Zdravo! Dali mora da ima maski i zenski kitenki posebni ili moze site da bidat butioneri? Planirav za moite drugarki korsazi, a za site ostanati butioneri Svezo cvekje za zetot, kumot, kumata i deverite Ve molam sovet
Беџови со текст имаш и во продавниците на женски пазар, готови за секоја улога - кум, кума, старосват, старосватица итн.
Поздрав, некоја идеа за влез во сала?? Со тапани, или не знам како се вика девојката со виолина.. некој искуства како влегле да биде не класично✌️
Можеш со оваа песна да влезеш да ти ја пуштат во салата и нешто во слободен стил, она со букетот во раце ти со шише шампањ, 2 минути да поиграте и после најава на танцот да ви се придружат гостите. Мене вакво нешто ми е интересно, со танц класика секоја свадба исто почнува. За тапани не сум баш, едвај ората ќе ги изиграм до вечера после вечера екс ју хитови. Виолина и јас ќе имам да, само дур дојдат гостите и после за време на вечера.
Да добра замисла дефинитивно. И исто ако некој имал да кажеме мешана свадба, некој искуства. Жена ми е хрватка јас мкд па сакаме да ги испочитуваме и нејзините гости а и мојте. Па не знам колку е можно од бенд да тражеме пример една две песни што се пеат во хр на свадби да научат па за чест да испејат..
Тоа ќе се договориш со бендот. Можеш на пример да влезеш на некоја таква песна интересна ама македонска, а танцот со гостите да ти биде со некоја хрватска песна. Ако сакаат ќе си научат, не е страшно. Еве со оваа така да си влезете интересно како слободен стил да изиграте на рефренот, а танцот да земат да пеат нешто од некој хрватски изведувачи на пример Петар Грашо, он има баш убави балади, еве една од мене пример што ми е на ум, ти споделувам. Или да видиш Оливер Драгојевиќ ама он има по сечи вени песни, не би за свадба ама се ствар на вкус.