Ми требаат совети... сè во врска свадба

Discussion in 'Свадба' started by natali25, Nov 30, 2009.

1. Ice&Fire

Ice&Fire Истакнат член

Со среќа да ви е :* Сега моето мислење... За украсувањето види во ресторанот прашај дали имаат склучено договор со некое студио за украсување. Ако имаат, украсувањето ќе биде поефтино или гратис. За осветлувањето... И јас за мојата свадба сакав, ама од ресторанот кажаа дека осветлувањето што го имаат е повеќе од доволно. Плус мажот ми не сакаше и падна договор парите за осветлување да одат зс меден месец. Јас би ти рекла, убаво зборни си со менаџерот на ресторанот, ќе ти објасни како обично ги осветлуваат свадбите. Реално, не е ефтино, што се вели со тие пари ќе ја платиш музиката

dunika likes this.
  2. barbie24

barbie24 Истакнат член

Девојки каде да најдам нешто за одозгора, некоја бела бундичка или друго наметче? Секако да не е прескапо. Што носевте вие?

Poppins likes this.
  3. Poppins

Poppins Популарен член

Доколку самата си најдиш некаде можиш ли да ни кажиш каде најди и ја сакам исто така нешто а мене ми кажаа кај што ја шијам венчаницата во сите поубави "помодерни бутици" можело да се најди али дур почеток на ноември

Sunnny likes this.
  4. dunika

dunika Форумски идол

Јас си сошив со долги ракави фустан:) арно ролка не побарав:D.Види ако најдеш крзнен шал,ги има во Зара но нема бел,се носи само преку едното рамо и мене лично ми е ептен стилски детал.Имаш нели и болеро,невестинско и секакво,но тоа ми е,без навреда,најголемата модна утка до сега:)

5. duffi

duffi Форумски идол

@dunika јас ќе имам и украсување и осветлување.
    Ќе биде накитена само невестинската маса со природно цвеќе. На останатите маси само по еден висок свеќарник. Ќе ги китев и нив со цвеќе ,ама ме премислија да не фрлам пари на глупости.

За осветлување е задолжен мм, па цена стварно незнам да ти кажам.
    Прво ќе свети салата само во една боја, исто како и невестинската маса и позадината за сликање. После следи чад, балончиња на валцерот. И ефектите се на крај на забавниот дел.
    Мислам дека беше така. Мм конкретно знае.
    Ако ти треба нешто пиши ми лп.

Poppins, Sesil and sanjaeva like this.
  6. dunika

dunika Форумски идол

Фала ти мила,исто и кај мене ке е,само невестинска и осветлување основен пакет,без многу јаки ефекти дека пречат на снимка/слика и на постарите:).И мене ме предомислија дека се џабе фрлени пари на сите маси,а и реално ако посакаш од сите екстра додатоци за свадба,кои се достапни и модерни ке има трошок скоро колку порциите што коштаат..

Poppins and duffi like this.
  7. Poppins

Poppins Популарен член

А дали знае некој за во Кавадарци кој е најдобар и како одат пакетите за онака средно осветлубање украсување ..

8. kate89

kate89 Популарен член

Кажете ми за фотографија за Александар Златев?Има некој искуство со човеков

9. dunika

dunika Форумски идол

Жана Бојкова за украсување а за осветлување распрашај се;)

Poppins likes this.
  10. tamarce.j

tamarce.j Истакнат член

https://www.facebook.com/You-Me-sweet-table-583948475078052/ Мене ке ми ги средува тие работи женава. Значи не е многу скапа, а има маѓични раце. :)

dunika likes this.
  11. Poppins

Poppins Популарен член

еее ств знам дека е добра за украсув. онака по забави а и нр сум знаела и за осветл. плус дека е ... а овие од Висаже признавам добри се скрос ама цени скапо си држат :|

12. Luna91

Luna91 Популарен член

Женчиња што сте се венчавале или што сте венчавале во Соборна дали свеќите што се земаат од таму се украсени? Ни кажаа дека мора од таму свеќи да се земат и сега не знаеме дали да понесеме некои машни или подукрасени ги даваат.

13. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Од било каде да ги купиш не се украсени. Ќе ги земеш предвреме и ќе ги однесиш да ги украсат.

14. Rabbit

Rabbit Форумски идол

А зошто ако се венчаваш во Соборна мора свеќите од таму :^)

15. dunika

dunika Форумски идол

Не не,јас сватив(од ливче со потребни работи)дека свеќите треба да се црковни,со жиг од Мпц и истите се во цела Мк тие белите од 250 ден..Ако грешам нека ме исправи некоја искусна невеста:/

16. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Така може.
    Инаку навистина ми нема никаква логика да мора од Соборна ако таму се прави и венчавката :wasntme:
    Ај ако види @Luna91 ќе ни ја разреши мистеријата, баш ме заинтересира :D

17. Мoнa Мона

Мoнa Мона Истакнат член

Здрaвo нa сите имaм еднo прaшaње aкo некoј знaе дa ми кaже бурмите дaли требa и aкo требa кoлку време пред венчaвкaтa требa дa се oстaвaт вo црквa ?

18. bokace

bokace Популарен член

Не треба да седат во црква. Ние си ги носевме на украсно перниче истиот момент кога влагавме во црква .

19. dunika

dunika Форумски идол

Жени дајте мислење и совет,ме мачи приемот и сликањето(за жал не можам нит знам како да го одбегнам)!?!.Е сега,околу декорот,некои ателјеа ми предлагаа некакви чудни позадини од бели завеси и слични чуда,flower walls и сл,што мене лично ми се кич и би ги вклопила само на венчавка на плажа.Свадбата ми е во А.Палас,пречек ќе ми е во холот пред самата сала(не фоајето) и се мислам што да има:/.Видов едно пано/позадина со иницијали на младите и датум,ми се бендиса но незнам кој ги прави...

20. Poppins

Poppins Популарен член

во кој стил се пронаоѓаш најмногу што те влечи сигурно има нешто што те восхитува на прв поглед зависи и од временскиот период кога ти е свадбата можиш да си направиш во тој стил и јас ја приготвувам мојата свадба вп ноември ми е и мн сум скептик за тие сликања но на Пинтерест тплку добри идеи пронајдов и стилови и се е како склопено пробај таму пронајди со некоа идеа слика ќе ти падне во око сигурно :) со иницијали има мн добри декорации секоа подобра фирма па некоаш и најобична цвеќара ќе можи да ти ја направо среди твојата замисла

dunika likes this.