Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми требаат совети... сè во врска свадба

Дискусија во 'Свадба' започната од natali25, 30 ноември 2009.

1. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    17.745
    Ти благодарам. Веќе закажавме :)

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  2. zone89

zone89 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2010
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    213
    Музика Селект Бенд 450е Немаат убави песни на Ју туб али во живо се супер.. Венчаница Викторија Маер во Црниче може да ти направи поефтина цена а нејзината сестра прави китенки бонбони Китенки и бонбонциња Ангела е на фб пишана.. За колку време ти е свадбата? позз

3. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    За три месеци...:| На Викторија од која цена и почнуваат? имаш искуство со нив, она и сестра и ? Фала тии :f:

4. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Луна ми се чини како да прочитав некаде дека септември правиш свадба? Кажи ми предлог фотограф, музика, и шминка и фризура. Сеуште ништо немаме закажано... и се останато китенки, чуда...ако не ти е проблем :) Фалаа :*

5. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    За бонбони и китенки ако си од Скопје отиди си до Битпазар во делот кај што се продаваат материјали има две дуќачиња и се ти е ефтино. Имаш и тул околу 100 денари метар е, машнички околу 100 денари вкупно да те коштаат, и има цветчиња малечки 100 цветчиња за 200 денари. тоа по мене ти е најефтина варијанта. И ако имаш некој да ти помогне да ги направиш, ако не ти самата за ден-два ти се готови и китенки и бонбончиња. За шминка и фризура не кажувај дека си невеста и одма имаш помала цена т.е. нормална цена. За венчаници во Мавровка Филка. А за музика неможам да ти кажам бидејќи ние музиката ја резервиравме 8месеци пед свадба, а имаше и доста групи што беа резевирани уште од септември за ова лето.

6. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Ти благодарам! :*

7. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Еве и тука ќе го поставам прашањево... Сакам да поставам едно прашање...ама не сум сигурна како ќе ме сфатите.. и не сум сигурна дали воопшто треба да размислувам на таа тема.. Сум слушнала, не сакам да звучам суеверно..ама сум слушнала дека на свадба закониците, значи кум, старосватица, не е добро да се луѓе кои немаат деца. :|:x Е сега личноста што сакам да ми биде старосватица, ми е многу добра пријателка, бивша колешка, и сакав неа да ја прашам... а и она мислам дека очекува, во неврзан муабет има спомнато нешто, ама се сетив на тоа... она е возрасна жена, разведена, и не можела да има деца... Многу грда судбина... Жал ми е за неа, ама не би сакала да ми биде тоа грижа и несоница, да го мислам цело време, дека ќе ми се повтори истата приказна.. .сепак во црква ми е сведок... НЕ знам можеби грешам...Ве молам ако сте слушнале, ако имате искуство кажете ми било што...затоа што веќе бев решена, а сега сум неутешна.. :(

8. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Мислам дека се глупости ,извини вака, ама искрена сум. Што сега , јас не сум мажена , еве ме побара и ставам другарка исто немажена , од каде да знаемме дали е плодна. :D
    Стви си некој кој го сакаш искрено од срце , не се замарај со бабини даветини...

На Tinushka, Divinebutterfly, Rose96 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Па знам...ама тоа не важи за сеуште немажени...она е мажена, разведена и не може да има деца :( Глупаво е знам, ама тоа ми влезе сега во глава и не знам како ќе се разубедам....

10. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Не се замарај со глупости. Тебе кумот и старосватицата ти се луѓе кои трба да ти бидат најблиски и за било што во животот да можеш да им се обратиш и да ги споделиш сите убави и неубави работи. Моите кумови и старосватови немаат деца ама за старосватицата можам да ти кажам дека кога и спомнав дали сака да ми биде старосватица за свадба толку многу се израдува, само што не заплака. И да не ти биде важно дали ќе ти дадат подарок или не. Тие се луѓе што сакам да бидат дел од мојот живот во следниве 100 години. Помалку мисли на такви лоши работи и имај помали очекувања за некои работи за да не се разочараш.

На SummerGirl12, SuperGirl24 и Вереничка им се допаѓа ова.
  11. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Ме расплака ;( Па знам...неа и толку лоши работи и се случуваат, и баш мислев дека со тоа ќе ја развеселам ќе и направам да и биде убаво.. ама ова сега... не знам навистина не знам што да одлучам... и се осеќам многу глупаво:headbang:

12. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.186
    Кај нас нема обичај старосватица?
    Нема ли да успее бракот?

Невести не се замарајте со глупости. Уживајте во денот и терајте си како вие сакате. Без суеверија и глупости.

На Divinebutterfly и SummerGirl12 им се допаѓа ова.
  13. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Дали сакаш со таа личност да бидеш и понатаму во животот како најдобар пријател, за што и да ти треба да може да и се обратиш и она тебе? Мене ми е важно луѓето да имаат добра душа и да ги споделиме убавите работи заедно. Ако ти значи таа личност и ја сакаш за сведок на твојата љубов тогаш нема што да размислуваш. Незнаеш може тоа ќе биде почеток на некој заеднички убав период и твој и нејзин и заеднички.

На SummerGirl12 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Golden Rose

Golden Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    174
    Не се замарај со бабини деветини, направи си чест на твои и тебе драги луѓе. Гледајте да имате и двајцата во главата. Никој не се развел оти старосватицата не е мажена или разведена, туку сите од главата си патиме. Поздрав, ти посакувам да ги издржиш мачните подготовки и да ја имаш најубавата свадба.

На SummerGirl12 и Вереничка им се допаѓа ова.
  15. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Фалаа :l:

16. SummerGirl12

SummerGirl12 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    214
    Секoјa чест нa oдгoвoрoт.Брaвo

17. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.779
    Допаѓања:
    93.943
    Луѓе дајте инфо/совет колку време пред свадба е пожелно да закажам црква?не сум во Мк,па сакам да ми е под контрола се:)

18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.186
    Кога сакаш можеш да ја закажеш. Нашата е закажана пред месец, може и повеќе. Сакав да си ја тргнам обврската од глава. Инаку во септември е свадбата.

19. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.779
    Допаѓања:
    93.943
    Благодариме ;)

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Haley

Haley Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    33
    Dunika, kako ti odi podgotovkata na svadba od tugina? I jas treba na takvo nesto da se spremam...