Кумовите планирам по 100€, пошто се 4ца, со ќерките ќе се, на ќерките по 50€. Деверот 100€ и старосватовите по 50€, они се двајца.
И јас мислев ама ме советуваа сепак дека деверот е сам плус ги купува штиклите плус плаќа сам во црква и затоа, а старосватовите немаат некоја голема обврска, што знам.
Не, вкупно 400е на старосватите и вкупно 400е на кумовите. Старосватите беа двајца, кумовите беа двајца возрасни и две деца. А и кумовите и старосватите на нас ни дадоа по 500е подарок за свадба.
Luliste siprom do policiskata na bitpazar imaat se i videte magazine bsj 5min peski se od luliste. Imaat i stranici na instagram
Nie na kumovite im zemavme od mona isto i za starosvatite na deverot mu kupivme zlatna alka, nasite kumasini ni dadoa vaucer od my time
Планираме да им го дадеме поклонот кога ќе го каниме. Дали невестата и младоженецот треба по половина да ги делат трошоците за поклон на кумовите и деверите?
Да, јас и сопругот по пола ги купивме подароците за кумовите и старосватите. Само за деверот купив посебно затоа што деверот ми ги плати чевлите за свадбата