Здраво женски. Дачи за закажување матично се потребни изводи не постари од 6 месеци или доволно е само со лични карти?
Јас имам едно понакво прашања за кое не знам дали е соодветна темата, ќе правиме свадба на отворено во градина - со трева, па сакам да прашам дали некој знае каде можат да се најдат пластични-силиконски што се ставаат на штикли за да не пропаѓаат во земјата, не знам и точно како се викаат.
Eh, gi imase na aliexpress, ama sega mozno e da ne stignat na vreme. A tuka ne sum sigurna kade ima, probajte vo parfois vo city mall ili nekoj butik za obuvki
Само лични карти носевме кога закажувавме, мислам дека направија копии, не сум сигурна. За изводи плативме на лице место, не вадевме па да носиме, тие си ги комплетираа документите. Исто и за извод од мк на венчани, плативме тогаш.
Девојки здраво Барам тесна венчаница за изнајмување за септември. Мене тешко ми оди потрагата, сите се широки. Тие се преубави за невестите кои си имаат таков стил, но јас сакам тесна. Бидејќи сум против конзумеризам и купување, упорна сум во својата идеја да изнајмам. Па така доколку некоја од вас изнајмува венчаница конфекциски број 36, тесна по крој (нешто сирена стил) ве молам пратете ми во порака. Cheers!
убава замисла имаш, само што ја фрлив јас мојата Мислам дека ако пишеш на некоја социјална мрежа или група на фб како онаа домаќинки ке најдеш. Можеш анонимно да има пратиш на модераторите, или пак на инста ако имаш некој повлијателен френд да пише за тебе.
Јас сум 36-ка, ама мојата долу е лелеава во А крој Нејќам да ти се мешам, ама една идеја - мора ли да биде венчаница ? Зошто не биде на пример фустан кој би можела и друг пат да го носиш во смисла, наместо да изнајмуваш, да си сошиеш нешто убаво, елегантно по твоја мерка, а да можеш и друг пат да го носиш.
Не мора да е венчаница, може и бел фустан. Само искрено не сакам да шијам, досега сум немала позитивно искуство со шивачки, а богами ниту тие околу мене, особено кога станува збор за венчаници. Така да, таа опција ми е затворена... :/ А дали може да ми пратиш слика во порака? Тоа се разбира доколку сакаш да ја изнајмуваш
Како старосватица немаш должности околу крштевањето. Треба само поклон. Во зависност од планираната сума можеш да ја прашаш мајката дали и треба нешто. Пр хранилка , игрална и сл. Во вредност на сумата што ја планираш за поклон или дај и пари нека си купат што им треба.
1. Според мене штом нема одење по невеста не ти требаат китенки 2. Кај нас кога излегувавме од црква кумата фрлаше бомбони, свекрва ми фрлаше кога излегувавме од матично, а мајка ми кога излегов од дома. Адетот е така кај нас. 3. Свекрвата носи погача и вино црвено во црква.
Da, i jas mozam da kazam deka Borce krojacot kaj rampa/kisela voda e najdobar. Kakvo odelo mu napravi na mojot soprug, vo nesvest ke padnev. Mnogu e dobar, iskreno. Segde probuvavme odela i na kraj otidovme kaj Borce.
За брат не знам Ама мене тетка ми ми е кума, значи сестра на татко ми. Така да по таа логика би требало да може
Со тој што ќе ти биде кум, ќе те венчава и ќе ти крштева дечиња не треба да бидете во крвно сродство .
Едно прашање до девојките што не правеле типична свадба со многу луѓе, туку само најблиските и кумовите на ручек. Дали ви е криво што не сте правеле свадба?
Iskreno, jas imav slicna svadba, registracija, rucek, crkva, rucek. Bea pokaneti kumot na registracijata i devojkata, i vtoriot den bese crkva so pokaneti odbrani luge, samo najbliskite. Mene ic ne mi e krivo, ama na soprugot ispadna deka bas ne mu e seedno i posle toa pravevme proslava za tie sto ne bea viknati. :/