Како се движат цените на невестинските торти сега со три, четири спратови, со колку парчиња се и дали од невестинската торта се служи на гостите или треба и други торти да имаме?
Nie naracavme torta od Delicija, 80 parcinja na tri sprata 4900den. Tortite so fondan se duplo poskapi nasata e so slag. Da se sece nevestinskata torta i im se dava na gostite.
Девојки се ближи времето за свадба и пак ке се активирам во темава Дајте ми предлог за свадбена фотосесија, ке биде друг ден и може било која локација..? Друго, што да ги дарувам кумови и старосватови? Кумството е старо па не би издвоила повеке од 3000 по човек (2 возрасни и 2 деца - за децата дури и мн е мислам) а старосватица ми е другарка и дечко и, и за неа би дала повеќе Друго венчаница, музика и ресторан имаме изберено, и фото студио... Ако нешто имам заборавено потсетете ме Ааа да, кажете ми матично дали сите наплаќаат во сабота и недела, ми кажаа 7500 викенд, а работен ден бесплатно? Фала вииии
Феминки здраво... Ми треба совет цела свадба ми е организирана... Ми останаа бомбончињата... Се мислам помеѓу картички (сега тоа е нешто најново) со залепено бомбонче од бомбоњерче... Или бомбончиња стандард како бамбусово срце,шишенце или сл. Декорирани... Вие што правите? Што е поубаво... Со картончиња би имала за сите гости... А овие другиве ќе ми бидат дупло поскапо ако правам за сите. Дајте ми совет за кои да се одлучам... И двете ми се свиѓаат
Јас одлучив да си ги правам сама. Ке имам околу 300 гости а 150 бонбончиња и ке ги давам со тортата, така да се повеќе од доволно. Во магацините на битпазар бев денес и изнакупив разни дрангулии.
Јас бев натаму пред неколку дена и сите беа затворени... Имаше само една на почетокот кај што можеше да се најде нешто.
Јас земав од Овалекс на битпазар, мислам дека има и на др места, баш свадбарски бонбони, бели , 600 ден кило... Е сега јас ставав по 3 во епрувети (100 епрувети) и ми останаа пола и повеќе, така да купи помалку, па ке можеш да докупиш ако фали.
Ne karticki, cvetcinja i vakva hartija za da si gi napravam ovie sama... Te svativ deka baras vakvi kitenki ne karticki.