Ми требаат совети... сè во врска свадба

Дискусија во 'Свадба' започната од natali25, 30 ноември 2009.

1. mice83

mice83 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2013
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    51
    Девојки би сакала да ве прашам дали деверот може да биде и како втор сведок во матично и во црква,да се потпише како втор сведок и исто во црква да биде во улога и на втор сведок,бидејки тој е во роднинска врска со младеженецот,во мојот случај прв братучет.Или пак треба конкретно само деверските обавези како што е одене по невеста,со кондури за невестата итн.Некој со слично искуство или традиција,оти сепак секој град и своја традиција....благодарам ....

2. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    444
    Здраво сакав да прашам дали некој знае каде можам да нјадам светкава хартија за бонбони за свадба?? Ако имате било каква информација пишете. ;)

3. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.179
    Допаѓања:
    91.641
    Во било која цвеќара би требало да има таква хартија обавезно или побарај во Џамбо :)

На kiki4kablondy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ane-sk

ane-sk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2011
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    708
    Можеш да побараш и на Бит пазар.

5. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    422
    Девојки а оние белите бонбони што се за со тортата што се виткаат во тул, каде можам да ги купам?

6. mice83

mice83 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2013
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    51
    Во Стара чаршија ги има,во продавниците кај што продаваат леблебија,кикирики,бадеми има и различни видиви бонбони,има невестински обични а исто така и невестински со бадем внатре

7. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Ај и јас да си прашам :) колку се движат цените на бонбончињата со бадем и колку отприлика бонбончиња има во еден кг??

8. kiki4kablondy

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    444
    Нема во Џамбо светкава хартија :o каде да барам хелп :worried: а да барам во графика некоја? ке има ли таму?

9. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Каква светкава хартија бараш ти? За органдин станува збор? Ако бараш ваква, барај по цвеќарите, обично ја продаваат 30-40 денари за метар. Или на Бит пазар, женски пазар :)

Прикачени фајлови:

10. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    657
    јас бев купила кило ипол ми фатија околу 500 ден мислам беше и да не те лажам незнам колку имаше ама можно е да беа окоу двесте внатре, ситни беа и јас ги виткав со по 3 бомбончиња и ѓи давав со тортата

На Nati.P му/ѝ се допаѓа ова.
  11. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092
    Јас си купив на парче, веќе беа убаво завиткани. Мислам чинеа 6 денари од парче ако добро се сеќавам. Внатре имаше 2 денари, бомбонче и малку пченица..мислам дека пченица беше незнам :?: Битно правилно и по обичај така се прават.
    За дома за фрлање зедовме околу 50 и околу 20-30 за со тортата.
    Тие за фрлање ги земав затоа што неможевме да свиткаме толку а и убаво беше што беа во различна боја.
    За во ресторанот земавме бел тул и црвена украсна лета па свекрва ми и золва ми ги свиткаа. Незнам колку чинеа килограм незавиткани.

12. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Бомбоните за со тортата сакам вака да изгледаат, со мали измени , но во школка.
    Дали знаете каде можам да најдам вакви школки, најверојатно ги има по цвеќари но јас не сум видела. Ако зне некој нека пише каде можам да најдам и по која цена.
    https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1656034_10202379101111587_1794746128_n.jpg

13. kiki4kablondy

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    444
    Не ваква, нешто како хамер бидејки ке правам лебед бонбони и ми треба нешто по цврсто. Иначе најдов во цвекара. Сепак тенкс ;)

14. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    А какви се тие лебед бонбони? Можеш да ставиш слика?

15. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Аман веќе, нека дојде датата за нашава свадба ми здосади организацијава и свадба муабетите :tmi: :lol:

16. kiki4kablondy

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    444
    сакам да прашам каде да најдам бонбони на мерење? за во чаршја знам таму немаше.негде во гтц имало?

17. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    422
    Јас најдов во едно мало продавниче карши Бит пазар. Има и други ствари за свадба. Од брилика некаде кај оној мостот за пешаци над булеварот. прашај ке ти кажат.

18. b.o.n.i

b.o.n.i Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    332
    Допаѓања:
    1.579
    Не го отвора линкот, ама претпоставувам какви бараш. Има една продавница на почеток на женски пазар, а на крај на таа долгата улица на битпазар каде што се продаваат сукала, тепсии и такви работи...има се и сешто, мислам дека имам видено и школки пакувани по 10ина-20 парчиња. Само за цена не се сеќавам.

19. BunnyGirl

BunnyGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    86
    Еве и јас да се вклучам во темава :D
    Во врска со девеот, во мојов случај на вереникот братот и се друго машко што го има од роднини е оженето...Така да, вереникот изрази желба дека сака да ни биде девер мојот прв братучед кој има 16години...Разговарав со постариве роднини и ми рекоа дека ако младоженецот нема ништо против слободно може да биде братучед ми...Така и одлучивме...и не се замарам :lol: Сестра ми ќе треба да му мавне шамар (на детето што го израснавме) или он да ја баци :rofl:
    За бонбоните мене ќе ми ги прави другарка (која со тоа се занимава) и од неа знам дека треба да бидете внимателни при изборот..голем дел од бонбоните пуштаат шербет и се лепат...тулот станува никаков...по нејзина препорака моите најверојатно ќе бидат тие со лешник или оние што ги има во чаршија и мене ми личат на снегулки (класика-ги има на 99% од свадбите) - тие не пуштале шербет и не се лепеле...Ете толку од мене..Се недевам помогнав некому :lol:

20. BunnyGirl

BunnyGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    86
    Школките и јас ги видов на женски пазар во саботата :)