Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми требаат совети... сè во врска свадба

Дискусија во 'Свадба' започната од natali25, 30 ноември 2009.

1. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    :D :D :D :D еее не си арна, слатко ме изнасмеа со броењево пари.
    Дека е убаво кога младенците ќе соберат пари е убаво, неможе да се лажеме.
    Ама ние свадбата со која цел ја правиме?За профит ... дефинитивно не.Така да тој што мисли на парите,колку ќе заработел,боље да не ни прави свадба, зошто сигурно нема да биде во ќар....освен ако нема брат што држи хотел, сестра фотограф, свекрава шнајдерка за венчаници, јатрва цвеќарка, девер слаткарница...и други блиски роднини :lol:

На verica81 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Меу па мене баш заради тоа не ми се допаѓа овој обичај, ми изгледа ко, ај плати си, па ќе добиеш бонбонче.
    А што ако некој нема пари, се позајмил да дојде подарок да донесе, па уште и јас да му поминам, и да му земам 100-200 денари кои може на пример за такси да ги даде.
    Башка што јас ако правам свадба нема да очекувам трошоците да ми се рефундираат од подароците и сл. моменти од гостите.
    Ај ако не да го вратиме и моментот на китење младоженец и невеста, ќе застанат на сред сала и гостиве пари ќе им лепат, ќе се врати некој денар.

Јас сакам единствено подароци во плико, не за да ја платам свадбата, не би ја ни правела доколку неможам да ја платам, туку за подоцна да можам да си купам тоа што сакам јас. Какви си сакам вилушки, чинии, тенџериња, столни ламби, правосмукалки....а не да имам по три четири сите распар, а ни едни по мерак.

Што се тиче бонбони, снаа ми си купи едни ко срценца-лижавчиња, на стапче и горе врзани со тул. Немаше за сите гости, туку за помалку од половина. За цена не се сеќавам, одамна беше, ама не беа многу скапи, а и немавме време дома да ги правиме.

На verica81, tinkerbelll, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    еј snow-queen каква идеална свадба опиша, алал да ти е :lol:
    Е ова е бога ми добар бизнис :rofl:
    т.е. свадба од соништата :lol: :lol:

4. kolace22

kolace22 Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    http://www.facebook.com/pages/Svadbeni- ... 7214572543 eve strana na facebook kade pravat kitenki za svadbi,bonboni i bidejki bratucedka na majkami pravese skoro svadba od kaj niv naraca i pomina mnogu eftino a sepak bea preubavo bonbonite dekorirani i svekite,pozdrav

5. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.353

А која група од струмица ти свиреше на свадбта ако не е тајна колку пари..

6. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    Девојки, ако може некое ваше искуство за свадбите на браќата???
    Брат ми сака да прави голема свадба летово па ме интересира дали некоја од
    вас има искуство или некоја препорака за кажување???
    Мислам која е улогата моја ?! треба ли да имам некои задолженија- појма немам
    какви се адетите.. :?:
    Било какоф коментар ке ми е од помош

7. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Немаш ништо посебно освен да се радуваш,веселиш и да си играш.
    Освен на мајка ти дента што ќе и помогнеш што ќе носите накај невестата, друго ама баш ништо.
    Не зборам за подготовки и такви работи,тука сите помагаат.
    Честито нека им е.

На figgiMK му/ѝ се допаѓа ова.
  8. teri

teri Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Девојки, откаде можам да си купам бонбони и срценца-лижавчиња ? Јас сама ке ги декорирам :wink:

9. I.vana

I.vana Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    40
    Девојки 3,4 и 5 април во ТЦ Рамстор ќе има Денови на модерна невеста. Се гледаме таму :)

На soncenceto.matea му/ѝ се допаѓа ова.
  10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.966
    Допаѓања:
    123.560
    И кај нас го има сеуште,ама јас нема да го практикувам ;)
    Мајка ми ми рече-мое дете не пуштам да проси по масите,зошто мене така ми доаѓа :| 200-300 евра ќе ме обогатат мене |( Зошто кај нас секој ти дава по 50 денари,некои поблиски 100 а оние од фмилијата 500.Јас ќе имам околу 230 гости што значи дека ќе се обогатам за некојси 300,500 евра ако би одела.Не фала.Никогаш не ми се допаѓал овој обичај.Грдо изгледа :doh: ,простете ама јас така мислам.
    Инаку,и свеки велеше -ни јас мое дете не пуштам по маси.Ама ќерка и алчна за пари,купила материјали почнала бонбони да прави,и ќе оди по масите.Е сега кога ќе ја зафркавам-па нели не ја пушташ ќерка ти по маси,само ќе подголтне ]:) ,не и е ама ич драго :lol:

На verica81, MacenceEna и soncenceto.matea им се допаѓа ова.
  11. maloangelce

maloangelce Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
  12. saja

saja Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
  13. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    искрено ги има пренадувано цените

На eleni23 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. saja

saja Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    искрено ги има пренадувано цените[/quote

pa jas ne mislam taka:)
    bidejki bev vo mno.agencii i dobiv poskapi ceni so mno. pomal kvalitet na proizvodite i matrijalite,
    a za razlika od niv devojkava e PROFI :)
    poz:)

15. verica81

verica81 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    55
    Свадбата е денот на кој ке се секавате цел живот. Затоа е потребен добара план за тоа што сакате и колку можете да потрошите. Од искуство ви кажувам дека ке има многу плачки нервози и замарања :) ама и тоа е делот од животот. Битно е да биде како што брачните другари го посакуват тоа. Најважна работа е на свадбата зетот и невестата да бидат опуштени и ослободени од притисок. Да почнам од почеток треба да се знае колку гости ке се има ( моја препорака е да се скрата колку може а не да се пишуват црти и токи за имињата) . Обично родителите сакат да ги поканат сите роднини кај кои биле на свадба иако не комуницират 20 години , моја препорака е ваквите гости да се избришат од списокот.Обично и така е кај мене родителите насаопругот направија список за 300 луге првичен после се симна на 150. Второ кумот и старосватицата да бидат млади. Ресторанот и јадењето планирајте ги во зависност од буџетот . Јас мојата ја правев во имес ама многу ми се свига и бисер во белинбегово. Музиката е многу битна затоа со нив договоретесе убаво што скатае( кај мене свиреа Ариа топ се ама малце солени) Матичо ви требат изводи не постари од 6 месец така да навреме извадете ги и резервирајте термин. Цркава ке ви кажат таму што треба. Слики внимавајте тука да не се зезнете убаво читајте све дури и форматот цената кој ке биде за гостите, камерата снимањето, цената за сликите за кумот. Не се лажете дека ке ви ги дадат прво сите слики на цд па после да бирате сите студиа така лажат,нема ништо од тоа ке ги бирате во студио , ако имате време пред да ги порачате сликите одете неколку пати и не порачувајте многу. Тоа е моето искуство ако сакате нешто да прашате бујрум.

Бомбони може да има ама може и со тортата да се даваат . Не се нервирај знаеш што ке направаиш . Прво ке и речеш добро нека ги направи. Ке треба да ги донесе кај тебе и ке побараш да ти останат во невестинската кола . Со мажти ке се договориш да ти останат демек се во гепек и сте ги заборавиле. Кога ке дојде тортата ке ги дадес со неа и готово. Ем волкот сит ем овците на број :). Кај мене сака танчерка а јас нејкев и реков ако дојде ке и платам да се оди дупло. Другарките на сестраму деверуши да ми бидат јас им реков под услов сите да бидат во помарангести мини сукњи. А пошто знат дека сум малце чаки се откажаа. :) Ама и јас живци искинав и крокодилски солзи пролив. ;)

Има повеке места чаршија , гтц , еврора. Има едни бадем бомбони кои се празни и се дупло поевтини. Тул и траки и чуда врагови битпазар.

16. andriana24

andriana24 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2010
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1
  17. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Што е толку профи немам поима, ќе ти дадам еден прост пример, другарка моја кога се мажеше отиде кај неа и и вели за бонбончиња 70ден. а истите ние за 2-3 дена ги направивме,а ја чинеше се 1000ден.
    Да ги нарачаше ќе ја чинеше 7070ден.
    А еве како ни испаднаа:

Девојката добро се проби, многу денешни невести немаат време, или немаат трпение за да изработат, или имаат пари па неќеат да се замараат итд итд....но искрено и реално премногу е скапа.

Прикачени фајлови:

18. andriana24

andriana24 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2010
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1
    Zakacalkute taka se prodavaat ili vie gi pravete?

19. saja

saja Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0

20. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.966
    Допаѓања:
    123.560
    Дада,се согласувам дека Елена Фенси ги има пренадувано цените,но затоа секогаш се има избор нели :)
    Јас да ви кажам дека викендот бев на Бит пазар од каде си купив китенки за 10 ден една,ако купиш поголем број ги даваат за 8 ден ;) ,си купив тул за бонбончиња една ролна-дупла ширина е 80 ден,си купив кали украси за бонбончињата ,сатенски траки и уште да најдам циркончиња кои се лепат со силикон,зошто не можев да најдам.
    Бонбоните се 1 ден парче,може на мерење некаде поевтини ќе дојдеа ама јас ги купив вака.
    Сега може да се започне ;)
    Пресметано ќе ме чини многу,многу поевтино,него да ги нарачувам.До јуни имам време постепено и со помош ќе си ги направам.Не мора да бидат нешто :o ,ќе бидат пообични,сепак ќе ми с евклопат со декорацијата во хотелот која е на златно со зелено,купив и такви сатенски траки крем и зелена,и калата е бела со зелено,мислам дека и кога ќе ставам некое цирконче ќе испаднат топ :)

Имаше и вакви ,не беа скапи,имаше во секакви бои и секакви дебелини :)

Прикачени фајлови:

На maca99, MacenceEna и soncenceto.matea им се допаѓа ова.