Ми дадоа и ние од св. петар и пабле ќе правиме меѓутоа не мишува дека кумот купува преврска исто и колку треба да платат кумот свекорот и таткото и за свеќи не пишив за старосватица треба и она да купи ? кумот 2 она 2?
По две свеќи купуваат, вино носи свекорот, погача и бомбони за фрлање свекрвата. Ејј за плаќањето не ми текнува кој 1500, а кој по 2000. Мене ми запишаа, да најдам ливчето ќе ти пишам.
Ова е се тоа што ти треба. Само за плаќањето неможам да најдам ливчето. Вкупно беше 7000. Не ти дадоа ливче со се напишано кога закажуваше?
Превртев се неможам да го најдам ливчето. Ама за свеќи е така, две кумовите две старосватови. Мене попот на ливчето ми запиша, ама се мислам дека родители по 2000, а кимовите и старосватица по 1500.
Ajde ke gi prasam ti blagodaram ke odam utre ke si prasam ubavo. Inace dali znaete materijalot koja dimenzija treba da e ?
Ми рекоа само да е подолг за да може да се врзе. Кога прашав колку метра, ми рекоа колку сакам толку. Моите и двата беа по 2 метра.
https://www.facebook.com/mediadizajn.mk?mibextid=LQQJ4d Јас од тука ќе нарачам, имаат многу убави покани и многу брзо ги прават, знам од другарка
Мила, а белото пликце во кое што доаѓа самата покана, не се наплаќа нели? Затоа колку што знам на тоа пликце се пишува име, презиме на гостинот и на која маса седи, така?
Немав пликце. Реално ни покана некој ќе чува од мене , а и плик исто така и не ми се даваа пари за скапи покани и плика. Јас позади поканата си пишав име на гостите. Во ресторен со менаџерката направивме распоред на маси нацртан на лист, пр. 3 маси по 6 луѓе, 2 маси по 10 и распоред која маса каде ќе биде. Дома седнав со мм направиме список кој каде ќе седи и сестра ми сместуваше гости. Е ако не ги знаеше сестра ми сите гости и еден од кај маж ти и заедно ќе сместат. Можеш и на самата покана маса бр. 4 да пишеш.
Каде има модерни свечени фустани за баби и свекрви? Поголеми серии. Освен Енџел карши Порта друг бутик има? Ламас држат големи броеви?
Да ве прашам за совет. Дали да не кажам дека сум невеста таму каде што ќе ме шминкаат и за фризура? Бидејќи ќе правиме црква, матично и ресторан. Нема да има идење по невеста итн. И нема да носам вел. За шминка и фризура обично ми бараат 1500, а за невеста истите тие 6000 а буквално се истите шминки и убаво шминка девојката и за обично. Не ми се даваат толку пари за нешто што можам да го платам поефтино само ми е ризик да не не ми обрне внимание. Да кажам дека сум кума? За да ми се посвети... Ваше мислење?
Јас направив така и не ми е ни срам ни жал. Убаво шминка и за 1000 ка. Фризура правев кај друга за 500( втората знаеше дека имам свадба). Нагласив дека сум ,,кума” и сакам да блескам. Презадоволна бев.