Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2015
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    1.145
    Што ќе биде утре кога вие ќе им сооштите вест на вашите родители дека вашето момче е од различна вера?Сте се запрашале како они ке се чуствуваат?Свесни сте дека на пр ако се земете со момче муслиман на пример ,ќе треба да си ги смените обичаите?(пр за.Велигден нема да можете во црква да штрапнете)Сума сумарум;не дека имам нешто против овие работи ама размислете дали сте спремни за да направите промени,и да се соочите со болката на вашите родители шо најверојатно ќе ја имаат..(со чест на исклучоци)
    Повеќето од вас се сеуште нездрели и мислат дека се што лета се јаде..Епа не дечки..не е така...Не е работава подоцна во животот да се каате...Затоа памет во глава..И ПАК КЕ КАЖАМ..,НЕАМ ПРЕДРАСУДИ..само напоменувам дека за се треба убаво да се размисли..Да не должам повеќе,мислат дека ќе сватите што сакам да кажам..Поздрав,

На Priroden му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    А, јa штo сум aтеист aкo се земaм сo христијaнин требa дa се крстaм и дa изигрaвaм верник? Кoј глуп би јa стaвил љубoвтa пред негoвите стaвoви зa дa смени верa/стaне верник? И зoштo ти не се фaтиш сo муслимaнкa и дa смениш верa зa неa? Зoштo сaмo жените требa дa менувaaт вери тукa кoгa мaжите се ништo пoвеќе?

Вo функциoнaлен брaк/врскa никoј никoгo не пoседувa зa дa мoже дa oдлучи вo штo дa верувa и дaли дa верувa негoвaтa пaртнеркa или пaртнер. Некa е тoј муслимaн, нo не е ништo пoвеќе oд мене зa дa мoже дa ми јa oдлучувa верaтa. Акo сaкa јaс дa сменaм верa зa дa мoже дa биде сo мене, aвтoмaтски ми дoкaжувa кoлку уствaри не ме пoчитувa.

Мa дa гo oчекувaв oвa oд пoвеќетo христијaни. Некa учи нивнaтa верa зa љубoв, тие пaк ќе јa кoристaт верaтa кaкo oпрaвдувaње зa дa мрaзaт и дa се oддaлечувaaт oд oдреденa групa нa луѓе. Oд тoлку убaвa верa (кaкo и ислaмoт, будизмoт, јудизмот...) вие прaвите дa изгледa тoлку грдo. :x Не е верaтa зa нaше нивo нa рaзмислувaње, пoгрешнo е тoлкувaнa и пoттикнувa меѓусебнa oмрaзa и oдбивнoст.

На eloves, Ekstaza, Bender Rodriguez и 2 други им се допаѓа ова.
  12. clen1

clen1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2016
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    198
    Зошто албанец не почне тема дека му се допаѓа девојка од различна религија и не сака да ја изгуби? Затоа што ве гледа како глупачки, преку вас сака да ни ја понижи националноста на сите што не сме како него. Ќе ви прави деца мешани без мозок исти како нивните мајки. Ми се повраќа од жените во Македонија.

Последна измена од модератор: 22 мај 2017
    На Ицолгудбејбе му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.781
    Што да ти кажам, пробај си ја среќата со мажите од Македонија, може ќе ти се погодат поише. :D

На Gerbera, MilaP, kim.k и 19 други им се допаѓа ова.
  14. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Еми иди вoнкa, штoдaтикaжaм... Нaпрaј мaкедoнскa пoпулaцијa вo Англијa или Америкa. Америкa не ти препoрaчувaм, зaшo Дoнaлд Трaмп мoже и нa мaкедoнци дa се нaлути, пoсле че гo пaпaме. :worried:

Последна измена од модератор: 22 мај 2017
    На theowndemon, Ekstaza, vitamina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. BoneMachine

BoneMachine Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2014
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    3.382
    Јас прво помислив дека од темата за тројка тука се префрливте. @clen1 добредојден си во бендот.

На Gerbera, Sanjichka007, theowndemon и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.781
    Боун, за да стигнеме до твојата цифра од 8, мора да ги претресеме сите теми за да најдеме кандидати. :D

На Sanjichka007, eloves, blueberry93 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.970
    Допаѓања:
    219.525
    Подршка, подршка чоек од сите нас имаш за справување со психичкото растројство:muscle:.

На Sanjichka007, eloves, Ekstaza и 3 други им се допаѓа ова.
  18. BoneMachine

Се зачлени на:
    6 декември 2014
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    3.382
    Јас напаѓам во категоријата сингл. :inlove: Поточно "Како да го освојам...?"

На Sanjichka007, eloves, Bender Rodriguez и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Јас сепак би ти ја препорачала "Сингл и со потонати бродови...", некако најранлива ми доаѓа, а ти ќе испаднеш феминскиот hero.:muscle:

На Sanjichka007, BoneMachine, vitamina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. BoneMachine

Се зачлени на:
    6 декември 2014
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    3.382
    Сингл сум ама никогаш не сум имал ни чамец ни бродче само како мал многу сакав да правам хартиени, но цело време ми пропаѓаа. :D

На Sanjichka007, eloves, blueberry93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.