Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми требаат совети... сè во врска свадба

Дискусија во 'Свадба' започната од natali25, 30 ноември 2009.

1. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    2.358
    Во матично се потпишуваат кумот и старосватот и вие. Не е никаков проблем што немаш старосватица. За во црква може се старосватот сам, бидејки негова работа е да го врзе материјалот, да ги размени круните и прстените, да држи свеки и воопшто не е потребна старосватица. Можат да му помогнат мајка му, сестра му или било кој друг доколку има потреба. Во црква не се потпишува никој, туку кога ке одите да закажете им ги кажувате имињата и презимињата и толку.

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  2. cucka17

cucka17 Активен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2
    се спрема на една другачка во петок девојачко, решивме да правиме блузи со натписи...
    идеја немаме никаква шо да пишеме на блузите. сакаме да пишува на сите исто само на невестата различно, (сите сме у врска другарките) некоја идеја???( на мк. да биде)

3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.744
    Допаѓања:
    145.184
    На cucka17 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. cucka17

cucka17 Активен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2

мерсиии :*

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Знае ли некој како одат процедурите за промена на личните документи, поточно пасош после склучување на бракот, бидејки сакаме да заминеме на одмор, а не знам колку време ке ми треба да ги заменам стариот со нов?

6. orhidea242

orhidea242 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2013
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    179
    Еден месец од денот на свадбата треба да го смениш пасошот процедурата е вадиш прво извод со ново презиме потоа следи вадење лична карта потоа пасош и возачка не мора

На coconaut му/ѝ се допаѓа ова.
  7. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Ти благодарам на инфото, дали знаеш за колку време би можело да ги завршам сите овие процедури, ми е страв бидејки ке бидат за време на летните одмори- јули август.

8. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    ^^^многу зависи и од кој град си...ако си од скопје еден месец а може и повеќе
    зависи од гужва и колку време имаш да чекаш по ходници
    ..многу се ажурни тие од службите :tmi: |(

9. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Нема проблеми со вадење документи. Јас успеав за рамно 7 дена да добијам лиќна карта без познати, закажав на оној бројот оди денес за утре, кога ми стигна порака дека ми е готова личната карта во ист ден закажав за пасош и возачка, само за пасош да знаете сите дека од 9-12 секој вторник и четврток треба да одите во МТВ на 9-ти спрат кај некој ми ти инспектор, јас жими таму не стигнав. Во вторник ќе одам па ќе ви пишам и тоа како оди. Не е проблематично барем сега, нема гужва. Изводот за 3 дена ми го дадоа, веројатно стварно нема воопшто гужва.

10. mice83

mice83 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2013
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    51
    Девојќи Извод со ново презиме,дали е ист документ со Извод на Венчани или пак треба да се вади тоа чудо посебно за да можам да аплицирам да си ги сменам документите? Фала однапред :)

11. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    не е ист документ..ти треба да го смениш твојот извод од родените на кој ќе стои новото презиме...за таа цел ти треба да го носиш изводот од венчаните ... :) и во новоизвадениот извод ќе биде пишана забелешка дека на ден тој и тој си мажена и имаш ново презиме...после со тој извод ќе можиш да аплицираш за лична карта па пасош :)

На mice83 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. astra20

astra20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    42
    Дали знае некој како се движат цените на изнајмување сијалички пример како оние мрежи за нова година што ги поставуваат од Линк медиа плус низ Скопје на дрвата или мрежите на улица Македонија? Правиме свадба на отворено па малце да се накити некое дрвце ;) . Негде ги читав КЛЦ ама 500 евра пакет не доаѓа во предвид. Нешто со понормална цена :)

13. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    А дали е морално да имаме извод за родени кога ја менуваме личната карта или доволен е само изводот за венчани и старта лична карта

14. orhidea242

orhidea242 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2013
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    179
    co изводот од венчани одиш да го промениш презимето и потоа вадиш извод со ново презиме без извод нов ништо нема да завршиш за извод се вадо за 30мин

15. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Па не се вади за 30 мин, вадев пред месец дена и ме маткаа една недела и плус бараат лично да одиш, а работат од 8 30-16 30

16. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    За три саати извод, жими мајка. Само со познат. Се чека неколку дена, ако напоменеш дека ти е за лична карта заради промена на презијме има некакви шанси да ти се смилуваат. Така беше со мене, во вторник дадов документи, во петок ми јавија да го земам.

17. orhidea242

orhidea242 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2013
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    179
    незнам за вас мегутоа јас изводот го извадив за 30 мин без никакви врски а многу е нормално дека морас лично не се за џабе лични документи

18. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    ПОМОШ,што да ставам во бовчите на кумовите и нивните деца од 21 25 и 29 години.?

19. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    јас бовчи за кумовите(кумата) не правев ....и дадов пари а таа си купи часовник.... :) како ќе се договорите така, ама јас ти предлагам да не се малтретираш да им дадеш пари па тие нека си купат што сакаат или пак можеш да им купиш по едно нешто ама повредно пр.на кумата некој накит, на кумот часовник а на децата бидејќи се големи можеш да им земаш по еден парфем и готово... :)

20. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    Зависи колкав ти е буџетот,можеш ташна ,сет шминка некоја,филигран накит во рубин во гтц имаш многу убав од брош,обетки ,нараквици,прстени па и цели комплети (ова за девојки е уникатен поклон ) новчаник,ташна кожна за документи за машки,каиш има многу што да се купи ,само совет од мене да не прашуваш кој што сака купи ти што си мислиш и колку можеш да си дозволиш бидејќи ако некој е задоволен и со скромен поклон ке биде срекен.
    А пари ти е најлесно да им дадеш ама за спомен ништо нема да им остане.

На zuzu82 му/ѝ се допаѓа ова.