Ми требаат совети... сè во врска свадба

Дискусија во 'Свадба' започната од natali25, 30 ноември 2009.

1. Amellie

Amellie Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    201
    И јас правев замесок и ќитев заедно со друштвото и братучеди и освен пиење и пица ништо друго не купив :D
    На цел трошок уште по нешто за секој - ќе банкротираме :)

На FlirtBerry му/ѝ се допаѓа ова.
  2. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.165
    Допаѓања:
    4.484

И да не кажеш! :D
    Јас сакав од тему нешто интересно да порачам, обетки, штипки за коса нешто така, ама штом не се дава ќе си седам мирна. :rofl:
    Ќе си молчам!

3. vrapce.b

vrapce.b Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2014
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    219
    Здраво. Ќе правиме свадба оваа година, и бидејќи сме од различни градови, свадбата ќе ја правиме во неговиот град. Машката страна ќе се собираат кај него дома, а мене свадбата ќе ми почне од венчавката во црква, па матично и на крај ресторан.

Китенки ќе им ставиме пред црква, ама уште не ми е јасно баш на кој треба да ставам. Мајка му ми вика само на главните, ама ми е страв постарите кумови да не се навредат. Кај нив во градот имаат обичај сите гости да се закитуваат, кога доаѓаат кај невестата, а кај нас не е така.

Дали е океј ако на главните кумови, старосвати и девер ставам малку поголеми китенки, а за нивните фамилии помали и поедноставни китенки? Од помалите китенки сакам да ставам и на фамилијата на вереникот.

Други гости нема да закитуваме

4. vrapce.b

vrapce.b Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2014
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    219
    И уште нешто. Пред 5 години работев во канцеларија, и кога си дадов отказ, генерално останавме во океј односи, иако си имав причини зошто си дадов отказ. Дел од нив правеа свадби за многу брзо откако си дадов отказ, и бев поканета на свадба, и бев кај дел од нив, освен кај еден колега.

Е сега не знам дали да ги поканам, бидејќи не одржуваме некаков контакт. На колегата што не бев на свадба, најчесто комуницираме, ама и тоа не е некоја блиска комуникација. Не успеав да му дадам поклон, бидејќи не се гледаме.

Една од колешките правеше свадба пред да се вработам, и дали ако ги поканам другите, треба и неа да ја поканам?

На 3 од свадбите бев поканета сама, кај првата не бев во врска, а кај другите 2 заради ковидот, имаа ограничување во бројот на гости. Колегата ме покани со партнер, ама ете испадна нешто неочекувано, и не можевме да одиме.

5. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    12.247
    Гледај си од денешен аспект, остави тоа како било што било... Ако сега си блиска со нив, и имаш желба да ти дојдат на свадба - викни ги. Без разлика тебе дали те викнале тогаш или не.
    Но ако сега веќе немаш близина/контакт/желба да ти присуствуваат на свадба тогаш не кани ги.
    Немаш никаква обврска ниту должност да ги викнеш, времето продолжило, животот ви отишол во различни насоки нормално е и да се оддалечат луѓево ако нема дружба.
    Се зависи ти како се осеќаш, дали сакаш да ти присуствуваат на твојата веселба.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    2.447
    Ако 5 години немате контакт, не знам зашто би ги викала на свадба.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.165
    Допаѓања:
    4.484
    Во ред е, секако кумовите треба да носат поголеми китенки, да се знае дека се кумови.
    Инаку и ние сме од различни градови ама свадбата ја правиме во мојот град.

8. Mone1994

Mone1994 Активен член

Се зачлени на:
    26 декември 2025
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Здраво, да прашам дали и порции за бендот се плаќаат?

Поздрав,

9. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.919
    Допаѓања:
    15.156
    Да.