Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми требаат совети... сè во врска свадба

Дискусија во 'Свадба' започната од natali25, 30 ноември 2009.

1. LeleD

LeleD Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2015
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    234
    Здраво здраво,

Јас сум во слична ситуација. Ние ќе се регистрираме надвор од Мк, кадешто и двајцата живееме, а во Мк ќе остане само забавата. Сакав барем да може да се венчаме во црква, чисто за да не биде само забава, посебно поради тоа што сите тие церемонии за земање на невестата нема да ги имаме, ама според тоа што се распрашав, многу деликатно испадна, па ќе заобиколиме. Вереникот не е православен, па затоа не може да се венчаме во црква освен доколку тој не се прекрсти. И тој и кумот. Што значи, црквата отпаѓа. Доколку вие се договорите за во црква, мислам дека единствено решение за да имате церемонија на англиски ќе биде да ангажирате толкувач. Во матично не може да се регистрирате бидејќи веќе сте во брак.
    Може да се договорите со најблиските роднини и пријатели, во склоп на свадбената прослава да си организирате вие ваша церемонија каде што тие ќе кажат по некој збор за вас, а ти и сопругот ќе си размените wedding wovs... Ние се мислиме за некоја таква варијанта.

2. Butterfly26

Butterfly26 Нов член

Се зачлени на:
    29 декември 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    фала.. да и ние за тоа се мислиме и изгледа тоа ќе биде решението. Good Luck :)

3. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    17.744
    Девојки го спремала некоја првиот свадбен танц со кореограф? Дај предложете некој добар по пристапна цена. :)

4. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Ние имавме кореографија меѓутоа самите си бевме кореографи со помош на Youtube. Прашував по танцови групи и искрено ми беше прескапо, околу 100 евра беше колку што се сеќавам.
    Така да, мој предлог ти е да си одберете песна, или микс-че, барајте на Youtube и вежбајте си сами :)

5. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    Јас кога бев на свадбата на Маја Андоновска Илијевски(сестрата на Димитар Андоновски пејачот) во кореографијата за првиот свадбен танц на кој ја танцуваа песната Ова небо знае се на Диме,и' помогна Наде Миленкова,ако се сеќаваш од Танц со ѕвездите шоуто шо беше;)
    Еве линк да те потсетам,во случај да не се сеќаваш за која ти кажувам:

6. Butterfly26

Butterfly26 Нов член

Се зачлени на:
    29 декември 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Preporaki za vozilo za denot na svadbata i ceni??

7. AudreyH

AudreyH Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    212
    Здраво, ВЕ МОЛАМ ЗА ИТЕН СОВЕТ: Колку време трае фотосесија за свадба, пред ресторан? Важно ми е за да закажам црква, матично... да имам време!!! ФАЛА ВИ ОДНАПРЕД.

8. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    Зависи дали сакаш на една или на повеке локации. Инаку пола саат од прилика од локација, освен ако нема некоја ептен елементи за сликање и ви е единствена локација па да отепате саат време.

9. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Феминки ми треба совет за шминка, фризура, нокти и такви работи. Свадбата ми е во мај ама проблемот е што јас не се шминкам, не правам фризури, дури и косата не ја собирам никогаш, а за нокти правење уште помалку. Едноставно не ме интересирале тие работи, ама сега морам да се одлучам каде и што да правам.

10. K.Natasha

K.Natasha Нов член

Се зачлени на:
    4 февруари 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Sto mislite za solarium pred svadba?

11. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.213
    Допаѓања:
    36.715

Во фризерско студио Сандра имаат евтини пакети за невести. А можеш и да се распрашаш за некои девојки што шминкаат и што прават фризури приватно.

Не ти препорачувам затоа што може да имаш алергиска реакција. Солариумот е штетен.

12. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.403
    Допаѓања:
    126.792
    Девојки сакам да имам во коса венче од свежи цветови,свадбата е во мај,има ли некоја искуство,дали ќе издржат цел ден???

13. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.230
    Допаѓања:
    4.901
    Здраво, ве молам за препорака за бутици за венчаници во Скопје.Сакам да изнајмам венчаница или да купам, но бидејки не сум од Скопје ве молам за совет каде да барам.Благодарам!

14. angrypepper

angrypepper Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    123
    Нема да има проблем да издржи цел ден цвеќето на венчето, али најдобро консултирај се со цвеќара во однос на изборот на цветови, во смисла да ставиш некои поиздржливи, освен ако немаш некоја посебна желба.
    Да ти препорачам цвеќара, ако си од Скопје, Зока на Цветен пазар. Премногу се фини, цени реални, креации од цвеќиња супер.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.213
    Допаѓања:
    36.715
    Во Т.Ц. Мавровка има голем број на бутици за венчаници. Бутиците Лебед и 2009 (се наоѓаат на приземје) се едни од најевтините. Јас кога разгледував венчаници за мојата свадба само бутикот Барби 94 изнајмуваше венчаници. Оди и разгледај. Има голем избор на венчаници.

На macalavica му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    17.744
    Devojki eve me povtorno na forum I toa tokmu vo ovaa tema :inlove:.
    Me interesira iskustvo od nevesti koi nosele modeli na vencanici koi prilicno se vlecele od pozadi. Dali se prakticni za igranje?:D
    Izvinete za latinicata :)

17. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.993
    Допаѓања:
    135.303
    На една свадба кај шо бев носеше невеста и не се практични, се нешто се потстапува, те нервира, па се некој одеше позад неа го придржуваше тоа шо се влече. Види си за некоја варијанта делот што се влечи и да се вади, ако ти е мерак таква да износиш, да го носиш тој дел за на фотосесија, црква такви ствари после за во ресторан да го извадиш

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Една роднина имаше таков модел но мн. и сметаше , кога играше се сопна и падна. После свадбата кажуваше дека згрешла што зела таков модел на венчаница.

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.230
    Допаѓања:
    4.901
    Каде може да најдам Проновиас венчаници за изнајмување ?

20. B.Bulka

B.Bulka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2013
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    842
    Ќе ве замолам за помош, дали можеби познавате некоја жена која спрема храна за свадба ( на пр. ние да купиме се што е потребно сувомеснато , кашкавали и тн, а она само да го стокми се тоа во ордевери и се што треба и да ги сервира масите ). Ова прашувам за дома кај невестара пред да дојдат сватовите. Ние прашавме на неколу места ама се се зафатени. Ќе ве замолам ако имате некој пишете тука или во лп, ви благодарам однапред :*