Дали знаете бенд што доаѓа дома да ни направи забава, нема да има идење по невеста? И имам една дилема венчавка ќе правиме друг ден, кога треба да ги закитам закониците на денот на венчавката или на денот на свадбата?
Имаљв и јас такво искуство пред свадба правевме забава за млади и имавме планирано околу 70 луѓе и една другарка блиска ме прашува дали планирам да го поканиме и брат и со снаата на свадба и ние стварно не се дружиме ни едно кафе немаме испиено зошто да го викам, не беше за плус две порции ама немаше стварно потреба и реков дека толку гости планираме и тоа е тоа не и се правдав дека е заради пари или слично едноставно наш ден е кој сакам ќе поканам нејќам рандом луѓе што само дента за свадбата и толку ќе биде од дружбата.
Секој бенд доаѓа дома ако си платиш исто како за приватна забава. Само сега веќе тешко слободен бенд да најдете почнаа свадбите.
Здраво..Кума сум на свадба и треба да спремам бонбони (од тие со ориз и паричка) за во црква. Колку треба да направам?
Здраво, земени сме веќе 2 години и уште тогаш се договоривме дека не сакаме бовчалаци, ни купија само злато на двајцата. Е сега, летово ќе правиме свадба и мајка ми ми вели дека е адет за свадба родителите на невестата да ги даруваат законитите и семејството на зетот. Што да подариме/колку пари да дадеме?
Доколку старосватицата е изберена од невестата, дали после старосватицата се рачуна откај женската страна, мислам на покани, плаќање и слично. Кум си е од машка страна секако.