Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми требаат совети... сè во врска свадба

Дискусија во 'Свадба' започната од natali25, 30 ноември 2009.

1. mice83

mice83 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2013
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    51
    Девојки би сакала да ве прашам дали деверот може да биде и како втор сведок во матично и во црква,да се потпише како втор сведок и исто во црква да биде во улога и на втор сведок,бидејки тој е во роднинска врска со младеженецот,во мојот случај прв братучет.Или пак треба конкретно само деверските обавези како што е одене по невеста,со кондури за невестата итн.Некој со слично искуство или традиција,оти сепак секој град и своја традиција....благодарам ....

2. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    443
    Здраво сакав да прашам дали некој знае каде можам да нјадам светкава хартија за бонбони за свадба?? Ако имате било каква информација пишете. ;)

3. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.962
    Допаѓања:
    90.276
    Во било која цвеќара би требало да има таква хартија обавезно или побарај во Џамбо :)

На kiki4kablondy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ane-sk

ane-sk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2011
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    704
    Можеш да побараш и на Бит пазар.

5. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    421
    Девојки а оние белите бонбони што се за со тортата што се виткаат во тул, каде можам да ги купам?

6. mice83

mice83 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2013
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    51
    Во Стара чаршија ги има,во продавниците кај што продаваат леблебија,кикирики,бадеми има и различни видиви бонбони,има невестински обични а исто така и невестински со бадем внатре

7. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Ај и јас да си прашам :) колку се движат цените на бонбончињата со бадем и колку отприлика бонбончиња има во еден кг??

8. kiki4kablondy

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    443
    Нема во Џамбо светкава хартија :o каде да барам хелп :worried: а да барам во графика некоја? ке има ли таму?

9. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Каква светкава хартија бараш ти? За органдин станува збор? Ако бараш ваква, барај по цвеќарите, обично ја продаваат 30-40 денари за метар. Или на Бит пазар, женски пазар :)

Прикачени фајлови:

10. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    654
    јас бев купила кило ипол ми фатија околу 500 ден мислам беше и да не те лажам незнам колку имаше ама можно е да беа окоу двесте внатре, ситни беа и јас ги виткав со по 3 бомбончиња и ѓи давав со тортата

На Nati.P му/ѝ се допаѓа ова.
  11. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.091
    Јас си купив на парче, веќе беа убаво завиткани. Мислам чинеа 6 денари од парче ако добро се сеќавам. Внатре имаше 2 денари, бомбонче и малку пченица..мислам дека пченица беше незнам :?: Битно правилно и по обичај така се прават.
    За дома за фрлање зедовме околу 50 и околу 20-30 за со тортата.
    Тие за фрлање ги земав затоа што неможевме да свиткаме толку а и убаво беше што беа во различна боја.
    За во ресторанот земавме бел тул и црвена украсна лета па свекрва ми и золва ми ги свиткаа. Незнам колку чинеа килограм незавиткани.

12. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Бомбоните за со тортата сакам вака да изгледаат, со мали измени , но во школка.
    Дали знаете каде можам да најдам вакви школки, најверојатно ги има по цвеќари но јас не сум видела. Ако зне некој нека пише каде можам да најдам и по која цена.
    https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1656034_10202379101111587_1794746128_n.jpg

13. kiki4kablondy

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    443
    Не ваква, нешто како хамер бидејки ке правам лебед бонбони и ми треба нешто по цврсто. Иначе најдов во цвекара. Сепак тенкс ;)

14. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    А какви се тие лебед бонбони? Можеш да ставиш слика?

15. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Аман веќе, нека дојде датата за нашава свадба ми здосади организацијава и свадба муабетите :tmi: :lol:

16. kiki4kablondy

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    443
    сакам да прашам каде да најдам бонбони на мерење? за во чаршја знам таму немаше.негде во гтц имало?

17. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    421
    Јас најдов во едно мало продавниче карши Бит пазар. Има и други ствари за свадба. Од брилика некаде кај оној мостот за пешаци над булеварот. прашај ке ти кажат.

18. b.o.n.i

b.o.n.i Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    1.155
    Не го отвора линкот, ама претпоставувам какви бараш. Има една продавница на почеток на женски пазар, а на крај на таа долгата улица на битпазар каде што се продаваат сукала, тепсии и такви работи...има се и сешто, мислам дека имам видено и школки пакувани по 10ина-20 парчиња. Само за цена не се сеќавам.

19. BunnyGirl

BunnyGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    86
    Еве и јас да се вклучам во темава :D
    Во врска со девеот, во мојов случај на вереникот братот и се друго машко што го има од роднини е оженето...Така да, вереникот изрази желба дека сака да ни биде девер мојот прв братучед кој има 16години...Разговарав со постариве роднини и ми рекоа дека ако младоженецот нема ништо против слободно може да биде братучед ми...Така и одлучивме...и не се замарам :lol: Сестра ми ќе треба да му мавне шамар (на детето што го израснавме) или он да ја баци :rofl:
    За бонбоните мене ќе ми ги прави другарка (која со тоа се занимава) и од неа знам дека треба да бидете внимателни при изборот..голем дел од бонбоните пуштаат шербет и се лепат...тулот станува никаков...по нејзина препорака моите најверојатно ќе бидат тие со лешник или оние што ги има во чаршија и мене ми личат на снегулки (класика-ги има на 99% од свадбите) - тие не пуштале шербет и не се лепеле...Ете толку од мене..Се недевам помогнав некому :lol:

20. BunnyGirl

BunnyGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    86
    Школките и јас ги видов на женски пазар во саботата :)