Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми се допаѓа момче/девојка со различна религија од мојата

Дискусија во 'Канта' започната од ALEXXX, 5 мај 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Олабави!...бидејќи си дрзок,безобразен и навредуваш со твоите претпоставки за тоа какви се другите и каква сум јас.Само затоа што ти смета што некој е во врска или се омажил со муслиман? :)
    Не туку расправај за мојата „дарежливост“ или чија било на темава и надвор од неа.
    Темата или било која тема поврзана со религијата... не е резервиран за твојот говор на омраза,за твоите навреди.. дериштенце едно:)

На Rose96, eloves, Dgirlll и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.781
    @HellAngel, дај олабави малце на темава, на сите колективно ни ги напраи цитрони (и тие што ги имаме и тие што ги немаме) - и така си офтопик од самиот старт.

Си го кажа своето мислење за врски од различна религија, го чувме и го прочитавме, у реду је - нема потреба да се полни темава со глупости, препукувања и верска омраза.

П.С. Пошто очигледно ни една девојка не е доволно чиста као за тебе, а и очигледно ниту една не ги дели твоите ставови, мој совет ти е да се замонашиш - ем ќе ја докажеш, покажеш и зајакнеш својата верба и врска со Бога, ем нема да мора да се расправаш со овие искварени припаднички на христијанството. Плус, од редовите на христијанското свештенство ќе се бориш и залагаш за македонштината.

Win-win за така голем верник и патриот како тебе. :)

На Rose96, Sanjichka007, angel92 и 16 други им се допаѓа ова.
  3. Ицолгудбејбе

Ицолгудбејбе Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2015
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    1.145
    Edno prasanje do site so odobruvate vakvi gomnarii ..Cim site sme isti dali togas bi bile na pr so Rom (cigan) ?

На Madonna, Meliha. и HellAngel им се допаѓа ова.
  4. HellAngel

HellAngel Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2016
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    136
    Јас те прашав што бараш ти како атеист на тема за меѓу религиски врски.Јас како верник имам морално право кое ми дозволува да коментирам овде.Ти како атеист тоа морално право го немаш.Не побарав од тебе мислење каков сум јас туку да ми кажеш што тражиш овде.

П.С пролистај ги страните убаво.Јас никого не нареков курво,глупачи,абдал,дериштенце итн...

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. HellAngel

HellAngel Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2016
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    136
    Ако сум оф-топик од старт,најди го мојот прв пост,прочитај ја горе НАСЛОВОТ НА ТЕМАТА па размисли уште еднаш,види дали сум оф топик :)

Ова е форум.Овде се ДЕБАТИРА и РАЗГОВАРА.Ова не е поштенско сандаче каде се остава една форма на искажувње и толку за цел живот.Ваљда ти е јасно тоа :)

Како не е ниедна чиста за мене? Јас 20 пати овде напишав дека сум запознал многу добри,чисти девојки. :)
    Фала за предлогот за монаштвото.За монах да бидеш мора да си повикан за тоа лично од Оној на кој му служиш а не доброволно од верско-национални причини да пристапиш кон тоа.Да си ја читал Библијата ќе знаеше :)

Ми смета тоа ГОЛЕМ.Јас сум најобичен верник и родољубив човек.Ни голем ни грандиозен ни царски :)

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Да, би била ако тој има високо интелектуално ниво и чувствувам привлечност кон него. Не ми е гајле на која националност припаѓа одредена личност зашто тоа не го опишува нејзиниот карактер.

На Nalutena1, lunchy, eloves и 5 други им се допаѓа ова.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Морално право имал тој(facepalm) Чек, чек...татковците на девојките кои излегуваат со муслимани да не те ангажираа ко некоја цивилна полиција да изиграваш по форуми? Бар и тој дел да го расчистиме.

Јас, моето право да коментирам сум го добила истиот ден кога сум се зачленила на фемина. За другите извори од кои го црпам моето право да дебатирам и искажувам ставови и мислења, треба да прочиташ устав,пар конвенции и пар закони:) не библијата само.
    А јас, како што ти си родољуб, јас сум човекољуб и слободољуб.. и секогаш кога дериштенце ќе се дрзне да навреди девојка, жена..на начин кој ти го правиш и мислиш ќе се затскриеш зад „они така викаат, не ја“:) ќе коментирам. :) Во други ситуации... со правни лекови би се расправале јас и таквите како тебе.:)

На eloves, Dgirlll, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Сум сретнала 10 пати погрди од ром. Не мислам физички. Ако сакаш не верувај, но баш тие луѓе беа од оние, според тебе чистите. И сум имала шанса да се дружам со луѓе од секоја националност во Македонија. И секако, ни на ова не верувај. Хитлер имал слична карактеристика на твојава. Може да кажам и иста.

На eloves и theowndemon им се допаѓа ова.
  9. HellAngel

HellAngel Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2016
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    136
    Не ме ангажирале.Тие татковци сами ќе се справуваат со неконтролата врз своите ќерки.

Твоето право добиено да коментираш овде е техничко право.Морално,како атеист,која не верува во ниеден Бог немаш морално право да коментираш за врски меѓу верници.Како што јас не коментирам на женски интимни теми затоа што немам морално право да разговарам за нешто што не сум.
    Е мило ми е ако стварно си таква! Ќе имам со кого да си дебатирам стално!

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  10. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Да, и? :)

На Sanya20, Sanjichka007, eloves и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Ицолгудбејбе

Се зачлени на:
    21 октомври 2015
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    1.145
    Tesko na tie so ke ve zemat :) Neznam koj mazh bi ostanal ramnoduzen ako bi doznal deka negovata sakana zenicka bila na pr so cigan :) Ke gi unistite lugeto ..Gi zalam

A toa deka bi se omazile za Rom e smeski..Ne ste budali.:) Vaka naka pak nekoj nash ke zgrabate :)

Последна измена: 13 април 2016
    На Tanjamm, elimkd и HellAngel им се допаѓа ова.
  12. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.667
    Допаѓања:
    167.940
    Не се сите слаби во умо злато. Вервај не се. Не е црно и бело де. Има и нијанси на гријаво.
    А со кое право вие одлучувате и претпоставувате каква би била иднината на некој? Сериозни сте, м?

На Sanya20, Ingvild, Sanjichka007 и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Ицолгудбејбе

Се зачлени на:
    21 октомври 2015
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    1.145

Kolku i da e dobar mazot sigurno ne bi preminal preku toa.Ajde be probajte kazete go toa ..Da vidime kako bi izreagirala maskata strana..:)

14. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.667
    Допаѓања:
    167.940
    Баш ќе го прашам дечко ми.
    Зошто вервај он е океј со мешани врски дури и да се работи за мене (да не речам, истомисленици сме)
    Ама злато дури и тој да не е во ред, зошто тоа тебе би те засегало? Како ти си засегната од некоја девојка која ќе оди со друга етичност или религија?

На tina-63, Sanya20, Ingvild и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Gerbera

Gerbera Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    772
    Ако не е во ред со тоа, го праќаш кај некоја од чистите душегрижнички да го спаси од такви ко тебе. :D

На Rose96, Ingvild, Sanjichka007 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.667
    Допаѓања:
    167.940
    @Gerbera Абе верувај во ред е, имаме зборано и на темава и многу други. Како шо кажав, истомисленици сме и не се соменвам во неговиот одговор. Ако му сметаа вакви работи одамна немаше да бидиме заедно.

На Gerbera му/ѝ се допаѓа ова.
  17. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    Дали само кај нас во Македонија се прават вакви разлики бре? На моја другарка некоја братучетка била шпањолка па се омажила за кинез и сега што...

На Nane2356, Ingvild, Sanjichka007 и 6 други им се допаѓа ова.
  18. ku4ence

ku4ence Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    883
    Допаѓања:
    1.754
    Читам, читам и не можам на сопрствените очи да верувам... А мислев дека најзатуцаните мислења ги имав слушнато до сега, овдека имало луѓе шо во буквална смисла не можат да погледнат подалеку од носот! Жално!!
    Да не бидам оф топик, мене реално не ми засега ни материјалното, ни стереотипите. Мене ми е најважна љубовта, та макар перани мозоци да ми зборат колку било лошо тоа шо ќе земам некој од друга нација или религија, те макар шо и не верувам во ниедна надприродна сила.
    Инаку човек шо се кажува верник, а почитува само шо на него му одговара, најрелано е слеп човек со страв, прадрасуди и перан мозок од медиумите. Ако на телевизија покажуват еден сиромав ром шо е валкан и седе на земја и просе за да преживее од денес за утре, не значи дека сите се такви и дека некоја македонка ако фати ром за дечко дека нејзе животот ќе и биде просјчаки, цел живот ќе краде и слично. Ве молам љубезно, ставејте ги на страна стереотипите и размислејте со своја глава, без да дозволете некој да ви го пере мозокот, а доколку е исптан, жал ми е. Или некој албанец исто така со перан мозок пее песни навредливи за македонците, не значи дека сите се такви. Едноставно тој човек нема култура, не се спуштајте на тоа ниво!
    Инаку овие теми се најактуелни кај неразвиените земји, шо реално е до негде ок за во Македонија да е "WOW" тема за муабет, ама за развиените земји, со вакви мислења како погоре шо прочитав, е срамота да ги помислиш во себе, а не па ова да ти е нешто најпаметно шо можеш да го кажеш (освен шо можеш да заведеш жена пред брак да имаш секс со нејзе де, ама христијанка со турчин, ЈОК!!). ;)

На Ingvild, LollySky, zhap4e и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    Si bil kulturen i neznam shto, a zemash navreduvash deca od meshani brakovi, na forumot sigurno postojat clenovi koi poteknuvaat od meshan brak, taka da pazi shto pishuvash. Poznavam licno brakovi i pomegju makedonki so albanci i albanka so makedonec, i ne ti drzhat muabetite voda voopshto. Za nerodenite deca shto gi spomna na chlenkata, dodeka se rodat seto ova ke bidi se normalno, taka kako shto za nashite roditeli gej brakovi i gej vrski bile tabu tema, iako vo nashata ni mila i zakoravena makedonija seushte se tabu tema, jas mislam deka za pomladite generacii toa veke e normalno, taka da i vakvite vrski/brakovi eden den ke bidat.

На Gerbera, La.loca, MilaP и 7 други им се допаѓа ова.
  20. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Па да бе да и даа :D и шо сеа?

На Sanya20, blueberry93 и theowndemon им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.