Ми требаат совети... сè во врска свадба

Discussion in 'Свадба' started by natali25, Nov 30, 2009.

1. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Секако дека не е исто вниманието што ќе ти го обрни за невеста и за обична свечана шминка. Мојата шминкерка на пример невестите ги шминка она од почеток до крај, а кога одам за свадба свечана шминка прво ми шминка очи помошничката нејзина, а шминкерката ме довршува. За невеста ме шминкаше 45 минути, за свечена шминка 20 минути. Освен тоа, друга разлика не гледам. Јас лично не бев ништо посебно и вау нашминкана како невеста, да речам изгледав исто како да сум побарала свечана шминка, дури некогаш и со свечана шминка повеќе сум си се допаднала. За траење-посекако трае. Не ми мрднала до сега шминка.
    Што би те советувала искрено не знам, преголема е разликата во сумата. И јас платив 4500 за невестинска, а за свечана кога одам на свадба плаќам 1500. Ама мојата шминкерка ме знае, кај истата одам од матура што се вика, и глупо ми беше да лажам за свадбата пошо ќе дознаеше и ќе ми беше срам да одам пак кај неа. Ако одиш кај шминкерот прв и последен пат, не мораш да кажуваш дека си невеста.

hristin4e likes this.
  2. Leaa123

Leaa123 Истакнат член

Феминки сакам да ве прашам дали е рано да закажам матично и црква уште сега, свадбата е во Септември? Исто така за поканите кое време можам веќе да ги давам? Ви благодарам:*

Dinče55 likes this.
  3. *katja*

*katja* Истакнат член

ако веќе знаете дата и место, зошто да е рано? ем ќе ти биде тргнато од то-до листата, ем ќе имаш резервирано за секој случај да не испадне дека после не можеш да бираш саат па да мора да прифатиш што ти се нуди. Септември исто се прават доста свадби.

поканите можеш да ги дадеш и две недели претходно а и месец дена, зависи. Најубаво е да ги известиш гостите доволно време претходно (ако се во странство пр. уште сега) за датумот, местото и саатот, па поканата после и кратко пред свадбата да ја дадеш не е стршно.

GirllllEs likes this.
  4. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Јас ќе правам во септември, па закажавме уште лани во август. Ресторанот и црквата, планираме и деновиве матично да си закажеме бидејќи таму се уплаќа зашто сакаме да ни е во ресторан. Планирам поканите еден месец претходно да ги поделам. Таман си како што кажа членката погоре барем ке си раат.

GirllllEs likes this.
  5. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Не ти е рано да закажеш , бидејќи по ресторани може и да нема слободно ако имаш некој конкретен. Матично исто закажи со време, да не ги фатат будалите како лани со штрајкови и глупости па да бркаш врски. Поканите нешто месец пред свадба или 2-3 недели, ама спомни си на луѓето дека тогаш и тогаш планирате свадба.
    Со среќа нека ви е.

6. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Колку најрано можам да закажам за во матично и црква? И што документи ми требаат?
    Нема да правеме заедно сѐ на денот на свадбата, па сакам да знам колку унапред можам да закажам?
    Планираме да се регистрираме после Велигден

sani99 likes this.
  7. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

За регистрација идете двајцата , носите изводи не постари од 6 м, копија од лична карта и си закажувате. И не ти е рано сега, бидејки после велигден почнуваат веќе свадбите. И црква закажи си уште сега, незнам кога ви е план, но закажи си ако сакаш во некој цркна конкретно за да може да ти се поклопи со време за фотосесија ако имате или за идење во ресторан. Јас би те советувала да си седнете, еден план како сакате да ви се движат работите и да си закажете. Ќе си тргнете од листа обврски и знаеш дека најголемите работи ви се средени. Инаку во црква е макс 40 мин.

8. Anaviprasa

Anaviprasa Истакнат член

Ве молам некој нека ми даде предлог за бутик каде можам да купам свечен бел фустан кој не е венчаница. Значи не мора да е само бел, може и микс на бои. Не сакам ни задожително да биде долг. Само да не е класична венчаница.

9. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Дечки, свадба ќе правам летоска, прием на гости ќе биди од 19-19:30h.
    На денот на свадбата нема да има ништо ни регистрација, ни ништо, само хотел и нема да има ни по невеста одење.

Кај што ќе ме шминкаат ми бараат време да му кажам точно, кога да си закажам незнам? Уште толку сабајле шминка и фризура нема да ми треба.

SunnyGirl2 likes this.
  10. Luminary

Luminary Форумски идол

Доколку немате ништо друго испланирано пред 19 часот, тогаш можеш да си закажеш шминка околу 16 часот можеби (пример ако си за еден час готова, најдобро да си провериш тоа со нив, па да си имаш време да се облечеш, без брзање, па да одиш порано во ресторанот).
    Јас така би направила. :)

11. hermosa

hermosa Популарен член

Направи си распоред иако јас во тој случај шминката би ја за оставила за до кај 17часот .Ако во меѓувреме имаш планирано друго нешто одвој си час и половина време и нека ти е испланирано и држи се до тоа време ,до летото имаш уште доста време за размислување поготово ако е јули август кога е потопло па ќе гледаш да се организираш .

12. wendy2

wendy2 Популарен член

Дали на саем даваат попусти за венчаници, торти, шминка...?
    Вреди да се иде?
    Или е само за рекламирање и промоција на свадбените бизниси?

13. Milena458

Milena458 Истакнат член

Здраво, сакам да прашам дали некаде имате видено ваков модел на плик-чанта, каде би можела да најдам? Однапред ви благодарам.

Attached Files:

14. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Zenskı pazar BıtPazar

15. Milena458

Milena458 Истакнат член

Благодарам, но бев таму и не можев да најдам нешто слично на ова

16. Feniksgirl

Да провериш во ГТЦ најдолу карши Шехерезада слаткарницата има едно за накит и чанти. Мислам видов нешто слично. Ѕирни за секој случај.

Milena458 likes this.
  17. GirllllEs

GirllllEs Истакнат член

Феминки да ми предложите некоја златара во Чаршија од искуство:)

18. meksikanka

meksikanka Истакнат член

Zdravo, brat mi pravi svadba pa Ako nekoj znae pesni da mi kazi za prvoto oro neli, koi pesni se peat, od mene sl Edna I Edna od roditelite.

19. Feniksgirl

За кого песна? За брат ти или? Малку не те сфатив.

20. meksikanka

meksikanka Истакнат член

Od mene pesna za nivnata svadba