Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми се допаѓа момче/девојка со различна религија од мојата

Дискусија во 'Канта' започната од ALEXXX, 5 мај 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. HellAngel

HellAngel Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2016
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    136
    Поради длабоките поделби,Евреите имаат различни менталитети.Муслиманите според менталитетот,нема разлика од тие во Скопје и од тие во Алепо(денеска).
    Карактеристиките што ги наброја се апсолутно важни,но малце треба да гледаме и за иднината и реалноста.Ние Македонците сме милион и нешто,не сме милијарда и нешто како Кинезите па сега ајде не е важна религијата,и така не има многу.
    Како што реков погоре(од искуство),секоја жена треба да се стреми да биде ЛАВИЦА.Своја и достоинствена.А не хиена... што другите од различна верска припадност ја гледаат само како предмет со која ќе ја исмејуваат заедницата на која припаѓа.
    Мене како машко ми е важно мојата девојка да биде дама а тоа значи ме привлекува и нејзината внатрешна убавина,чистота и отменост.

На okcenzi и Роберт 7 им се допаѓа ова.
  2. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    4.778
    Немав намера да коментирам, ама, од кај би бил ти сигурен дека таа не била со муслиман? Некои работи се добро скриени, без никој да дознае. Била, завршила со него, сега е со тебе а незнаеш дека делела кревет со "неверник"... И?

На eloves и Zeynep им се допаѓа ова.
  3. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Koj vas ve prasa dali sakate ili ne sakate da odete so nekoj od druga vera!?
    Tie sto si go imaat problemot neka si pisat,vie davajte soveti ako znaete a popuvanja za toa koj e dobar a koj los hristijanin ili musliman ne se prasuvate vie.

На eloves, joy1 и girl-miri им се допаѓа ова.
  4. HellAngel

HellAngel Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2016
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    136
    Во право си но на крај пак таа ќе биде која ќе изгуби.Треба овде да направиме поделба.Ако таа сака само секс со мене за една ноќ,нека била и со марсовци ако сака,не ми смета(иако тоа не значи дека одобрувам тоа што правела),ако сака мување со мене (изалгања,секс итн) и тогаш е океј бидејќи не планирам/е ништо сериозно.АКО САКА СЕРИОЗНА ВРСКА можеби БРАК(зависи) со мене,тогаш мора да ми каже затоа што како што реков,јас сакам дама,лавица која има внатрешна убавина(покрај надворешната).Е сеа ако ме излаже како што викаш ти,дента кога ќе го дознаем тоа ќе ставам истиот ден крај без разлика колку време сме заедно.Ќе ставам крај без нималку да ме јаде совеста зошто јас сакам мојата врска со неа да биде искрена и да се базира на искреност а не скриени прљави работи што значи пак таа ќе изгуби,неа ќе им биде криво а мене не.
    Ти алудираше на тоа дека неможам да дознаам за тоа... а јас мислам дека прашањето е само дали ќе сакам или не...

5. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    4.778
    Океј Sherlock, само за совет, најчесто тие што кријат никогаш нема ни да кажат. Па шансите да дознаеш, се многу многу многу мали. Секој има минато, а ти нема како да дознаеш освен ако таа не ти каже. Контрадикторен си со тоа што викаш дека само за брак ти смета, а останатото воопшто. Или за се ти смета или за ништо е муабетов. Со среќа во потрага по твојата лавица :^)(кои најчесто знаат да се најопасни) ;)

На eloves му/ѝ се допаѓа ова.
  6. HellAngel

HellAngel Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2016
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    136
    Мали но сепак ги има.Ако она сака да се коцка со мене,со тоа дали ќе дознаам или не,тогаш нека повели :)
    Не сум контрадикторен туку ти не ги читаш моите предходни постови тука.Кога реков не би бил со девојка-македонка која била со муслиман мислев да бидам во врска/брак со неа.Ако била со таков(а е убава) би бил со неа само за секс.Ако неа не им смета тоа мене па ич...
    Грешиш,јас не тражам лавици.Сум нашол веќе доволно :) јас само добронамерно сакав да укажам со тоа како треба да изгледа права девојка-дама :)

7. crooked_beast

crooked_beast Нов член

Се зачлени на:
    10 април 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    8
    @HellAngel А ти што цитираш стихови од Библијата од една страна, а од друга страна велиш дека дамите треба да бидат лавици и дека лежиш на нејзиното стомаче после сексот и не одобруваш врски со партнери од различна вера, како го коментираш овој стих „Добро е човек да не се допира до жена. Но, за да се избегне блудството, секој нека си има своја жена, и секоја жена свој маж“ (1 Коринќани, 7-1)?

И ти како христијанин кој цитира стихови, како можеш да велиш дека „ако е само за секс, може и со муслиманка“ кога самата Библија вели „Бегајте од блудство!„ (1 Коринќани, 6-18)? Или си само делумен христијанин?

На Victorian, Bender Rodriguez, Sanjichka007 и 5 други им се допаѓа ова.
  8. HellAngel

HellAngel Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2016
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    136
    Драга beast,јас да не знаев дека некој ќе го цитира тоа со стомачето немаше ни да го пишам.
    Кратко да објаснам.

ЕДНО Е
    врска меѓу Христијанка и Христијанин и тоа е дозволено.Се што е надвор од ова,според Библијата е ЗАБРАНЕТО и не е благословено.

СОСЕМА ДРУГО Е дали некој треба да има секс пред брак или не.Правиш мешање на поимите.

Последна измена: 10 април 2016
  9. Capricorn96

Capricorn96 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2014
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    408
    Менталитетот балкански е мизерија, тоа е проблемот. Ако секој си ја гледаше својата работа и своите проблеми сите ќе беа многу посреќни.
    Јас лично ја подржувам секоја здрава врска, да има љубов, разбирање и почит, никакво насилство и притисоци од ничија страна. Кога луѓето навистина ќе се прифатат онакви какви што се со сите нивни размислувања и верувања, е тогаш светов ќе биде подобар. Има секакви луѓе, карактери, запознајте го човекот како човек и пријател па ќе знаете дали тоа може да се развие и да прерасне во нешто повеќе или не. Околу мене имам луѓе кои многу се зафркнале заради такви предрасуди од типот не се мажам за муслиман, ќе треба да се завиткам, не ќе можам да излезам од дома без дозвола, а тој ќе се шета со секакви или ќе ме тепа и слично а не го ни запознала доволно. Ваквите завршија со десетпати полоши, а православни. Не гледајте на вера, националност и слично ако се друго е во ред, ШТЕТА Е.
    Поздрав :*

На Victorian, Bender Rodriguez, Sanjichka007 и 5 други им се допаѓа ова.
  10. HellAngel

HellAngel Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2016
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    136
    Во право си Капикорн.Ти на пример си голем верник,на Велигден поготово,Христијанството ти е во светост ама затоа цитатот „ Не впрегнувајте се во нееднаков јарем со неверниците! Зашто што има правдата заедничко со беззаконието? Или какво заедништво има светлината со темнината?“ (2 Коринтјани 6:14) тебе не ти е познат.
    Ако добро те сфатив(поправи ме ако грешам):
    -Македонките не треба да го земат во предвид фактот дека има неколку милиони Христијани-Македонци на планетава па мора да бидат со Муслиман
    -Македонките треба да го земат приматот(стереотипот) на бугарките за ..... број 1.Тоа исто така не е ништо страшно.
    -Како Македонци(и машки и женски) не треба да гледаме какви поколенија ќе дојдат после нас и дали ќе завршиме како Маите(избриши од картата на светот,по своја волја)
    -И најглавно,Македонската жена(бидејќи алудираше на Македонките) треба на прво место да ги стави своите страсти,да се однесува како животно кое гледа само да ги задоволи своите нагони а не треба да гледа дали тоа е одобрено морално/етички/национално/верски/опшествено.Важно е како животно... имај секс не е важно со кого....
    Да,после е крива Америка.Они се криви што нас Македонците за свирче врбово не не бидува... што самите себе не се цениме па сакаме некој друг.Ах Америко,проклета била!

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  11. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Се согласувам со @HellAngel за тоа како муслиманите гледаат на христијанките и за тоа јас никогаш не би била во врска со муслиман. Еве прашајте ја @Zeynep зошто нејзиниот современ брат муслиман, се дружи со христијани-македонци, зошто бил во врска со таква девојка, а сепак не сака да ја ожени неа, туку се повикува на исламот и би се оженил само со муслиманка, па макар и 10 пати полоша од христијанката.

И доста со тоа дека само на балканов се закоравени. Не, муслиманите се секаде исти. Трчаат по други, ги нарекуваат ороспии, ке ги искористат ( истите тие како вас што велат дека не е битна религијата туку човекот), ке ги остават и ке оженат муслиманка.
    И брат ми одел со две албанки од кои едната ми беше колешка, ама не ги нарече ороспии, додека другарка која одеше долго со албанец модерен де, кога дозна дека се жени со друга се испокара со него ( скршена од тага), за тој на крај да ја нарече каурска ороспија и да земе муслиманка затворена. И сега таа другарка тешко дека ке си најде некој нормален македонец за во врска, зошто никој не сака да му биде жената покажана со прст. Другар ми секогаш вика, би се оженил со македонка која сменила 30 секс партнери ама наши, ама никогаш не би оженил македонка која била со 1 муслиман и не ми треба таква поштена која паднала подоле од дното.

На Victorian, joy1, Yowannty и 4 други им се допаѓа ова.
  12. BoneMachine

BoneMachine Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2014
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    3.382
    Што ако таа иста девојка месе добри пити?! Јас на пример сум зависник од пита со праз/купус.

На Bender Rodriguez, Sanjichka007, eloves и 6 други им се допаѓа ова.
  13. HellAngel

HellAngel Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2016
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    136
    Природата на твојата намера да бидеш со неа е гурманска а не љубовна,така да океј е :D

14. BoneMachine

Се зачлени на:
    6 декември 2014
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    3.382
    Па нели љубовта се раѓа од кујната? Имаш маса, рингла машина за перење садови и доста простор...

На Bender Rodriguez, Sanjichka007, eloves и 3 други им се допаѓа ова.
  15. HellAngel

HellAngel Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2016
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    136
    Љубовта се раѓа во срцето.За жал во срцето се раѓаат и страстите кои се окови на човекот и го тераат само да ги задоволува преку секс и други разни пороци а да не мисли за последиците.Разумот е она што е кочница за човекот,и тој има сила да ги контролира и искорени тие страсти.Ама ако човекот не сака,ако сака да биде роб самиот на себе... како и секоја кочница и разумот слабее додека целосно не се изгаси.Тоа е оној грев за кој Бог вели дека е единствен и нема никогаш да го прости....

16. BoneMachine

Се зачлени на:
    6 декември 2014
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    3.382
    A тој грев е кога жената со која си долго време еден ден направи многу вкусен кадаиф, а ти се прашуваш од каде и наеднаш се се урива, впрочем како во апокалипсата.

На Bender Rodriguez, Sanjichka007, eloves и 3 други им се допаѓа ова.
  17. HellAngel

HellAngel Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2016
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    136
    Еден ден нема да ти биде смешно

18. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.789
    Допаѓања:
    169.712
    Жената ова.
    Жената она.
    Жената чест.
    Жената пази.
    Жената образ.
    Жената се.

Мкејј бро.
    Се наоѓа и за нас нешто грешниците јбг. :)

upload_2016-4-10_23-33-20.png

На Victorian, Bender Rodriguez, Sanjichka007 и 6 други им се допаѓа ова.
  19. BoneMachine

Се зачлени на:
    6 декември 2014
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    3.382
    Eден ден сите ќе умреме.

На Victorian, Bender Rodriguez, eloves и 6 други им се допаѓа ова.
  20. HellAngel

HellAngel Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2016
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    136
    Страшното е она што доаѓа после тоа.Затоа да бидеме паметни додека сме живи зошто после нема ''Се каам,не требаше,грешка беше''... крајот е крај.
    Патем да не навлагаме општо во религија повеќе затоа што тоа не е темата..

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.