Ми требаат совети... сè во врска свадба

Discussion in 'Свадба' started by natali25, Nov 30, 2009.

1. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се изгубив од оправдани причини, инаку поминаа, 06.06 беше! Топ помина, сега сфаќам дека џабе сум си кубела нерви кога тапан ќе чукне, се се заборава. Тука сум да кажам импресии!!

Mumoftwo30 likes this.
  2. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Золва дојде ли?
    Се роди ли бебето?

3. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Золвата беше, дури на орото беше прва, после два дена се породи. :D

Mumoftwo30 and ALISA0000 like this.
  4. Skiki1357

Skiki1357 Нов член

Јас и вереникот сакаме да го одбележиме денот со најблиското семејство во некоја од скопските кафани/ локали. Не сме ни двајцата таму и немам идеја каде би можеле да резервираме за мини прослава, па доколку знаете ве молам да споделите. Со надеж дека времето ќе е се' уште пријатно и топло (крај на септември), замислата ми е одвоена маса посебно дотерана средена (околу 15/20 души) во двор, градина, тераса од некои од кафаните. Со пријатна македонска музика (чалгии или слично, без српски жалопојќи, тепачки за музички желби и слични сценарија) зеленило, вкусна храна со нормални и прифатливи цени за денешно време. Можеби знаете или имате некои други интересни идеи, предлози да споделите ?

5. Lovis

Lovis Нов член

Здраво! Изнајмувам два одделни цветни аранжмани за свадба, по цена од 5000 ден. Доколку се вратат во неоштетена состојба, добивате поврат на средства од 1000ден.

Пишете во порака ако сте заинтересирани :)

Attached Files:

6. DarkStormm

DarkStormm Популарен член

Ореов лад за место. А бенд не знам. Оваа сабота ќе одам на свадба па ќе кажам ако бидат добри.

инаку пишував претходно за колку да ставам во плик затоа што знаев дека ќе ме поканат. Одлучивме 50€. Може малку звучи, ама сите што ги прашавме од друштво исто рекоа.

7. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Ако може да пише некоја членка (може и лп) како логистички да се организира најдобро целодневна свадба кога од подалечни места се младоженоците, а притоа да има време за музика кај зетот, музика кај невестата, црква и ресторан?

Зборувам на пример (хипотетички случај), зет од Прилеп, невеста од Куманово, ресторан во Прилеп. Од старт 4-5 саати пропаѓаат во возење кога се оди кај невестата и назад. :?:

Ne znam koj likes this.
  8. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Јас и мм сме од различни градови, свадбата ја правевме во мојот град.
    Прво теравме целодневна свадба.
    Друго, не сакавме да се малтертираме оди, дојди и да губиме во часови. Матичното го правевме порано и беше во неговиот град, ресторант и црква беа во мојот.
    Многу замерки најдоа бабите од неговата страна демек било срамота кај невестата да се прави свадбата, личело да биде кај машкото. Како па да не, кој каде му одговара таму.

Така да, според мене, најреално е да се прави свадба во ваков случај на местото на невестата.

MarigoldA likes this.
  9. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Не знам ни од каде да почнам ама најпрвин ајде да прашам: што од декорација имавте спремено за дома кај младоженецот? Нешто конкретно што треба да се запази? Дали треба да се спремаат китенки за старосват, север итн. кога доаѓаат кај младоженецот?

Размислував за декорација на врата, на главен влез и тераса, а дома секако ќе треба да организираме кетеринг, претпоставувам тие се занимаваат и со декорации на масата.:?:
    Буквално секоја идеја/совет е добредојден.

10. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

За дома кај младоженецот не требаат китенки, тоа е се кај невестата.
    Декорација кога правеше брат ми свадба, надвор имавме венче за на врата порачано, и по некоја машна ставена, ништо специјално, нормално и не пренатрупано.
    Кетеринг исто така имавме дома, ама брзо помина времето, дали 2 часа беа, и заминавме. Ништо конкретно не треба за дома кај младоженецот.

Anabelle.Amorette likes this.
  11. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Фала ти!
    Да, знам дека ќе биде кратко особено поради тоа што нѐ чека потоа пат со коли, ама на мисла бев дали треба и ние самата маса да ја декорираме или сето тоа ќе го средат од кетеринг.:?:

Од декорации планиравме на главен влез, над вратата, на балкон и по некоја машна/цвет тук и таму низ дома, веројатно ќе е доволно.

Mumoftwo30 likes this.
  12. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Не ти треба ништо друго да декорираш, доволно ти е тоа на врата и по некоја машна. Кетеринг се ќе си намести и собере, после тоа. :D

Anabelle.Amorette likes this.
  13. Ne znam koj

Ne znam koj Истакнат член

Vidi vo Marger

14. Tina Tina

Tina Tina Активен член

Здраво на сите
    Ми требаат препораки за кетеринг, слаткарница и цвеќара во Охрид за една помала свадбена прослава. Бидејќи сум од Скопје, не сум многу запознаена со понудата во Охрид, па би Ви била благодарна доколку споделите ваши проверени препораки и искуства.
    Многу Ви благодарам! ❤️