Кумовите планирам по 100€, пошто се 4ца, со ќерките ќе се, на ќерките по 50€. Деверот 100€ и старосватовите по 50€, они се двајца.
И јас мислев ама ме советуваа сепак дека деверот е сам плус ги купува штиклите плус плаќа сам во црква и затоа, а старосватовите немаат некоја голема обврска, што знам.
Не, вкупно 400е на старосватите и вкупно 400е на кумовите. Старосватите беа двајца, кумовите беа двајца возрасни и две деца. А и кумовите и старосватите на нас ни дадоа по 500е подарок за свадба.
Luliste siprom do policiskata na bitpazar imaat se i videte magazine bsj 5min peski se od luliste. Imaat i stranici na instagram
Nie na kumovite im zemavme od mona isto i za starosvatite na deverot mu kupivme zlatna alka, nasite kumasini ni dadoa vaucer od my time
Планираме да им го дадеме поклонот кога ќе го каниме. Дали невестата и младоженецот треба по половина да ги делат трошоците за поклон на кумовите и деверите?
Да, јас и сопругот по пола ги купивме подароците за кумовите и старосватите. Само за деверот купив посебно затоа што деверот ми ги плати чевлите за свадбата
Ние старосвати немавме. Не знам зошто. На девер не памтам, дарував не знам колку. Одамна беше. На кумовите ми рекоа обичај е само невестата да дарува. Дадов на кумата и кумот по 100€. На синот нивни 50€. Они на нас поклон 300€.
Здраво, дали свеќите од свадба што се од црквата потоа ги палевте во друга црква и дали тоа треба да го направат мажот и жената
Нас ни кажаа да ги запалиме за Младенци. Ги заборавивме скроз и еден рандом ден ги запаливме во истата црква каде што се венчавме затоа што ни беше најблиску.
И јас така знам, невестата ги дарува. На мојата свадба јас ги купивав подароците за кумови, старосватица и девер.
Знае ли некој женски пазар дали работи попладне? Колку отприлика материјал треба да земам? Колку пари е? И колку се свеќите за во црква?