1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми требаат совети... сè во врска свадба

Дискусија во 'Свадба' започната од natali25, 30 ноември 2009.

1. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    8.806
    Секако дека не е исто вниманието што ќе ти го обрни за невеста и за обична свечана шминка. Мојата шминкерка на пример невестите ги шминка она од почеток до крај, а кога одам за свадба свечана шминка прво ми шминка очи помошничката нејзина, а шминкерката ме довршува. За невеста ме шминкаше 45 минути, за свечена шминка 20 минути. Освен тоа, друга разлика не гледам. Јас лично не бев ништо посебно и вау нашминкана како невеста, да речам изгледав исто како да сум побарала свечана шминка, дури некогаш и со свечана шминка повеќе сум си се допаднала. За траење-посекако трае. Не ми мрднала до сега шминка.
    Што би те советувала искрено не знам, преголема е разликата во сумата. И јас платив 4500 за невестинска, а за свечана кога одам на свадба плаќам 1500. Ама мојата шминкерка ме знае, кај истата одам од матура што се вика, и глупо ми беше да лажам за свадбата пошо ќе дознаеше и ќе ми беше срам да одам пак кај неа. Ако одиш кај шминкерот прв и последен пат, не мораш да кажуваш дека си невеста.

На hristin4e му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Leaa123

Leaa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Феминки сакам да ве прашам дали е рано да закажам матично и црква уште сега, свадбата е во Септември? Исто така за поканите кое време можам веќе да ги давам? Ви благодарам:*

На Dinče55 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. *katja*

*katja* Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2016
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    935
    ако веќе знаете дата и место, зошто да е рано? ем ќе ти биде тргнато од то-до листата, ем ќе имаш резервирано за секој случај да не испадне дека после не можеш да бираш саат па да мора да прифатиш што ти се нуди. Септември исто се прават доста свадби.

поканите можеш да ги дадеш и две недели претходно а и месец дена, зависи. Најубаво е да ги известиш гостите доволно време претходно (ако се во странство пр. уште сега) за датумот, местото и саатот, па поканата после и кратко пред свадбата да ја дадеш не е стршно.

На GirllllEs му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    3.737
    Допаѓања:
    6.348
    Јас ќе правам во септември, па закажавме уште лани во август. Ресторанот и црквата, планираме и деновиве матично да си закажеме бидејќи таму се уплаќа зашто сакаме да ни е во ресторан. Планирам поканите еден месец претходно да ги поделам. Таман си како што кажа членката погоре барем ке си раат.

На GirllllEs му/ѝ се допаѓа ова.
  5. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    4.876
    Допаѓања:
    15.251
    Не ти е рано да закажеш , бидејќи по ресторани може и да нема слободно ако имаш некој конкретен. Матично исто закажи со време, да не ги фатат будалите како лани со штрајкови и глупости па да бркаш врски. Поканите нешто месец пред свадба или 2-3 недели, ама спомни си на луѓето дека тогаш и тогаш планирате свадба.
    Со среќа нека ви е.

6. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    32.744
    Колку најрано можам да закажам за во матично и црква? И што документи ми требаат?
    Нема да правеме заедно сѐ на денот на свадбата, па сакам да знам колку унапред можам да закажам?
    Планираме да се регистрираме после Велигден

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    4.876
    Допаѓања:
    15.251
    За регистрација идете двајцата , носите изводи не постари од 6 м, копија од лична карта и си закажувате. И не ти е рано сега, бидејки после велигден почнуваат веќе свадбите. И црква закажи си уште сега, незнам кога ви е план, но закажи си ако сакаш во некој цркна конкретно за да може да ти се поклопи со време за фотосесија ако имате или за идење во ресторан. Јас би те советувала да си седнете, еден план како сакате да ви се движат работите и да си закажете. Ќе си тргнете од листа обврски и знаеш дека најголемите работи ви се средени. Инаку во црква е макс 40 мин.

8. Anaviprasa

Anaviprasa Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2018
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    3
    Ве молам некој нека ми даде предлог за бутик каде можам да купам свечен бел фустан кој не е венчаница. Значи не мора да е само бел, може и микс на бои. Не сакам ни задожително да биде долг. Само да не е класична венчаница.

9. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    32.744
    Дечки, свадба ќе правам летоска, прием на гости ќе биди од 19-19:30h.
    На денот на свадбата нема да има ништо ни регистрација, ни ништо, само хотел и нема да има ни по невеста одење.

Кај што ќе ме шминкаат ми бараат време да му кажам точно, кога да си закажам незнам? Уште толку сабајле шминка и фризура нема да ми треба.

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    44.753
    Доколку немате ништо друго испланирано пред 19 часот, тогаш можеш да си закажеш шминка околу 16 часот можеби (пример ако си за еден час готова, најдобро да си провериш тоа со нив, па да си имаш време да се облечеш, без брзање, па да одиш порано во ресторанот).
    Јас така би направила. :)

11. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.618
    Допаѓања:
    8.981
    Направи си распоред иако јас во тој случај шминката би ја за оставила за до кај 17часот .Ако во меѓувреме имаш планирано друго нешто одвој си час и половина време и нека ти е испланирано и држи се до тоа време ,до летото имаш уште доста време за размислување поготово ако е јули август кога е потопло па ќе гледаш да се организираш .

12. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    11.445
    Дали на саем даваат попусти за венчаници, торти, шминка...?
    Вреди да се иде?
    Или е само за рекламирање и промоција на свадбените бизниси?

На Зеленоокатаа му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Milena458

Milena458 Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2022
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Здраво, сакам да прашам дали некаде имате видено ваков модел на плик-чанта, каде би можела да најдам? Однапред ви благодарам.

Прикачени фајлови:

14. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.772
    Допаѓања:
    53.075
    Zenskı pazar BıtPazar

15. Milena458

Milena458 Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2022
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Благодарам, но бев таму и не можев да најдам нешто слично на ова

16. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    3.737
    Допаѓања:
    6.348
    Да провериш во ГТЦ најдолу карши Шехерезада слаткарницата има едно за накит и чанти. Мислам видов нешто слично. Ѕирни за секој случај.

На Milena458 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. GirllllEs

GirllllEs Активен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2021
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    7
    Феминки да ми предложите некоја златара во Чаршија од искуство:)

18. meksikanka

meksikanka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    17
    Zdravo, brat mi pravi svadba pa Ako nekoj znae pesni da mi kazi za prvoto oro neli, koi pesni se peat, od mene sl Edna I Edna od roditelite.

19. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    3.737
    Допаѓања:
    6.348
    За кого песна? За брат ти или? Малку не те сфатив.

20. meksikanka

meksikanka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    17
    Od mene pesna za nivnata svadba