Се изгубив од оправдани причини, инаку поминаа, 06.06 беше! Топ помина, сега сфаќам дека џабе сум си кубела нерви кога тапан ќе чукне, се се заборава. Тука сум да кажам импресии!!
Јас и вереникот сакаме да го одбележиме денот со најблиското семејство во некоја од скопските кафани/ локали. Не сме ни двајцата таму и немам идеја каде би можеле да резервираме за мини прослава, па доколку знаете ве молам да споделите. Со надеж дека времето ќе е се' уште пријатно и топло (крај на септември), замислата ми е одвоена маса посебно дотерана средена (околу 15/20 души) во двор, градина, тераса од некои од кафаните. Со пријатна македонска музика (чалгии или слично, без српски жалопојќи, тепачки за музички желби и слични сценарија) зеленило, вкусна храна со нормални и прифатливи цени за денешно време. Можеби знаете или имате некои други интересни идеи, предлози да споделите ?
Здраво! Изнајмувам два одделни цветни аранжмани за свадба, по цена од 5000 ден. Доколку се вратат во неоштетена состојба, добивате поврат на средства од 1000ден. Пишете во порака ако сте заинтересирани
Ореов лад за место. А бенд не знам. Оваа сабота ќе одам на свадба па ќе кажам ако бидат добри. инаку пишував претходно за колку да ставам во плик затоа што знаев дека ќе ме поканат. Одлучивме 50€. Може малку звучи, ама сите што ги прашавме од друштво исто рекоа.
Ако може да пише некоја членка (може и лп) како логистички да се организира најдобро целодневна свадба кога од подалечни места се младоженоците, а притоа да има време за музика кај зетот, музика кај невестата, црква и ресторан? Зборувам на пример (хипотетички случај), зет од Прилеп, невеста од Куманово, ресторан во Прилеп. Од старт 4-5 саати пропаѓаат во возење кога се оди кај невестата и назад.
Јас и мм сме од различни градови, свадбата ја правевме во мојот град. Прво теравме целодневна свадба. Друго, не сакавме да се малтертираме оди, дојди и да губиме во часови. Матичното го правевме порано и беше во неговиот град, ресторант и црква беа во мојот. Многу замерки најдоа бабите од неговата страна демек било срамота кај невестата да се прави свадбата, личело да биде кај машкото. Како па да не, кој каде му одговара таму. Така да, според мене, најреално е да се прави свадба во ваков случај на местото на невестата.