Како баш 80% жити сѐ Така мисли секој кој што нема у изобилие пари. Од моментот кога човекот ќе допре до одредена значителна сума на пари, перцепцијата се менува.
Епа кај мене баш спротивно, имам у моментов пари и сфатив дека не вредат. Ок можда претерав со процентот.
Епа ти си дошол до фазата кога парите те излажале дека ќе ти пружат некој вид на задоволство , тие пружаат краткорочна среќа, моментот кога ќе купиш нешо ( еј топ земав ламборџини ) возиш недела дена и после исти курац. edit : на крај од денот на смртна постела со себе човек ги носи само нематеријалните работи
Па добро ама факт е дека парите го вртат светот и дека сите сакаат пари и сите сакаат што е можно подобри работни позиции за да заработат. Лично на мене а и секому ( па дури и тие што викаат дека не им требаат пари ) ми понудат 1 милион евра без проблем ќе ги прифатам. Не велам дека парите се целосна смисла на животот ама велам дека играат голем удел во истиот и дека се неопходни.
Јас не реков дека не се неопходни. Како што кажа и Анонимус, живееме во материјализиран свет каде се е за пари и со пари. И мене да ми дадат милион евра од ќеиф ќе ги прифатам ама нема да ме направат среќен. Мојата поента е дека парите не се извор на среќа, материјалните добра исто така. edit : за некои работи ни трилиони евра, долари било што не би можеле да помогнат.
Баш обратно, само некој што почуствувал како е да се има пари може да каже дека не е ништо посебно а тој што нема секогаш мечтае за пари.
Дали некој знае некоја страна каде што можам да пишувам статии и да заработам некој денар, или некој контакт, ве молам?