Здраво девојки,од кој ресторан за свадби во Скопје сте задоволни од храната и од услугата,од гледиште како гостин или што веќе имате правено свадба
Во Скопје невестинската торта е од младоженците,а кумовите и старосватовите исто носат торта но помала од невестинската
Здраво девојки. Кој ги купува бурмите? Дали самите младоженци или родителите? Или сепак е ствар на договор, но сепак сакам да слушнам како е вообичаено?
Ќе пишам за сестра ми. Ние не купивме бурми. Нејзината ја платија свекорот и свекрвата, а на зетот ја плати татко ми. Така требало.
Се е ствар на договор, обично на невестата ја плаќаат свекорот и свекрвата, а на младоженецот родителите на невестата, така било порано во некои краеви, ама сега младите сами си ги купуваат.
Sakame za vreme na priem i vecera da imame violini da svirat klasika. Znaete li nekoja grupa sto svirat po svadbi?
Zdravo devojki, pravam svadba naredniot mesec pa sega vidov deka za crkovno vencavanje treba izvod od maticna kniga na rodenite pretpostavuvam, e sea prasanjeto mi e dali izvodot treba da ne bide postar od 6 meseci i dali taa postapka ide brzo za vadenje na izvod kaj nas vo drzavava ili kako se treba vrski za pobrzo da zavrsime rabota ? Ve molam za odgovor