Хаххаха леле и јас го правам истото, разлика у генерации, шта чеш Вторава имаш поголеми шанси за пофенси поклон, нема да ја утнеш, после Зегин продолжи кон Буњаковец и гледај лево (страната на Зегин). Oгромна е продавницава, цела е со стакло, керамики на излог и мошне нељубезни продавачки, мислам дека и некој познат бренд за вакви ствари ќе да е. Секако ќе бендисаш нешто. Good luck
Вакви и малтене во иста боја керамички садови видов во Базаро во Соравиа. Инаку gift shop во кој исто може да најдеш слично нешто е во ТЦ Буњаковец од страната на Партизанска во редот после Стопанска банка.
Фала срцка, јас си најдов покани, фустан, фризура, шминкер (пошто ми е блиска девојката) ама некако еурфоријава ми го крева адреналинот како утре да праам свадба )))) Во секој случај ти благодарам уште еднаш и ако имам уште некоја дилема ќе ве гњаваааааааам
andrijance90, не ти го пратив одговорот во лични пораки, бидејќи имаш ставено забрана за да ти стигаат. Материјалот се купува од женски пазар, а свеќите од црква. Вие ќе треба да купите држачи за свеќите. Се продаваат во цвеќарите. Еден држач е околу 100 денари. Значи, за 2 држачи ќе треба да платите околу 200 денари.
Јас пак со проблемче мене кумот а и старосватот ми се од Србија, и она појма немаат за обичаите тука, ок јас им кажав се што како треба, али за материјалите кај ќе одат да купуваат од пазар прво не го ни знаат Скопје, второ да ги оставам сами да се шеткаат по туѓ град не иде Чини јас да го земам материјалот? Или да одам бар со нив AngelOfArh мислам дека станува збор за украсувањето на свеќата, еве вака
^ Кога ќе дојдат, однеси ги и заедно одберете материјали. Зошто да не чини? После ти треба да си сошиеш нешто од нив, значи треба да ти се допаѓа, па според тоа најдобро е сама да си го избереш.
Нормално дека нема, по избор си се купува и должина и дезен, само треба да се има во предвид дека ти треба да си сошиеш после нешто, па според тоа ќе си ја израчунаш и метражата.
Мислев на украси за свеќи. Ние кога бевме старосватови купивме два украси. Ги плативме 200 денари. Еден беше 100 денари. Мора да има украси.
Сфатив Самр, ама сама ќе си ги правам тие работи, за на сестра ми ги правев сама и сега сама ќе ги направам, со цвеке, со тулче, со машна и воала
Бев и во двете инаку wEwWWeeee! Ја обожавам првата, ја ооообожУуувам. Се’ би си купила Ма би се вселила таму Во втората, ми се свиѓаа некои од сервисите,ептем. Ама, другарка ми нешто типува на кристал! Чаши со шише - комплет...за виски, пример, за вино.... нешто у тој стил, и шишето да е нели, соодветно, или .....сребро прибор за јадење И, тоа да не знаеш каде да барам,оти тука немаше шише,само чаши беа ...
Добро јас овде ептен глупаво прашање ќе прашам ама не ми се смеете. Девојки кога по правило се развива бајрак? ( кај нас така го викаат,незнам како е правилно за да пишам ) Зошто некои го ваѓаат во среда на сабајле,а некои во четврток. Ептен збунувачка работа ми е,ме интересира како е по правило,зошто еве сите различно прават