Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми требаат совети... сè во врска свадба

Дискусија во 'Свадба' започната од natali25, 30 ноември 2009.

1. preplasena

preplasena Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    26
    i na kraj spiuni su medzu nama

На babyane18 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dr.Strangelove

Dr.Strangelove Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2014
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    151
    Не велам јас да се свири електронска или хип-хоп музика т.е. MTV музика и не патам од комплекси да изигравам некој хипстер се што е модерно е добро, баш напротив, туку генерално сакам културни свадби со фина музика. Не знам, секој со своите пари и желби, но генерално мене ми сметаат таков тип на свадби.

3. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Епа нашите свадби, баш свадби како свадби се такви. :D Ти можеш да направиш поинаква, но наречи ја свадбена церемонија, свечена вечера, или пак свечена прослава. :geek: :lol: Мала шала.

4. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Ако повеке знаете што не и пишавте на девојката туку само чекате некој да пише и одма ајдеее коментари јас како што знам тие се свират на свадба.Ако знаете нешто попаметно повеле пишете

5. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Со оглед на тоа што сметам дека има многу поубави македонски народни песни од наведените, лично не сакав да се наменува некоја специјална каде што мора да се спомене кум, или свекор или слично (искрено не ми се допаѓаат повеќето од горе споменатите) и оставивме музиката да свири според договорениот репертоар.

6. abcde

abcde Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    13
    Девојки има ли некој да ми препорача цвеќара во Велес каде можам да купам бидерамерот на мене и на деверушите исто така за украсување на салата заедно со сценски ефекти... Ви благодарам ;) ;) ;)

7. tweety123

tweety123 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    29
    Да не знае некоj колку отприлика се движат цените на бурмите во Ск ?

8. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.129
    Зависи какви сакаш - најниска цена што ја најдовме - за пристојни бурми беше 6000 во чаршија. Исто така и Голдмак имаа ефтини бурми - мислам околу 7000 една.

9. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Зарем уште се започнуваат свдбите со најава- ајде сега да го видиме, кумот, старосватот, деверот, бабата , свекорот, сестрата?????? Мојата започна со свадба македонска и потоа се свиреа убави македонски песни без најава за овој оној.

На darcy му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.300
    Допаѓања:
    76.397
    Ima na zlatna ulicka vo gtc, nie zemavme epten ubavi so belo i zolto zlato, par 17000, ima i poeftini tamu kaj so zemavme nie... Kristo se vika zlatarata :)

11. emma2005

emma2005 Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Melaniiii, па добро бе, имаш контакт со мозокот ти кога пишуваш? „Ослаби“. Бравос, еј! На Miss20 не ѝ имаше текнато ова, алал ти вера. Оставете ја раат, Бог да чува! Пули си ти чергата и не трескај глупости, ако имаш совет - арно, ако не - сиктер! Знам дека мислењево е старо, ама ова нема смисла бе!

12. emma2005

emma2005 Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Lilit, браво. Морам да те пофалам бидејќи се гледа дека размислуваш надолго и нашироко за како да се решат некои проблеми. Таа ти вика имам посебен облик на телото, ти ѝ викаш ослаби. Абе лекот е пет пари ко ќе го најдиш. Да му е страв на чоек да речи дека е поинаков од вас - совршените македонки. Срам да ти е.

На sheis му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.263
    Допаѓања:
    157.664
    ^ Кој рекол дека сме совршени македонки?
    Поим немам ни кога сум и пишала, ни на кого, ама сериозно... што има тука за пошироко разгледување и размислување?
    Она не била задоволна од својот изглед и не сака да биде дебела невеста. Би и пишала и нешто во смисла - прифати се каква што си и сакај се, ама неа нема да и помогне исто така, затоа што она сака да ослабе!!!
    Од друга страна ако имала посебен облик на тело, а не сакал шиен фустан... пак што да и кажеш?

Уствари алергична сум на овие невестинско свадбарски муабети особено периодов. А постов од нафталин си го извадила, не се ни сеќавам кога сум одговорила, ама ете веројатно си сакала да се подскараш, да ти тргне денот.

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. emma2005

emma2005 Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Нит' сакам да се потскарам нит' ништо. Таа никаде не кажа дека сака да ослаби, ти одма почна да ја советуваш како да си најде фустан што ѝ одговара. Требаше да пишеш некој бутик ако знаеш каде што имаат поголеми броеви, а не ние 36-ка максимум си имаме - па кој може арно, кој не, пријатно. Ме изнервира тоа што судиш некој кој пишал на форум да побара помош. Ако знаеш кај да се најде таква работа - арно, ако не, немој да пишуваш.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Не сакам да бидам погрешно сфатена ама не сфаќам зошто се бара поевтини бурми, зошто се штеди на нешто што цел живот ќе го носите на прст, пари невидени се дава на невестиски фустан што се носи само тој ден а за бурмите се гледа што поевтино да се помине.:?:
    Кај мене на свадбата најскапото нешто беа бурмите, тие планирам цел живот да ги носиме а фустанот, оделото, музиката се е тоа пролазна работа, само бурмите се трајни спомени од свадбата.:nod:

На Fillia, Umbrella22, elena.mak и 3 други им се допаѓа ова.
  16. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Истиов муабет беше и кај нас! Само што по некоја случајност, бурмите кои ни се допаѓаа не беа прескапи, туку некоја нормална сума. Сулудо ми е да фркнам 1000 евра на венчаница што ќе ја носам 12 саати, а да дадам 100 евра за бурмата со која сакам и под земја да ме стават. Денес ја заборавив дома, ја извадив вчера заради питата за василица да не ја тестосам :D и се осеќам како гола! Си ги сакаме бурмите најмногу, и си ги носиме нон стоп со мм.

На AngelOfArh и bittersweet им се допаѓа ова.
  17. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Каде да најдам солидни цени за торта свадбена на два-три спрата?
    Може ли некој предлог?

18. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    217
    Прашај во Кувертира. Преубави торти прават за секакви прилики и не им се воопшто скапи. Ако сакаш бројче, ќе ти пишам во ЛП. :)

На tweety26 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Мојата старосватица ме покани денес ЈАС да и бидам старосватоца на нејзе, дали е во ред така? Јас се согласив одма и сум многу среќна а таа ми вели дека прашала и дека можело.

20. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.129
    и јас знам дека може, само кумство не се враќа.