Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми требаат совети... сè во врска свадба

Дискусија во 'Свадба' започната од natali25, 30 ноември 2009.

1. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.779
    Допаѓања:
    93.943
    @Haley Уф,не прашувај:)Од една страна сум лабава и не осеќам никаква еуфорија дека нели далеку и нема кој да ми ја збори,од друга се плашам дали ке завршам се на време.Регистрирани сме овде,доле имаме само црква и прослава.Адети сведов на минимум,нема земање невеста и сите пропратни работи,фустан ко шо пишав закажав термин кај Мила но ке целам на готов да го купам-шиењето ми е голем стрес и сум скептик по природа така да првиот шо ке ми фати око(и тело:)) одма го купувам,шминка и фризура закажав кај Даниел Николовски,ама нешто почнав поплаки да слушам и чудни суми за не толку вредна услуга така да може и сама да се нашминкам и тоа е тоа:)пиши ми лп ако те 'мачи' било што,радо би да помогнам;)

2. Makmazel

Makmazel Нов член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Zdravo, bi vi ponudila nesto za kitenki, cokoladca i slicni raboti edni devojki. Mnogu ubavi raboti imaat i izrabotuvaat i malku pounikatni raboti po zelba.. na fb imaat strana potpisani se Изработка на персонализирани подароци. Jas sum prezadovolna od niv, sea pred dve nedeli pravev svadba i cokoladcata mi gi prave tie. Ako sakate ke prikacam i slika.

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  3. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.779
    Допаѓања:
    93.943
    Луге ве молам некој да ми разјасни некои поими-старосват/ица..Имено,на нашава свадба вујко на маж ми ке биде старосват(старејко)по некои си нивни стари адети,а јас си имав планирано другарка најдобра за старосватица:(Што би правел старосватот(вујко)дали истото што и старосватица,и дали јас имам право на некој "мој" законик?

4. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Најдобро да си прашаш во црква.. ама ми се чини двајца не може освен ако не се сопружници или во крвно сродство. Ама сепак прашај, сега се е модерно па можеби и ќе може, или еден ќе биде за ритуалите во црква, а друг за на оро! Хех Поздрав ;)

На dunika му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Женски искуство со Челик бенд од Куманово? Каква музика свират, слушнав дека српско свират најмногу, а ние сакаме повеке македонски песни и така нешто модерно.. т е сакаме делумно и наш репертоар. И која цена им е цената? Секоја информација е добредојдена :) фалаа ви :*

6. Independiente

Independiente Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.558
    Имам слушнато порано така било (барем кај моиве постари роднини)... мислам дека ова миоже да се реши во рамките на семејството да разговараш со идниот маж и со неговото семејство сепак биле на некоја свадба во брзо време и мислам дека ќе разберат дека сакаш другарка ти да биде старосватица... најубаво во склоп на семејството идно да си се договориш..

7. zone89

zone89 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2010
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    213
    Тоа со вујкото било на времето сега е 21век барем во Скопје секаде кај што сум била на свадба старосватицата е другарка на невестата.. Исто така и јас бев кај мојата најдобра другарка старосватица претходниот месец...Исто и ти ако си имаш другарка со која си се дружиш разговарај со идниот сопруг кумот е од негова страна а вториот сведок старосватицата од кај тебе..

На dunika и oblace1 им се допаѓа ова.
  8. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
  9. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.779
    Допаѓања:
    93.943
    Невести :) дај споделете искуство/мислење,за декорација внатрешна,препорачајте студио некое,имено ми треба за главната маса сакам фино да е скоцкана со свежо цвеќе,свеќници и слични детали,им пишав на фенси мериџ скопје,чекам да ми вратат,видов слики ми се допаѓа тоа што работат..и со цени како иде ме интересира?!?

10. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Ве молам некое искуство со Фантазија Бенд(ги видов на јутјуб само), Скандал Састаф и Балкан Бенд(не успеав да најдам ништо за нив) ? Овие три групи се слободни за нашиот термин и треба да избереме помеѓу нив. Искрено Скандал ми се супер за забавен дел ама не знам како ќе бидат за народно не сум слушнала ништо во тој фазон од нив. Деновиве треба да одлучиме.. (waiting) фала :f:

11. Independiente

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.558
    Тука на форумов во темата музика за свадба баш сеа читав една девојка пишува за балкан бенд дека направиле феноменална свадба... и има некои видеа на youtube... малку сум надвор од прашањево али колку да помогнам малку ххехе ..

12. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Еј може да ми пратиш линкови, затоа што јас не успеав да најдам ништо. Фала ти ;)

13. Independiente

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.558
    https://www.youtube.com/channel/UCLsv4PRj8uJftRNlPtECUtw
    eve src poveli mislam deka se tie :)

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    На Independiente му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LeleD

LeleD Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2015
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    234
    А девојки, колку време унапред го порачавте бидермаерот? Јасно ми е дека зависи од цвеќињата, ама некој просек...?

16. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    dva denam bidejki beshe priroden... trebashe samo da se sklopi na toj den.

На LeleD му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    @Umbrella22 Стар е постов твој, ама додека читам да појаснам. Така е во Битола, девер мора да има, старосват нема, деверот не е братот на зетот акк има, пошто тој секако е девер, ама не на свадбата, тогаш е другар, евентуално брачед. Тој и кумот имаат само улога и се и сведоци. Јас затоа се чудам на скопскиве работи, тројца да имало, деверот нема ни функција, за едни чевли не ни мора да го има на свадбата, се праел старосватот.Тој уствари е исто со деверот во Битола. Затоа јас еден ќе имам девер=старосват пошто јас сакам девер да имам. Не ми требаат триста луѓе.

18. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.779
    Допаѓања:
    93.943
    Интересно,кај нас девер ќе е братот на м.м,така сами си одлучивме а старосват вујко на м.м по некое си старо и според мене многу безврска правило.Јас сакав другарка да си имам старосватица,пишав за тоа по некој пост низ темава,и сеа се нервирам,може ке звучи детски и незрело но добар дел од "филмот"свадба ми се скрши:/

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Divinebutterfly

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Епа ми велеа мене старосватица да сум си бирала, требало да е моја другарка, ама пошто мене сите ми се со бебиња сега, не сакав обврски да им ставам и реков еден ќе си е старосват и девер. А за старосват како им е, не знам правила, пошто кај нас старосват нема.
    Ама кога веќе сакаш, а тоа е право ти да одбериш нешто, зошто да не можи твоја да е старосватицата? Ко таа да не можи да ја врши истата функција (во црквата смените и потпис). Туку така си замислиле тие, и сигурно одма си го врзале муабетот, а не прашале. Ова е твоја свадба, сепак треба и ти да кажеш збор, два.

20. Divinebutterfly

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Ај јас да ве прашам, во Битола колку се плаќа во црква за венчавка?