Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми требаат совети... сè во врска свадба

Дискусија во 'Свадба' започната од natali25, 30 ноември 2009.

1. EMJ

EMJ Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Vo gorce? mene mi rekoa 1500 sekoj, se na se 6000.....sigurna si za cenava? Ne mi se veruva za ista rabota kolkava razlika moze da ima.............

2. mace31

mace31 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    59
    не во ѓорче,во г.лисиче...сто посто сум сигурна зашто се уште го чувам листот од црква што ни го даваа :)

3. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Ангел страшна работа, јас мислев секаде е таа цена и читајќи го форумов, сватив дека на нас најмногу ни побарале. И баш ме зачуди, бидејќи се венчаваме во помал град а не во Скопје, во соборна е дури поефтино :o

4. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Девојки од каде ги купувате конфетите (мислам дека така се викаат) и по колку пари :)

5. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    ana-banana барај на Бит пазар, еден другар од таму ги зема за неговата свадба, ама не знам да ти кажам по која цена :)

6. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Има и во Џамбо, ама заборавив колку пари се :tmi:

7. Mini-Mouse

Mini-Mouse Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2011
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.439
    Не знам кај да прашам и затоа тука... доколку ваша другарка ве запознае со дечко (не договорено туку сосем случајно) и на крај се земете со него, треба да и се купат кондури на другарка ви? Бидејќи таа си мисли дека е стројник -она да не била бла бла.... и нон-стоп кажува дека треба да кине кондури од невестата. :?:

8. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.744
    Допаѓања:
    145.184
    Искрено ја за ова прв пат слушам, ко да сме 15-сти век.
    Среќа ни една другарка не ме запозна со Малиот. :lol:

На VIN.diesel му/ѝ се допаѓа ова.
  9. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Па нема ништо лошо да биде доколку и купиш еден пар кога ќе си при пари.Почасти ја ете,направи и го меракот.
    И јас на другарка ми што демек не запознала планирам да и купам ако бидне нешто.Чисто онака,од мерак.
    Ако веќе не сакаш никому ништо. :)

10. mila25ve

mila25ve Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    1.090
    devojki izvinete sto pisuvam latinica bidejki nemam mk podrska. Sakam da prasam za dokumenti posle promena na prezimeto koga moze da se izvadat, kako idat procedurite. Nie pravime svadba vo septemvri i posle 2dena zaminuvame na odmor nadvor od drzavata pa dali ke bide nekoj problem ako ja napustam drzavata so mominskoto prezime? Bidejki slusnav deka ako napravis izlez od drzavata so staroto prezime se plakale kazni, pa kako da gi smenam dokumentite za 2dena nevozmozno e. Blagodaram odnapred na odgovorot

11. mice83

mice83 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2013
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    51
    Точно е тоа дека има казни и тоа сериозни околу 400 евра.Јас бев во иста ситуација требаше да патувам после свадбата и затоа веднаш после свадбата отидов да менувам документи.Има нов закон не смееш да ја напуштиш државата пред да смениш документи,исто и во полиција кога го менував пасошот инспекторите проверуваат дали имаш излез од државата.
    Инаку со изводот на венчани одиш прво аплицираш за нов извод на родени со новото презиме,потоа аплицираш за лична карта,и на крај аплицираш за пасош.
    Мое мислење ако не сакаш да имаш главоболки веднаш средиси ѓи документите и потоа да можеш да уживаш во патувањето....поззз

12. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.830
    Допаѓања:
    8.723
    Како бе вие сте платиле 3000, а ние по 6000?! :rofl: Ние и за брат ми и за сестра ми плативме по 6000 денари, односно по 1500. Брат ми се венчаше во Св. Димитрија, а сестра ми во Св. Илија.

Ако поповиве имаат поим што прават... :^)

13. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Кога ќе го вадиш пасошот со новото презиме , те праќаат кај инспекторите и таму го проверуваат пасошот датално, гледаат дали си ја напуштила земјата со моминското презиме, и ако си ја напуштила казна. Инаку ако одиш во Грција немаш гајле пошто не стваат печат во пасошот ниту на макеоднска ниту на грчка граница. И друго, не ти треба извод, закажи директно во БЕКО за лична карта и отиди со венчаницата на увид да се сликаш. За пасошот не мораш да чекаш да ти биде готова личната карта, туку со ливчето кое ќе ти го дадат кога ке се сликаш одиш да вадиш пасош. Мене истовремено ми беа готови и двата документи.

14. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Како одат работиве со дарувањето? Значи мене свекрвата ми купува злато, а јас на него треба да му купам злато или?

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.383
    Допаѓања:
    103.171
    Па би требало ама мм пример не сака злато, сака замислете велосипед, но што не иде, не иде, мајка ми ќе му ги купи кошулата, лептирката (кои веќе ги купивме, замислете младожењата купи одело :D ), копчиња, каиш, веш...се освен оделото, тоа сам си го купи. Мајка му ќе ми купи мене злато, алка и менѓушки, тоа сакам.

16. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Se e stvar na dogovor, jas dobiv zlato I mm si dobi zlato. Tatko mi go prasa dali saka da mu kupime zlaten lanec so krst, mm se soglasi I zaedno so tatko mi go odbraa t.e. mm si go odbra, a moite platija.
    Inaku koga zolva mi se mazese, taa si dobi isto zlato, a zetko bidejki ne e ljubitel na zlato si odbra lap-top.

17. sonce10

sonce10 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    116
    Како ќе се договорите - така, е сега незнам дали има некои други обичаи во останатите градови. Инаку ни се договоривме да си размениме пари па јас да си купам што сакам и тој да си купи што сака.

18. mila25ve

mila25ve Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    1.090
    devojki kade mozam da najdam ognomet, i kolku cini, mozebi nekoja znae pa da mi kaze, pozz i ubav den

19. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    653
    Што мислие за професионалното осветлување за свадба? Јас не сум присуствувала на свадба каде има вакво осветлување ... на силики изгледа прекрасно.. но незнам какво би било во живо, да не е премногу темно или премногу да наликува на дискотека..? можда нема да им се допадне на постариот дел од гостите :?: Во дилема сум, треба побрзо да одлучиме.. и каква боја на светло вие би избрале??
    ајде малку помош плс :$

20. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Јас сум била на 5 свадби годинава со светлото, и мене лично не ми се допаѓа. На слики можда е ок, ама во живо ми е малку циганско, се мењаваат сите бои не знам дали можеш да бираш една боја, од црвено, жолто, розево, лилијаково плаво се по ред. Мислам дека беше Фантазија осветлување од Ск. Не знам, на некои им е ок се е ствар вкус, треба сами да си одлучите. Мене повеќе ми се свига во хотелот да има плафонски светилки и да се регулира јачината во зависност од стилот на музиката (посветло-потемно)