Може сопругата на брат ти, ако има. Иако се во брак не сте во крвно сродство. Мојот сопруг е кум на сестра ми, и ги крсти дечињата без проблем.
ви благодарам, ние бовчи и поклони рзменавме на канењето, ми беше прашањето што да носам кога одиме по зетот, што кај невестатата и дали тортата да ја носам во кафаната?
Torta ne nosevme nie licno torta obicno kumot i starosvatot nosat. Koga pojdovme kaj zetot nosevme poklon(kovert) i cveke, a kaj nevestata nisto ma da trebase i tamu cveke
Те сфаќам ептен. Јас не ни имам венчаница, од страв да не се разочарам... Инаку и мене сите ми велат ќе имало, па ќе видиме.. нема што друго да се прави, кога не зависи од нас... п.с. имаш време до тогаш, ќе се спремиш за венчаницата, не се секирај
Кај нас нема старосват, само девери има. Па затоа нарачав букет за кај неа а за кај него мислам алкохол едно шипше да го украсам.... тортата да ја пратам во кафеана дирекно си мислам е најдобро.....
Кај зетот едно убаво вино, кај невестата некој аранжман со цвеќе. Тортата обично во ресторан се носи, бар досега што сум видела и слушнала. Во скоро време ќе бидеме старосватови, јас планирам така.
Prvicno da se izvinam za latinicniot font.. Pa da ve zamolam za pomos/predlog za butici za sveceni fustani.. Samo da ne e lamas i Nana, vekje bev i cenite se Tnxx!
Па ако не сакаш да правиш, нема зашто да ја правиш. Ако не ја правите за вас, туку за вашите или за роднините, само трошење пари е.
девојки, за една недела се мажам, имам голем проблем со фирмата која ја договорив за свадба, буквално се што се договоривме не е испочитувано и направено како што треба... ВЕ МОЛАМ ЗА ПРЕДЛОЗИ, УЖАСНО СЕ ЧУВСТВУВАМ! Значи од бидермаер, до венец, до китенки, китење дома, ресторан, буквално се ми треба
Повели од тоа што следам на инста https://www.instagram.com/p/CQA3qV_L7kN/?utm_medium=copy_link https://instagram.com/diviacreations?utm_medium=copy_link
Да, има, ама кој би се нафатил за неполна недела да ме "среди" ? плус, специфична ми е замислата оффф можеби некоја од вас има вакво искуство па може да ме насочи? паника ме фаќа
И јас мислам во август ќе има повеќе инфо.. но, се поизвесно е дека нема да затворат до избори (17.10), би можело само некакви мерки да има за вакцинираните... А инаку јас веќе се спремам полека. Следнава недела ќе ги спремам и поканите. Па веќе не може да се чека, мора да течат подготовките. Од она што јас следам, а следам доста што се случува во Европа, бранот (освен на Балканот) веќе се намалува 4 дена со ред и иако имаше високи бројки, најголем дел од земјите не забранија свадби. Така да, тоа ме радува, во смисла дури и да има бран кај нас дека не би затвориле.
Девојки од која цена се движат невестинските торти? Сакам голема и убава? И препорака каде да порачам?