Девојки ми помина свадбата,уште не ми се средени у глава впечатоците,но да сумирам-Балетанки ОБАВЕЗНО,јас издржав на штикли до второ-трето оро,декорации само на невестинска маса,се друго би било too much,осветлување многу пожелно доколку може да си дозволите,покани платив скапи од 55ден и немаше потреба,премногу е,бомбони направете си сами!,фустан сакав и носев строго без обрач,со шлиц и беше препреубав но ми се плеткаше во нозе ама машки издржав,фотосесија направете друг ден,или ако имате многу задачи на самиот ден испланирајте го времето до секунда не до минута оти многу бргу минува а обично не го рачунаме она за искачање од дома,па у кола па гужва во сообраќај и барање паркинг.Најтешко ми беше сликањето/пречекот мислев ке се онесвестам но Господ ме чувалсе на се сум презадоволна лично,не сум многу свадба тип но ако имате луѓе што вистински Ви се радуваат вреди сиот физички и психички напор
Женски ајде мал совет: како оди закажување за црква и матично временски? Пприемот во ресторан ќе биде од 7 ќе има земање по невеста и сето тоа сеа нз од колку се закажуваат и двете за да има место и за фотографирање. Дали 4 би било рано или таман?
Кај нас ќе биди 7.30-8 приемот а накај 6.30 закажавме матичното ама и тоа е во ресторант и кај нас ќе има тоа земање невеста све па напраивме тоа да биде порано па да има сликање и два сати пред матичното црквата затоа што е веќе накај зимо рано се стемнува па викендов нели и сат се менува :/ а сакаме добри слики денски убаво да фатиме
Здраво девојки,за 3 месеци ни е закажана свадбата..сакам да ја изненадам мојата сакана,сакам да и испеам песна..сакам да ве прашам кога да го направам тоа..На почетокот на свадбата или ???
Ne mislam deka e premnogu rano togas mozes posle vecerata ili pred pocetok na zabavniot del ma da neznam koj vi e konceptot na svadbata
Јас мислам дека ќе и биде изненадување кога ќе влегувате, или пак кога ќе го започнете свадбениот танц тогаш. Секако сега гледам што сум идела на свадби почнат класичен свадбен танц и после одма нешто сменат музика и младите играат нешто си рок или нешто друго по нивни избор.
Јас планирам да и кажам дека ке одам до вц или слично,ке пробам да се пресоблечам набрзина,да ставам наочари и некоја капа(да не ме познае).Предтоа ќе му кажам на пеачот да каже нешто у стил ова е изненадување од мажот до идната сопруга бла бла..и да дојдам да и ја испеам песната.Песната е италијанска,иначе незнае дека знам италијански,мислам дека нема да ме познае...
Ми се свиѓа замислата, мислам дека ќе се изненади ептен. Би можело за време на вечерата, пред да почнат музикантите да свират ти да отидеш да се пресоблечеш и они првото нешто кога ќе почнат тоа ќе го кажат и ти ќе влезеш.
I jas kako @ lovely97 mislam deka ke bide najdobro za vreme na vecerata. Site gosti ke bidat sednati, terenot ke bide razcisten, ke imas vreme da se presobleces i site ke mozat da uzivat vo izvedbata. So sreka Koga ke pomine svadbata pisi ni reakcija na nevestata!
Дали бурмите може да бидат различни, односно мојата бело злато а неговата жолто, јас не би сакала да носам жолто
Поповите не венчавале во црква за време на пости, на пример сега Божиќните пости освен ако не им се плати. Дали се прави венчавка во некрстени денови тие во Јануари што почнуваат од Божиќ?
Ама тоа за венчавка во пости. А за некрстени денови немам слушнато да земаат пари и попот кажал дека три дена после Божиќ може иако се некрстени денови но некако сомнително ми е и дали е во ред да се прави венчавка.
Јас баш за ова се распрашував, зошто свадбата ми се паѓа за време на богородични пости. Попот ми рече дека САМО за време на велигденски пости не венчаваат, ако и тогаш ептен нешо мора да те венчаат мора прво да се бара дозвола од архиепископот. Баш го прашував за додатни трошоци околу венчавање за време на пости ми рече дека нема. Е сеа дали нешо ме смафтал ќе видиме во август здравје