Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми се допаѓа момче/девојка со различна религија од мојата

Дискусија во 'Канта' започната од ALEXXX, 5 мај 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Па и не е , јас на пример им имам и имиња православни смислено на не родени деца :)
    A за венчавање во црква , нема довојче кое не го сонува тоа, онаа слка во вел пред олтар , крунисување на брак пред Бога.
    Да не филозофирам и да не навлегувам , ти си знаеш до кој стене ти е врската , не прочитав искрено ништо погоре.
    Да , ми се има допаднато момче од друга религија (не знаев ) , симпатичен ,предобар , секоја би го загледала , но моментот кога дознав дека е од друга вера , го гледав со други очи , ги снема сите симпатии , денес сме добри другари ! Ништо не се деси , едноставно љубовта кој мојот Бог е многу посилна и немаше сила што можеше да ме доведе до искушение .Така сум воспитана , така и ќе продолжам да воспитувам.
    Не е мое да судам , треба сериозно да се размисли со зрела глава за оваа тема. Позз секое добро!

На mula, Rama, christinnn и 5 други им се допаѓа ова.
  2. HellAngel

HellAngel Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2016
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    136
  3. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Не е работата за учење, човек учи додека е жив ,ама ова се вкоренува од мали нозе и нема виша сила што може да го истера.Секој си е посветен на свој начин , некој повеќе , некој помалце. Некој па и не верува , неможеш да го натераш и учиш , некој од горе ќе го увери ,тоа сигурно .
    Знае да залута и срце и памет , ама трезвено треба да се размислува , не се карајте тука , ништо не постигнувате .

На okcenzi и HellAngel им се допаѓа ова.
  4. HellAngel

HellAngel Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2016
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    136
    Кажи им тоа на овие овде..

5. Ingvild

Ingvild Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    3.598
    Не сум веќе во таа врска, раскинавме.
    И не мислам дека поради тоа што сум била со некој што е различна вера од мојата, ја доведувам љубовта кон мојот Бог во прашање. Или пак националното чувство на припадност, како што претходно пиша HellAngel. Без разлика со кого и да сум, тоа останува непроменето. Ниту пак се чувствувам валкано само затоа што сум се заљубила и сум била со некој од различна вера.

Темава е стварно многу дискутабилна и секогаш ќе има вака спротивставени мислења.
    Поздрав и до тебе, ти посакувам и јас се најдобро.

На Gerbera, Sanjichka007, kim.k и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Sanya20

Sanya20 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    241
    @HellAngel Колку глупо размислуваш тоа е чудо.Толку глупости на едно место можно ли е..

На eloves, Ingvild и kim.k им се допаѓа ова.
  7. HellAngel

HellAngel Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2016
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    136
    Подобро глупо и патриотски него предавнички и кукавички.

8. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.754
    Допаѓања:
    169.041
    Оф. Со едно око да шкртнам тука. Неможам да гледам на некој човек како на нешто гнасно и грешно и со мојот степен на избирање на моето опкружување имам многу отворени луѓе кои ни се патриоти да пратат некој етноцентризам и да пропагираат и да се караат 5-6стр на форум зошто е апсурдно, нити па се муслимани, исто така етноцентристи, кои ги тепаат своите жени и ги држат во изграден ѕид од две метри со широк камен.
    Не знам зошто ама во моето опкружување мешаните врски, оние посериозните кои не се само чисто средношколско мување (патем кое се заборава по три дена сем ако мувачо не бил многу добар), успеваат. Момците не зборуваат дека, цитирам, "курва каурка", "ороспија каурка", а и од друга страна македонците не велат "бегај од неверникот", "тој е гнасен и гнил".
    Читам веќе пол час на темава и се чудам од работите испишани тука. Абе отворете го малку мозокот, бирајте си за себе, секој си бира, ама не осудувај некој друг зошто немаш право на тоа.
    И жити се аргументи од типот "како ќе гледа маж ти на тебе, црв ќе го јади" - не се сите исфрустрирани, "патриоти", без грам мозок кои го споебале пол град ама само за да те обвинат и Библија и Куран и некоја трета независна книга ќе цитираат за да ја докажат својата болна теза. И тоа не е се!! Дали ви се верува дека нечиј маж, деца и стил на живеење не треба да ве интересира?! Исто така дали ви се верува и дека голем % од тие кои излегле со друг вера/националност не гледале на ситуацијата така туку решиле да вреднуваат луѓе поединечно, а не како дел од некоја целина?!
    Секој ден учиме нешто ново.

На Dgirlll, mssuniquee, Ingvild и 9 други им се допаѓа ова.
  9. HellAngel

HellAngel Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2016
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    136
    Многу модерно ви стана да се одрекувате од своите.Затоа на Велигден си најголемата Христијанка.
    Да,патриот сум и тебе тоа ти смета зошто ти немаш љубов кон своите.За тебе твоите немаат вредност иако лицемерно на многу од нив им изразуваш тони љубов секој ден.За задничка несреќа,овој универзум,оној Бог кого виe го газите,го создал на Закони.Еден таков е Третиот Њутнов Закон и кога тој закон ќе ни стане нас реалност,поради ваквите ДЕМОКРАТИ,нема да страдаш ти.Ти одамна ќе ја збришеш од оваа напатена држава.Ќе страдаме ние кои оваа држава ја сакаме.Ете затоа не ми е тешко да им укаживам на Македонките дека тоа што го прават е многу лошо.Тоа ми е должност зошто Бог рекол: ,,Спасувај ги оние што што ги водат на смрт и оние што сакаат да ги убијат,не откажувај се од нив!"

Последна измена: 12 април 2016
    На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  10. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Значи сепак не ти се битни религијата и нацијата ( потеклото), штом не размилуваш за тоа. Пошто ако се омажиш за муслиман, ете босанец, детето нема да се вика Александар, туку Африм и нема да прави крштевка туку сунет и нема да слави Бадник и Божик, туку бајрам и рамазан. И поштеди не од муабити од типот “ ке му дадеме интернационално име и ке оставиме само да реши за религија“, нема да биде така и тоа е реалноста.

Знам се вадиш тука на либерален начин, за да се оправдаш себе, ама и тој да сакал да те земе тебе, знаеме каков би ти бил животот.

Прашање: Таа што е омажена со босанец, како и се вика детето? Давид, Дамјан, Стефан, Александар? Многу ме интересира.
    Секако дека не. На секој муслиман му е битна религијата, додека нашиве либералки се свестат, ке си го заебаат животот.
    Јас уште не сум чула да некој муслиман што оженил христијанка ги испочитувал и двете религии, а додека христијанка секогаш почитува ислам.

На macka91, Rama и HellAngel им се допаѓа ова.
  11. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.182
    Допаѓања:
    36.613
    Во право си. Имам во комшии пример за межан брак. Жената е македонка, а мажот е турчин. Тој си ја почитува само својата вера (Исламот), а жената и двете вери. Децата (ќерка и син) не носат православни имиња, туку муслимански.

Јас не би можела да бидам со некој со различна вера од мојата.

На Ицолгудбејбе, Rama, christinnn и 4 други им се допаѓа ова.
  12. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.754
    Допаѓања:
    169.041
    А од кај знајш дали на Велигден сум најголема Христијанка, м?
    Ајде кажи уште нешто за мене кое не го знам, ме интересира.
    Тоа е тоа што ти го реков - не треба да те интересира нечиј живот. Имаш право да советуваш твој ближен, а не да вреѓаш и како Баба Ванѓа и другите од темата во „Дали верувате во магија?“ да погодиш на некој каков му е животот и воедно да го судиш.
    Ако веќе сакаш да советуваш некој непознат кој воедно не побарал совет од тебе - избери понормален пристап, а не толку нападен.
    Мене не ме интересира кој со кој оди, нит кој шо збора, јас само сакам да има мир, ама дур виреј ваква омраза кај поединци - ги гледаме резултатите.

На Dgirlll и eloves им се допаѓа ова.
  13. HellAngel

HellAngel Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2016
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    136
    Не треба да те знам лично за тоа на Велигден.Ја гледам реалноста.
    Која дама овде се навреди? Од изразот "каурска курва"? Па тоа не мој израз.Така ги викаат нивните.Нема мир зошто има вакви како тебе кои пропагираат распад на својата заедница.Нема мир додека не се опаметите и престанете да се занесувате со западен квази либерализам.Не ви е ова Америка и никогаш нема ни да биде.

14. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.754
    Допаѓања:
    169.041
    @HellAngel Јас погоре само кажав дека немам сретнато човек кој така се изразува или за кој знам дека така се изразува. Ако ти знаеш кажи го еднаш- два пати, а не 5-6 страни уназад. Се сфаќа од еднаш.
    Која сум јас, тебе треба најмалку да те интересира, како се однесувам јас и каков живот имам јас. Зошто тоа сум јас. Тебе треба веројатно да те интересира твојот живот и твоето опкружување. Како шо кажав и погоре, сите си одбираме нашето опкружување, партнер и пријатели по нашите мерки и ставови, ама тоа не ни дава за право да плукаме по друга група само зошто нашите ставови се косат со нивните.
    Ова ти е знак на човечност, никаков западен квази либерализам. Треба човек да си за да разбериш дека не си Господ на секој друг човек.

На Capricorn96, Miss666, eloves и 2 други им се допаѓа ова.
  15. HellAngel

HellAngel Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2016
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    136
    МЕНЕ апсолутно не ми е гајле која си ти,што правиш и со кого.Нити за тебе ме интересира нити за било која овде.Мое демократско и морално ПРАВО е да се бунтувам против она што мислам дека е лошо.Мое право е да укажам на фактот дека твојата "човечност" сите нас не води кон пропаст а тебе тоа не ти е гајле.Неможеш да ми го одземеш тоа право а мене ич уво не ме боли ти што правиш.

16. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.754
    Допаѓања:
    169.041
    @HellAngel не изгледаш така. Шета, изгледа грешна слика сум добила ама од толку избрзани заклучоци во темава, ете напрајв лапсус и јас. :)
    Барем сеќаваш дека овдека вреѓаш на лична основа или се е то во твоја бунтовност?
    Just asking.

17. HellAngel

HellAngel Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2016
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    136
    И да знаеш дека направи лапсуз.
    Не навредувам зошто мојата цел е да им укажам на вистината и последиците.На она што всушност се они за нив.Јас дури не ги ни мразам,како би можел да ги навредувам? Разлистај по страниве и ќе видиш дека јас сум тој кој беше директно навредувам а не им враќав.

18. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.754
    Допаѓања:
    169.041
    @HellAngel ќе да читав со едно затворено око сабајлево во врска со навредите зошто на таков дел не се сеќавам. Ама то е, ставот е нешто трајно, само во некои случаи променливо, и затоа не сфаќам дискустии кои се одвиваат тука, во темите за атеисти и религија. Безцелоно.

19. HellAngel

HellAngel Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2016
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    136
    Ако ти или некоја друга во моите постови се нашла навредена,тоа е ваш интимен проблем.Мојата цел е да укажам на последиците,а со почит се однесувам кон сите НО ПОЧИТ И САКАЊЕ НЕ Е ИСТО.

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  20. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Амн бе, па кај баш на форумот најде да се бунтуваш за она што ти мислиш дека е лошо?
    У осталом, мое лично мислење е дека нема вистинска дефиниција за тоа што е лошо, а што добро. Сите ние сме израснити од различни родители, различни околини, се мешаме во различни друштва па спрема тоа сите ние размислуваме различно. Она што за еден е добро, за друг е лошо па и обратно.
    Не постои вистински начин на живот кој ни одговара на сите.

На mula, kim.k, Zeynep и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.