во нашиот крај ( струмица ) се фрла бидермаерот од шафорката, таа и кумата купуваат бидермаер и се фрла тој од неа, а од кумата останува кај невестата...
Другарка ми и братучедка ми си фрлаа други бидермаери, исти како тој што си го имаа цело врема ама помали Инаку зависи секоја невеста различно, некоја го фрла тој што си го има цело врема а некоја си купува посебен за фрлање.
Па и мене, ама свадбава беше сега брзо правена пред неколку месеца и стварно чудно ми падна, иначе и двата бидермаера природни се и тој што го фрлала и тој нејзиниот
Anastasijaki ти како сакаш така Некои го фрлаат тој што го имаат со нив цел ден, а некои фрлаат друг. Помал, од вештачко цвеќе обично. Ако имаш бидермаер од природни цвеќиња можеш да го фрлиш. Ако имаш пластичен, од вештачки цвеќиња, може ќе сакаш да си го чуваш Јас на последниве свадби кај што бев, невестите фрла помал, од вештачки цвеќиња.
Јас имав два, исти, едниот беше само помал. Помалиот го фрлив, големиот го задржав за спомен. Иронијата е, што сестра ми го фати малиот Не беше местено, се колнам.
Кој како сака прави јас ќе го фрлам тој што ќе го носам цел ден , да го чувам за спомен цел овенат па да фаќа пршина не ми оди некако
И јас го фрлав тој што го носев цел ден. Не се замарај многу со бидермаерот не е најбитно нешто. Јас земав прилично ефтин и тој и го фрлав. Само за сликање го имав со мене инаку не ни знаев каде ми е . Сепак тоа си е твоја одлука, ако сакаш да го имаш за спомен земи си 2 ако не ти е битно ( го имаш на фотографиите) земи само еден и тој фрлај си го
Јас си го фрлав тој што си го имав што ќе го чувам од свежо цвеќе ќе овени за ден два. Си имам слики од него ако е за спомен. Плус мислам дека така е традицијата да го фрлиш твојот бидермаер за да фати "мајата"
по правило би требало тој шо го носиш со тебе да го фрлиш...а и шо ке му прајш дома само за прашина да бери барем тоа е мое мислење
Каде да најдам балони на мало? Ми требаат бели, прозирни, и темно лила. На бит пазар само на големо успеав да најдам а не ми требаат толку многу балони
Devojki, bidejki go pominav seto ova bi sakala da vi pomognam kolku sto mozam: - Fustan od kaj Kokev. Preubav! Tie se dobri, samos sto Kokev e strashno arogantna i samobendisana...no ke se izdrzi. - Torta- od Kumanovo Gremi Slatkara. Mi ja donesoa do Sk. Za istata torta tuka mi baraa 25.000 denari. Preubava! Za vkusot uste ze zbori. Tortata bese na nekolku kata, so prirodni ruzi, isto kako bidermaerot. - Muzika- 2 exsit band, svirat so Тамара. Многу се добри. И Академци. Презадовлна од сите. - Сликар- Зага. Не сум задоволна. Покани- Софи гифт Бидермаер- Мели Цвеќара. Поздрав
Би сакала да прочитам критика за фотографите во соодветната категорија, од помош им е при изборот на идните невести. Мислам, вистина се скапи, ама одлично си ја вршат работата, затоа сум изненадена што прочитав негативно искуство.
ајде помош за поклон во мај сме на свршок, а по некое време ќе прават и свадба ние сме кумови, па со како се носи за поклон оти и тоа и тоа ќе прават
Јас сеуште не можам да најдам балони во Џамбо имаше безвезе бои а богами и скапички беа, по цвеќариве во повеќето немаше, а таму каде што имаше беа само црвени Некое друго место нема ли?
Дали провери во Балон Магија сигурно има. Има во Гтц ,а сега и во Сити мол отворија . . Само сигурно во ГТЦ има поголем избор. Спојлер
Овие од Балон Магија се луди , ова чисто да не се излаже да оди некој Продаваат само надувани балони по цена од 80 денари за еден балон поголемите со некои натписи 300, 400, 500 денари за еден балон летачки биле 24 часа гонете се бе ми постребале ќе ги гледам јас дали летаат Си зедов од Бит пазар го замолив човекот да ми измеша лила и бели, па ми искочија 100 балони за 150 денари