Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми требаат совети... сè во врска свадба

Дискусија во 'Свадба' започната од natali25, 30 ноември 2009.

1. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.780
    Допаѓања:
    93.964
    Девојки ми помина свадбата,уште не ми се средени у глава впечатоците,но да сумирам-Балетанки ОБАВЕЗНО,јас издржав на штикли до второ-трето оро:),декорации само на невестинска маса,се друго би било too much,осветлување многу пожелно доколку може да си дозволите,покани платив скапи од 55ден и немаше потреба,премногу е,бомбони направете си сами!,фустан сакав и носев строго без обрач,со шлиц и беше препреубав но ми се плеткаше во нозе ама машки издржав,фотосесија направете друг ден,или ако имате многу задачи на самиот ден испланирајте го времето до секунда не до минута оти многу бргу минува а обично не го рачунаме она за искачање од дома,па у кола па гужва во сообраќај и барање паркинг.Најтешко ми беше сликањето/пречекот мислев ке се онесвестам но Господ ме чувал:)се на се сум презадоволна лично,не сум многу свадба тип но ако имате луѓе што вистински Ви се радуваат вреди сиот физички и психички напор;)

На bertold, mimidjon, larrachi и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Girly90

Girly90 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2013
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    1.104
    Женски ајде мал совет: како оди закажување за црква и матично временски? Пприемот во ресторан ќе биде од 7 ќе има земање по невеста и сето тоа сеа нз од колку се закажуваат и двете за да има место и за фотографирање. Дали 4 би било рано или таман?

3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.187
    Таман ти е. Не е рано.

На Girly90 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    Кај нас ќе биди 7.30-8 приемот а накај 6.30 закажавме матичното ама и тоа е во ресторант и кај нас ќе има тоа земање невеста све па напраивме тоа да биде порано па да има сликање и два сати пред матичното црквата затоа што е веќе накај зимо рано се стемнува па викендов нели и сат се менува :/ а сакаме добри слики денски убаво да фатиме :)

5. Nikola990

Nikola990 Нов член

Се зачлени на:
    8 ноември 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    Здраво девојки,за 3 месеци ни е закажана свадбата..сакам да ја изненадам мојата сакана,сакам да и испеам песна..сакам да ве прашам кога да го направам тоа..На почетокот на свадбата или ???

6. simona_darijan

simona_darijan Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2016
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    120
    Ne mislam deka e premnogu rano togas mozes posle vecerata ili pred pocetok na zabavniot del ma da neznam koj vi e konceptot na svadbata

7. lovely97

lovely97 Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2016
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    9.088
    Јас мислам дека ќе и биде изненадување кога ќе влегувате, или пак кога ќе го започнете свадбениот танц тогаш. Секако сега гледам што сум идела на свадби почнат класичен свадбен танц и после одма нешто сменат музика и младите играат нешто си рок или нешто друго по нивни избор.

8. Nikola990

Nikola990 Нов член

Се зачлени на:
    8 ноември 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    Јас планирам да и кажам дека ке одам до вц или слично,ке пробам да се пресоблечам набрзина,да ставам наочари и некоја капа(да не ме познае).Предтоа ќе му кажам на пеачот да каже нешто у стил ова е изненадување од мажот до идната сопруга бла бла..и да дојдам да и ја испеам песната.Песната е италијанска,иначе незнае дека знам италијански,мислам дека нема да ме познае...

На dragan4eDR и lovely97 им се допаѓа ова.
  9. lovely97

lovely97 Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2016
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    9.088

Ми се свиѓа замислата, мислам дека ќе се изненади ептен. Би можело за време на вечерата, пред да почнат музикантите да свират ти да отидеш да се пресоблечеш и они првото нешто кога ќе почнат тоа ќе го кажат и ти ќе влезеш. :D

На Haley му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.966
    I jas kako @ lovely97 mislam deka ke bide najdobro za vreme na vecerata.
    Site gosti ke bidat sednati, terenot ke bide razcisten, ke imas vreme da se presobleces i site ke mozat da uzivat vo izvedbata.
    So sreka :dance:

Koga ke pomine svadbata pisi ni reakcija na nevestata!

11. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.046
    Допаѓања:
    36.374
    Дали бурмите може да бидат различни, односно мојата бело злато а неговата жолто, јас не би сакала да носам жолто |-)

12. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.187
    Можат,зошто да не.

13. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    @gjoker4e а зошто не и неговата да е бела? Сепак, не се ова обични прстени.

14. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.046
    Допаѓања:
    36.374
    Затоа што тој сака злато и носи златно ланче големо и не би изгледало убаво бурмата да е бело злато.

15. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.046
    Допаѓања:
    36.374
    Поповите не венчавале во црква за време на пости, на пример сега Божиќните пости освен ако не им се плати. Дали се прави венчавка во некрстени денови тие во Јануари што почнуваат од Божиќ?

16. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.993
    Допаѓања:
    135.304
    за 1000че се се праи

17. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.187
    100е земаат кај нас за венчавање во пости.(facepalm)

18. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.993
    Допаѓања:
    135.304
    нашите се поскромни не им требаат мн пари :D

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  19. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.046
    Допаѓања:
    36.374
    Ама тоа за венчавка во пости. А за некрстени денови немам слушнато да земаат пари и попот кажал дека три дена после Божиќ може иако се некрстени денови но некако сомнително ми е и дали е во ред да се прави венчавка.

20. Girly90

Girly90 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2013
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    1.104
    Јас баш за ова се распрашував, зошто свадбата ми се паѓа за време на богородични пости. Попот ми рече дека САМО за време на велигденски пости не венчаваат, ако и тогаш ептен нешо мора да те венчаат мора прво да се бара дозвола од архиепископот. Баш го прашував за додатни трошоци околу венчавање за време на пости ми рече дека нема. Е сеа дали нешо ме смафтал ќе видиме во август здравје

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.