Ми требаат совети... сè во врска свадба

Дискусија во 'Свадба' започната од natali25, 30 ноември 2009.

1. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    976
    Оваа цена е само за шминка?

2. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Не, шминка и фризура.
    Плус ми рече 2 недели пред термин да одам на консултации да му кажам што сакам и како сакам и да пробаме како би ми стоело, шо мислам дека е мн ок, повеќето сега немаат пробна шминка и фризура.
    Нема да биде сигурно исто како за свадбата ама пак.

На Ena05 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    976
    Да, во право си затоа и јас така си побарав само што претпоставувам мене пробната фризура ќе ми ја наплати плус.

На Doktor F му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MINA1195

MINA1195 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2018
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    30
    Претпоставувам ќе се шминкаш кај Благојче (и јас сум од Тетово) Иначе и низ Тетово секаде е од 150 е нагоре што секако мислам дека е претеризам

5. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Ми треба мала помош...
    Кој од фамилијата на мм доаѓа на давање збор-запознавање?
    Дали само родители и он или и браќа сестри...
    Прашувам зошто има сестра мажена оддамна со 2 деца, па дали и тие доаѓаат?
    Друго кои се адетите тој ден, дали има нешто посебно, што треба да донесат, ние дали треба нешто посебно да правиме?
    Не дека до ова запознавање е дојдено, со мм живеам 4-5 год заедно, ама свадба сега и ајде адети :lol:

6. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    4.201
    За идење како ќе се договорите така, убаво би било сите да дојдат.
    Од адети, тој треба дс носе пијалок, благо за твоите дома, како што е редот да те побара од твоите :D се договарате за свадба и после тоа ти треба кафе да свариш, него со сол.
    Вечерта треба да преспиеш кај нив и да си одите пред полноќ.
    Некаде на невестата свекрвата и купува фустан и нешто златно, ама секаде е различно.
    Ова ти ги кажувам сите адети од баба ми што знам, а што ќе правите ваше е :D

7. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    976
    Кај мене дојдоа и двете негови сестри, двете мажени со по 2 деца значи 10 души :D Донесоа шише ракија, букет, бонбоњера а мајка ми имаше спремено и од пиле млеко.
    Инаку кога доаѓаат седнуваат на празна маса, кажуваат за што се дојдени и после се мести масата :D

На Осе и Doktor F им се допаѓа ова.
  8. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    3.272
    Да, кај Благојче :D
    Искрено кај другиве не сум ни прашала, не знам колку би земале, Благојче побара 3 000 за шминка и фризура и мислам е ок цена.
    Јас сум задоволна од него, сум се шминкала кај него за други настани и ми се свиѓа, имам спуштени капаци и он знае супер да ме нашминка :$
    Другиве кај што сум била по некогаш (Силуете, Џејлан, Анита) шминкаат ко по калап, а мене со вакви капаци тоа не ми иде :D

На MINA1195 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. MarijaaaObr

MarijaaaObr Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    47
    Nisto posebno, nie ne odevme po adet kako sakavme nie taka. Se dogovorivme dojdoa na vecera, nosea blago, buket i toa e toa. Posedovme, si kazavme prifakjam prifakjam i toa e toa.

10. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    14.588
    Како што читам живеете заедно, имате закажана свадба… што само ќе се замарате со адети. Мене во 2022 ми е глумење лудило да дојдат сватовите и ајде сега зошто сте дошле, мислиш во театар се, а невестата 3 месец трудна, младите живеат заедно и имаат закажано свадба со платени капари.
    Седнете си на еден ручек, нека се запознаат родителите и готово. Без непотребни притисоци, обврски, адети, дарови, бовчи…
    Сепак, ако ти е мерак, од сите милион адети што постојат изберете си вас што ви се допаѓа и тие направете ги.

На S.W.A.G, Oneo, Осе и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Во право си, чисто ме интересираше што се прави тој ден..
    А инаку и трудна, хахаха ме погоди :D
    Ние сме заедно 8 год од кои 5 живееме заедно во наш стан, така да дали допрва ке се враќам дома кај моите, и за свадбата ми е смешно идењето по невеста у мојава ситуација, ама ајде мерак хахахха.
    Фала ви девојки :l:

На nevermet18, Осе, Avery и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.629
    Допаѓања:
    1.456
    Имаме закажано свадба, роденден и крштевка во август, се надевам нема да се сменат мерките зашто веќе 3 пати одложувавме заради пандемија :(
    Има некоја што има закажано во август?

13. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Јас имам закажано за јули, судејќи според ситуацијава во државава и во светот општо нема да има повторно воведување на мерки, скоро секаде е се укинато, Германија, Швајцарија, нема никакви мерки..
    Така да би требало се да си е во ред :)

На Ouravanture и sani99 им се допаѓа ова.
  14. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.629
    Допаѓања:
    1.456
    Дај боже да е така

15. Skyfall

Skyfall Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    2.160
    Зошто не направите ручек/вечера со родителите во вашиот стан кога веќе живеете заедно?
    И на денот на свадбата не мора да иде да те зима од кај твоите, туку заедно да излезете од заедничкиот стан. Викнете музика, кетеринг, не мора да има комплицирани ситуации. :) Направете си го денот да ви биде вас убав и релаксиран. :)

Мислам дека родителите наши веќе мора да се навикнуваат адетите што ги правеле тие, на денешнцава не се толку потребни.

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mia 21

Mia 21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2021
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    122
    здраво :)
    Не знам дали е за во оваа тема.
    Ние лани заради ситуацијата со ковид правевме црква, матично и ресторан само со сведоци и родители. Носев венчаница, правевме фотосесија...
    Летово сакаме да собереме пријатели, роднини, колеги да прославиме. Пак треба да ги каниме сведоците, а не сакам трошок да им биде.
    Дали познавате некој што е во ваква ситуација? Дали треба да биде како ручек/вечера или ресторан - стандард свадба. Не знам како е правилно да направиме.
    Сопругот сака да правиме било каква церемонија, битно му е да прославиме со блиските.

17. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.728
    Допаѓања:
    17.691
    Каде се наоѓа ова студио?
    Може линк од инста/фб?

18. fantomix

fantomix Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    3
    Здраво , ме интересира дали сеуште постои обичај за делење бонбони од невестата во ресторантот?Една пријателка почна да ми спрема бонбончиња закачени на мало како бамбусово срце со пердувчиња и машна, доаѓа повеќе како декорација но работава е што јас и заради короната а и онака воопшто не сакам да собирам пари и да бакнувам рака по масиве... Идеја како да ги добијат бонбончињата без тоа по мене свадбено "просење"...?

19. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.684
    Допаѓања:
    9.664
    Дали може некој да ми ги објасни терминиве старосват, старосватица, девер, деверуша? Од чија страна треба да се, и која улога ја имаат за свадбата?

Треба да правам свадба, а освен за кум и кума, за друго појма немам како што треба.

20. WhiteAngell

WhiteAngell Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2012
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    2.315
    Бонбончињата се делат со тортата, тоа одење по маси го нема веќе...не му ја мисли