Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми требаат совети... сè во врска свадба

Дискусија во 'Свадба' започната од natali25, 30 ноември 2009.

1. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.129
    До сега мене ми подариле: чанта, накит (2 пати), соковник; на сопругот - кум - паричник, колан (комплет), уметничка слика, мобилен телефон, и еднаш пари.
    Старосватица не сум била, но мојата си одбра чизми, капут и шал, а старосватот не си најде нешто па пари му дадовме.

Се надевам помогнав со некоја идеја :)

На Little-one и MissDaisy им се допаѓа ова.
  2. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    363
    Која цена се движи осветлувањето на свадба? Дајте предлог за осветлување со пристојни цени.

3. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    217

Цените се движат од 150 евра па нагоре, зависно од тоа што се' сакаш од опрема за осветлување. Инаку за фирми што го работат ова се КЛС, Инфомедиа, Студио Фантазија, DMX осветлување, Лума осветлување.

На K.e.ll.y му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    217
    Девојки ако може совет што е подобро да се носи хулахопки, оние над колена што се хулахопки или пак стапалки, со оглед на тоа дека венчницата ќе ми биде со должина под колена? Стапалките се убави ама имам чувство дека ќе ми се извадат лесно од стапалото. Што мислите вие?

5. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.129
    Мислам дека хулахопки - хулахопки се најдобро решение. Ја стегаат ногата, не се познаваат рабови и нема да треба да се грижиш дали ти се поместил фустанот па ти се гледа раб од стапалка/надколенка.

На MissDaisy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    338
    можеш и надколенки со силикон а можеш и хулахопки :)

7. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    217
    Девојки ми треба идеа за подарок на деверот. Утре ќе идеме официјално да го прашаме. Има само 15 години и не знам што да му купам. Исто и на неговата сестричка која има 12. Дајте предлози што да им купам на двајцата. :)

8. insatiable-b

insatiable-b Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    13
    Ма какви 150 евра. од 300 евра нагоре. 300 евра е основниот пакет. Јас правев свадба на 01.05 прашував некаде после нова година за осветлување. Инаку јас ги најмив dmx master од велес. Ми побараа 500 евра за во Везилка. Малку е таму поскапо зошто салата е многу голема и висока и бара повеќе опрема. Плус во пакетот добив обојување на салата, сноп ласери кои те следат додека влегувате во салата на првиот танц, на внесување на тортата и сл., звездено небо, дим машини, bubble машини, значи комплет се. И беше екстра, многу убаво. Според мене осветлувањето и те како е битно за добра атмосфера и затоа се одлучив дека мора да го имам. И не зажалив во ниту еден момент

9. insatiable-b

insatiable-b Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    13
    Еве јас ќе ти кажам јас што им подарив на моите. На кумот и на деверот саат. Деверчето ни е многу блиско и сакав поубав подарок за него. Тоа ме фати по 100 евра за двајцата. За кумата накит сваровски, обетки и ланче со привезок, тоа ме фати 7000 и нешто, за старосватицата белегзија quess, таа околу 4500 ја платив. На свекрва ми и ги купив чевлите што ги носеше на свадбата плус новчаник и марама, на сестрата на маж ми накит сваровски и на внука му една јакничка сама си ја одбра. На девојката на деверот обетчиња сваровски поефтинки. Ете се надевам ти дадов идеја.

10. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Вака девојки,јас со кумата едвај се договорив дека ќе ја дарувам,не сакаше ни да слушне.И после толку молења и договарања одкако ја замолив да изрази желба што сака до одредена солидна сума и за тоа негираше и на крај успеав да извлечам една желба од неа.Е сега малку скромна ми е,сака секојдневна чанта.Јас денес бев ја купив но сакам да комбинирам со нешто плус.Дајте некоја идеја што да додадам зошто ова е малку во споредба со тие 500 евра што она ги дава сепак.Дајте ми и идеја на деверот што да му земам,млад дечко е.А на татко и,мајка и и сестра и на кумата веќе им земав по некоја ситница така,без да знае кумата моја зошто не сакаше да слушне па за тоаѓ:D

11. t-sweet

t-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    580
    Допаѓања:
    6.155
    На деверот можеш да му купиш кожен паричник и каиш од мона зависи до колку пари, или евентуално некој часовник...

На tweety26 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    217
    Феминки, би сакала да ве прашам дали сте имале искуство или сте слушнале младенци да ги замолат гостите наместо да купуваат цвеќе и бонбонера за на свадбата, тие пари да ги донираат во хуманитарни цели? Мислам дека е убава идејата, само како би им кажале на гостите за ова кога ќе им се дава поканата? :)

13. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    13.899
    Се е договор. Зависи дали сакаш нешто поскапо т.е. некој поголем поклон, или нешто пообично, т.е поскромно, само ради адет, а сепак да го користи

14. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    ние се договоривме и нашиот и нивниот поклон да биде во плик, така што на кум кума старосватица ис таросват му дадив по 100 евра. девер 50 евра, свекор свекрва по 50 евра. кај нас таков е адетот.

15. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    217
    Би сакала сепак нешто поскромно што секако ќе го користат и ќе им служи за спомен. :) Се мислам за часовник за кумот а за старосватицата некои обетки. :) А може и пари во плик, па чиста работа, нека си купат што им е ќеиф. :)

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  16. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.129
    А да им кажеш колкав ти е буџетот па сами да си изберат. Ако им дадеш пари да не ги потрошат за друго... :)

17. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    13.899
    Тоа ти е погодок. Со часовник нема да згрешиш, а секако и некои поубави обетки со некое сваровски кристалче ќе завршат работа, или можеш некој комплет од OUXI Makedonija има преубави комплети со сваровски елементи, не се премногу скапи, а одлични се од искуство ти кажувам. Имаат страна http://swarovskielements.com.mk/ ѕирни си...

18. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Mojot bratuced na svadbata go imaa ovoj detal :) Ubava e idejata i sobraa pari koi potoa gi odnesoa vo domot za lica bez roditeli. Napisi si vo pokanata edna ubava kratka recenica za toa deka namesto da se frlat parite za cvekinja koi traat 2/3 dena podobro e da se dadat na decinja na koi ke im traat cel zivot (cel zivot, se misli na dobrinata koja ke ja pametat)

На MissDaisy и t-sweet им се допаѓа ова.
  19. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Може да се отпечати на самата покана и ќе остане спомен за некогашната хуманост на младенците. Може да им биде и поттик за понатаили почетокот на мошни поуспешни проекти.
    Мене ми се допаѓа идејата.

20. t-sweet

t-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    580
    Допаѓања:
    6.155
    Да на самата покана ќе си напишете, брат ми беше на свадба каде на поканата пишуваше така.. Секоја чест за тие што помислуваат на овој детал...