Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми требаат совети... сè во врска свадба

Дискусија во 'Свадба' започната од natali25, 30 ноември 2009.

1. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    13.899
    Fala :)

2. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Изводот не треба да е постар од 2008 година. Со документите и уплатниците туто комплето одиш во бараките и на лице место закажувате, и мора да сте присутни двајцата.

3. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.129
    За изводот од 2008 да е важечки, на задната страна мора да има печат (не знам точно што пишува затоа што јас немав таков печат а сестра ми има) па си вадев нов.

4. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468
    Женски, кој го купува платното и свеќите за во црква? Кумата или старосватицата?

5. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    13.899
    з
    Зависи каде ви е свадбата, секој регион во државичкава си има посебни правила. Јас знам кумовите.

6. Sandrichka 89

Sandrichka 89 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    812
    И старосватицата и кумата купуваат платно и свеќи за во црква. Јас имав чест да бидам старосватица затоа од искуство знам :):D

7. smajlii

smajlii Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2014
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    241
    Девојки старосватица сум кај другарка, што обврски има старосватицата, ете прочитав платното, каков материјал треба или нема врска и колку метра? Уште не сум се договорила со другарката ама морам да си планирам отприлика колку се би ме фатило :) Фала

8. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    217
    Во ливчето
    Па ваљда едно платно треба или јас сум грешка? За свеќите знам дека кумот/кумата купува 2 и старосватот/старосватицата 2. :)

9. Sandrichka 89

Се зачлени на:
    11 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    812
    Како старосватица твоја должност е да купиш платно, не е битен материјалот, но доколку невестата има желба за некаков посебен материјал тогаш можеш да и ја исполниш нејзината желба. Јас купив жорсе материјал од женски пазар 2.5 метра ... ме чинеше околу 300 денари,а за бојата и материјалот се договорив со невестата зашто после од него треба да сошие нешто. ;) Купуваш две свеќи од црква и после ги носиш само да ти ги накитат убаво и во принцип тоа е се што се купува. А за поклон или поклон во плик дека се носи тоа си знаеш! ;):D

На smajlii му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Sandrichka 89

Се зачлени на:
    11 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    812
    Кумот/ кумата купува платно и две свеќи исто така и старосватицата/старосватот. ;)

На SaNJaAaaAaa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. SaNJaAaaAaa

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468
    Фала Сандричка.

И уште нешто, бидејќи не ми се свиѓа тоа давање бонбони и собирање пари, имам една идеја и сакам да ми кажете ваше мислење за тоа. Бонбоните, заедно со некоја порака во стилот „благодариме што сте тука на овој убав ден, дрн дрн“ да ги спакувам во кутивче и тоа кутивче да биде ставен врз тањирите кај секој гостин. Бидејќи планираме да имаме гости макс. до 130 луѓе мислам дека нема да поминам многу скапо со ова. Што мислите?

На Katerina94 и Sandrichka 89 им се допаѓа ова.
  12. Sandrichka 89

Се зачлени на:
    11 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    812
    Мене лично ми се допаѓа оваа твоја идеа... интересно звучи! :) Не знам дали си разгледувала од бонбончињата на Каталеја ...таму имаат направено многу вакви, па можеш да си разгледаш. ;) Јас мислам дека нема многу скапо да те чини сето ова, но сепак прашај си лично и консултирај се со Ева од Каталеја ако веќе одлучиш она да ти ги сработи бонбончињата. :D

13. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Vo vrska so bomboncinjata ... Ima na fb strani sto izrabotuvaat cokolatca so natpis i slika . Mene mi se dopaga taa idea ete da znaev togash deka taka bi mozela taka bi napravila , a ne da zimam samo 70-80 bonboncinja za so tortata. Se pogodi rodenden na zet mi i pozitiven test na bremenost od sestra mi vo isti den pa jas cestitav so ubavo dekorirano vino i takvi cokolatca so natpis i slika za sestra mi :)

На Sandrichka 89 и Katerina94 им се допаѓа ова.
  14. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    13.899
  15. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Истото мислење го имам и јас ,во мај правам свадба. Си порачав овакви фустанчиња кутии за женскиот дел од гостите и костумчиња за машките. Не се скапи а внатре ќе ставам персонализирани чоколадни бонбони, спакувани во бело, со слика со 2 прстена и нашите иницијали и датата на другата страна од бонбонот. Инаку незнам колку време имаш ,ако имаш повеќе месеци отвори на алиекпрес има прекрасни кутии ,што ги нема кај нас. Или ке ги најдеш во некоја декоративна куќа 3 пати поскапи. Поздрав

Прикачени фајлови:

• df.jpg
      df.jpg
      Големина на фајлот:
      11,8 KB
      Прегледи:
      10
  16. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Ако имаш време порачај си, ги има на алиекпрес по 4 долара се, во форма на срце и има избор бои

17. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    217
    Јас ќе ги прашам како сакаат да им се обраќам и ќе им кажам дека мене најпријатно ќе ми биде да ги викам по име. Сега ако они инсистираат на мама и тато, ќе мора да се најде компромис. :) Сметам дека преку отворен муабет, се' може да се договори :)

18. SaNJaAaaAaa

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468

Фала ти, не ми текна да побарам таму. Сега баш отворив и ги најдов баш тие кутивчиња шо ги сакам во бојата шо ја сакам. А за време имам, до септември. ^_^

На Katerina94 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Jas od mala si vikav,imam edni majka i tatko I kraj,niv moze po ime da gi vikam ili tetka i cicko iks.Taka i bidna.P.S.zamisli tatko mi e pocinat pred 22 god i jas svekormi tatko da go vikam,ni vo son..ama ete se pogodi i svekormi odamna da e pocinat,pa taka imam samo tetka iks :) a I zenata e mnogu ok,od start I samata rece vikaj me kako sakas,samo nemoj mamo :D...a bogami da mi se pogodea nekoi "mama i tato",na glava da dubea,nemase taka da gi vikam,toa mi e nesto najdebilno

20. SaNJaAaaAaa

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468
    Нова дилема и ново прашање :D дали кога се закажува во матично, односно, кога се прави записникот, бараат да кажеш имиња на сведоците? Бидејќи "старосватицата" уште ми нема потврдено. Хелп?