Devojki, dali kitenki se davaat na site sto ke dojdat od maska strana ili samo na kum, kuma, starosvatica, svekrva, zolva, dever? Nz dali propustiv nekoj
Провери во DukiDaso https://dukidaso.mk/mk/svecheni-tashni/5596-svecena-tasna-t8210.html нешто вакво?
Биана трејд на рекорд поудобни чевли здравје, јас за свадбата си земав од таму на штикла уште што не трчав со нив.
Ние така направивме дека немавме одење по невеста на кумовите и старосватите им купивме подароци и им ги дадовме ден претходно ги поканивме на вечера. Прстени за во црква мора да кога венчава попот со прстените ве прстенува ги менува ги става и после кум/старосват истото го повторуваат. Попот не се дарува се плаќа во црква родителите на момче/невеста, кум и старосват плаќаат сите не знам колку точно дали по 1500 секој не ме фаќај за збор....
Тоа како си сакаш, обично ги китат сите гости што одат по невеста со пообични, а заковните со други, кај мене немаше одење по невеста и јас ги китев кумовите, старосватовите, деверот, деверушата и мм, на женските на рака им ставав, имаше и беџови на кои пишува кум, кума, ама јас не сакав така.
Здраво, ми треба совет, колку парчиња треба да ми биде невестинската торта за да биде доволна за 140 луѓе? Ќе биде една торта и десерт од ресторанот.
Јас си нарачав со 60-70 парчиња а 250 гости ќе имаме. Чисто само да ја пресечеме и тие што ќе дојдат да земат и то е то, десерт има во менито секако. Сакам да ми дадете предлог за тие китенките што да им ставам за закачување? Тие со лепенче лесно паѓаат а со оние за боцкање некако ич неќам кога треба да се дупнат по тие кошулите и сакоата.
Обично рестораните си ги имаат тие кутии... Инаку можеш во цвеќарите, на женски пазар кај магацините...