Едно метро тул е 70 денари. Толку беше пред 2 и пол години, кога го купував за свадбата. Купив 2 метра.
Имаш во Краш, во Европа, ама се многу скапи, 800 денари е кило а во кило имаш 50 бомбони, така ми кажа тој што работи таму.
Истите овие (внатре се со бадем) ги земав 600 денари кило од едно мало неугледно подавниче карши Бит пазар. јас земав кило и пол и имам направено 210 бонбончиња за кои требаат по 3 од беливе. Прашај во продавничките, ке ти кажат каде точно се наоѓа, на самата улица е, близу до мостот за пешаци. се надевам помогнав
Девојки колку се пари се вакви корпи за бонбони? ми треба обична без декорација, планирам сама да ги правам бонбоните и да ја декорирам корпата.
Исрено не можам да ти дадам одговор на твоето прашање Јас сум од Скопје и одовде ги купив, за во друг град je ne sais pas
Јас да ти кажам во цвеќарата каде што ми декорираа дома и ми ги правеа бонбоните и ми ги виткаа поклоните имаше избор на кошнички разни се купуваа и се изнајмуваа јас мојата ја изнајмив за мн смешна цена од 200 ден.Така да види прашај во цвеќара.позз и се надевам дека ти помогнав
Вакви корпи има на Женски пазар. Цената им е од 200 денари, па нагоре. Зависи од големината. Толку беа пред 2 и пол години.
Пазарот на битпазар што е , и има триста дрангулии , од тулови , материјали , до секакви ситници за свадби
zdravo polno soveti za svadba...super...da ve prasam mozebi ke znaete za bonboncinja za gostite imam idea da e lebedce od staklo malecko ukraseno so masnicka i nekoe cirkonce...pa sakav da prasam kaj moze da najdam vaka malecki lebedcinja po pristapna cena...blagodaram odnapred
Регистрацијата во матично со сите церемонии околу половина час, во црква можеби малку повеќе. Зависи од попот
Девојки кој бидермаер се фрла оној што ќе си го имам цело време или друг треба? Случајно вртејќи слики од една свадба видов дека невестата фрлала сосема друг бидермаер од оној што беше нејзиниот и сега се збунив
јас го фрлав тој што го имав бидермаер и бидејќи беше од свежо цвеќе целиот го искинаа али сепак тој е тој бидермаер што е во црква па велат дека така повеќе фаќа "мајата" а порано сестрами имаше сосема друг пластичен бидермаер и тој го фрли ама сега незнам дали уште практикуваат по 2 бидермаера мене некако нелогично ми е тоа