Мојата беше во мај месец сега, во ресторан во Скопје дојде матичар, ден недела -7500 мкд (плус на лице место во матичното подрачје ситно што плаќаш такса и за изводот 150-200 мкд не памтам точно). Црковна венчавка - 7000 мкд.
2019 Сликарите ни кажаа дека таму не прават проблем за сабота и недела. Прашај си најдобро може нешто се сменило. Ама знам дека центар , бутел и не знам уште кое едно беше ни рекоа 7000 за недела и тогаш. Плус од сите овие најубаво е матичното во Илинден
Во нашата општина има врска и локацијата. Колку поодалечено толку поскапо, мислам дека на километар пресметуваат.
Значи и таму почнале така... Искрено би се регистрирала било кој ден ама 7000 не им давам па што сака нека е !
Така ми кажаа по телефон, се јавував уште поодамна... Реално е многу...Ама па и друг ден преку недела да собирам кум старосват после тоа пак треба барем на еден ручек да ги однесеш исто ке ми се фати... А дека е претерано тоа си стои.
Некоја страна за нарачка на дрвени гајбички аранжирани ко за свадба знаете? Место само букет, да вметнам уште нешто со цвеќето.
Дрвени гајби јад купив од љулиште , вртиш лево после магацините на битпазар и на некои 10 метри се наоѓа, ако мислиш на такви гајби. Имаат и страна на фб. Тие јас ги купував кога канев кум старосват да ми направат аранжман во цвеќара, со бонбони и цвеќе.
Јас вака купив зошто секако бев таму и купував за украсување по дома и китенки. Инаку во цвеќарата што ми е во зграда истите гајби се по 400/500 ден а јас ги купив 200/300 ден, зависи од големина.
Јас земав од средните гајбички - 300 ден. Сама додадов виски, благо,слама, цвеќе свежо во Сунгер, плочка со текст. Брзо се прави, се исплати.