Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми се допаѓа момче/девојка со различна религија од мојата

Дискусија во 'Канта' започната од ALEXXX, 5 мај 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. HellAngel

HellAngel Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2016
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    136
    Да... чудна работа ова Македонкиве што идат со муслимани.Овие ги сметаат за курви каурски,дур им даваат им даваат ако не сакаат им ги пукаат носињата,ако нема пукнато носе има канта каква ќе ја памтат и во следниот живот.. и пак идат со нив..........
    Тежок мазохизам... и после овде по форуми ќе продаваат демагогија за морал и етика...
    Ќе филозофираат за некоја чест,за некоја почит од машките(Македонци)..

На Majakisss му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Сигурно некој муслиман ти ја зел таа што ја сакаш :D

На mssuniquee, Bender Rodriguez, ku4ence и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. HellAngel

HellAngel Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2016
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    136
    Ух,фала му на Бога тоа ми се нема никогаш случено! :D
    Гледаш,јас сум само национално и верски освестен Македонец кој се труди да другите ја видат позадината на таквите искористувачки и понижувачки работи :)

4. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Никогаш не вели никогаш :D

5. HellAngel

HellAngel Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2016
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    136
    Јас каков што сум прибирлив.. немам таков страв од такво нешто :D
    П.С пази тебе да не те грабне некој каур :D

6. Ingvild

Ingvild Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    3.606
    А не знам, црнечки не сум пробала.
    И не ми е јасно зошто мислат дека влегол некој прљав и гнил, баш ради хигиенски причини ги обрежуваат.
    А и поради тоа, им се поголеми. :$:tmi:

Ахм, значи со мене владеат страстите и немам контрола врз своите емоции. ОК, можеби понекогаш.
    Ама воопшто не сметам дека немам почит кон своите нација и религија или дека тоа што сум била со муслиман ме прави помалку христијанка. А и не знам колку ме сметал за ку*ва со оглед на тоа дека планираше деца и брак.
    Но добро, твое мислење како и да е. Нит глумам чесност нит па сметам дека ја имам помалку од некоја друга само затоа што сум била со муслиман. И он е човек од крв и месо ко и сите останати па не ми менува ништо ако она во кое веруваме е различно. :D

На Dgirlll му/ѝ се допаѓа ова.
  7. HellAngel

HellAngel Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2016
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    136
    Се гледа колку ги почитуваш....
    Парите секако не беа во прашање,онака од љубов беше..

8. Joi

Joi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    1.995
    Види јaс се зaлaгaм зa секулaрни вреднoсти и секулaрнo oпштествo, кaде штo тaквa врскa зa еднa девoјкa не е ништo деструктивнo. Амa не ми е целтa тoa, јaснo ми е штo велaт христијaнските учењa зa вaкви врски, јaс збoрувaм зa кaкo вo нaшетo христијaнскo oпштествo, зa еден грев девoјките се дoстa oсудувaни, a зa друг грев мaшките се фaлени.

Oвoј кoнкретен цитaт не рече тaкa, нo мнoгу други делoви нa библијaтa викaaт, кaкo нa пример oнoј нa Апoстoл Пaвле штo гo имaв спoмнaтo вo предхoднo мислење. Сo сaмoтo тoa штo стaнувaaт еднo телo мaжoт и женaтa, гревoвите нa едниoт гo oцрнувaaт oбрaзoт нa другиoт. И блудoт е еднaквo грешен и зa мaжoт и женaтa, христијaнствoтo пoвеќе дaвa знaчење нa духoвните пoследици oткoлку физичките, бидејќи, реaлнo, еднa женa мoже дa биде блудницa без никaкви физички пoследици. Зa мaшките штo ги спoмнa, гревoвите се oд ист вид aкo немa никaкви знaци нa кaење вo нив

Кoгa збoрувaм зa двoјни стaндaрди, мислaм зa гревoви штo се oднесувaaт зa сите, нo некoи oд нив се игнoрирaaт кoгa се рaбoти зa oдреден вид луѓе.
    Oвa ти штo гo нaпишa е двoен стaндaрд oд сaмaтa библијa, a не двoен стaндaрд вo oпштествoтo.

9. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Нема сили да се обиде не се сеќирај :D

10. HellAngel

HellAngel Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2016
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    136
    Ти се залагаш за секуларни вредности викаш.Чекај сега.Труција по уставот на држвата е секуларна држава.Еве еден пример од илјадници ќе кажам.Таму една турчинка минатото лето се мувала со некој Британец и тие околните Турци на најкрвнички и садистички начин го избодеа детето со ножеви.Бетер од оние ИСИС,само што нормално е Христијанин.Таа нормално,веќе не се смета нити за Турчинка нити Муслиманка.Бидејќи вака муслиманите за нивните муслиманки се однесуваат сегде во светот,кажи ми,дали Муслиманите се дивјаци? Нецивилизирано племе? Како се ги судите своите опшества а никогаш туѓите.. како туѓите кои се полоши за вас се подобри не ми е јасно....

Да,блуд е блуд ама и мешањето со НЕВЕРНИЦИ е исто така забрането и тоа стриктно.Во Православна Црква неможе да те венчаат со Муслиман зошто тие не се верници за Бог.Кажи ми едно хипотетичко прашањ,што има според тебе заедничко светлината со темнината? Еве ако сакаш од аспект на физика кажи ми,немора хипотетички да биде.

Како е двоен стандард тоа на Библијата ќе ми кажеш?

11. HellAngel

HellAngel Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2016
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    136
    А ти демек ќе прифатеше м :D?

12. Ingvild

Ingvild Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    3.606
    Ејј полека, почнуваш да мешаш баби и жаби сега.
    И да, онака од љубов беше. Замисли, двајца од различна религија до толку се заљубиле и толку си се уклопиле еден со друг, во се што сакале да си основаат семејство. Малку тешко ова да го замисли твоето мозоче, нели? Штом од нигде никаде, ничим изазвано, умеша пари...

13. HellAngel

HellAngel Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2016
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    136
    САКАЛЕ.Минато свршено време.
    Во превод,си му дала,си вршел кејф и те отпукал.Туку нешто друго ме интересира.Викаш и они се крв и месо.А ова Христијаниве што се? Бакар и месинг?

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Зашто да не :D

15. HellAngel

HellAngel Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2016
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    136
    Да,да :D

Тоа ова Македонкиве овде лажи ги што не знаат што ве учи Куранот вас за врските со НЕВЕРНИЦИТЕ ;)

16. Ingvild

Ingvild Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    3.606
    Две ипол години си вршел кејф? Ме запознал чисто онака со неговите за, нели, да ме отпука после.
    Не бе срце, реков и они, КАКО И СИТЕ ОСТАНАТИ, што значи и нашиве се од крв и месо.

17. Gerbera

Gerbera Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    772
    Ако не осудувате вакви врски, автоматски сте биле у таква.
    Јас не осудувам брак меѓу принц и лице без аристократско потекло.
    Јас немам аристократско потекло.
    Јас ќе бидам принцеза. :inlove:
    Јупии.. што пие кафана?

18. HellAngel

HellAngel Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2016
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    136
    Многу бе 2 години... лелее... ја па мислев 2 месеци! ептен многу!!!...
    А чекај,вие сите Македонките се сакате многу во врските со вашите муслимани а 99% нити ве земаат за жени нити од кога ќе ве откантаат ве ставаат меѓу живите.Тоа не ти е малце чудно?

19. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    хаха и Куранот да не го имаш прочитено ?
    Додека пишуваш тука приказни ова она сигурно некој муслиман ти ја работи таа што ја сакаш затоа не можеш да се помириш па се празниш тука.Ај позз

На ku4ence му/ѝ се допаѓа ова.
  20. HellAngel

HellAngel Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2016
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    136
    Немој бе не се нервирај :)
    Немам девојка па да ми ја работи.Они може да работаат таквии кои лесно шират нозе.Од љубов секакооо... не од нешто друго! Такви кои треба да имаат 213 IQ за да сфатат дека цел живот носат срам :)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.