Ми требаат совети... сè во врска свадба

Дискусија во 'Свадба' започната од natali25, 30 ноември 2009.

1. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    Торта носат и старосватите.

На Sun.shine му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.848
    И старосватот носи. Скоро кога бев на свадба видов дека прво сечеа од таа невестинската на спратови, од кумот и на крај од старосватот.

3. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Колку што јас знам, носат и старсватовите и кумовите. Кај брат ми донесоа, а и на сите свадби каде што сум била имало три торти, невестинската, од кумот и од старосватот ;) .

4. Sun.shine

Sun.shine Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2011
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    116
    Фала девојки, претпоставував дека треба да носиме ама за секој случај да се потврдам :) Утре сме старосвати на свадба и ми е страв да не заборавам некоја ситница... Поклон, торта, материјал, свеќи, лична карта :) , пари за црква и музика и добро расположение :) Да не заборавив нешто?!? :D

5. Sun.shine

Sun.shine Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2011
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    116
    Да ве прашам, бурмите за свадба кој ги купува? Секој својата си ја купува или?!? :)

6. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.514
    Па така му доаѓа некако :D ама ја знам дека младоженецот ја купува на невестата, и невестата на младоженецот :)

7. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    зависи како ке си се договорат зетот и невестата, ние ги плативме заедно двете бурми ;)

8. Sun.shine

Sun.shine Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2011
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    116
    Аман со македонскиве обичаи, значи пак невестата го добива подебелиот крај :D

9. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.648
    Една многу актуелна тема ( бар за нас деновиве). Мојата прва братучеда ќе прави свадба за две недели, младоженецот запнал да го види невестинскиот фустан, а тие толку испаничиле што уште малку ќе го носат во банка да го заклучат во сеф :rofl: за да не го види. Што мислите вие за овој адет суеверие како да го наречам?

10. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.826
    Мене искрено ми нема врска тоа, да не го видел младоженецот венчалниот фустан. Не верувам во такви суеверија.
    Што е до мене, здравје Боже ако дојде ден јас да се мажам, со идниот сопруг има да си бирам фустан.

11. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    2.358
    Јас мојот фустан го бирав со маж ми и одев на проби со него и се и на крај кога беше готов го земавме заедно. Негледам причина да не го види ако сака. Јас лично не верувам во вакви работи ;)

12. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    јас мислам дека нема врска се се тоа глупости( барем за мене, јас неверувам во такви работи) јас кога го бирав одевме заедно со моето маже, па фала богу и тој треба да ми каже дали е убав или не ;) ;)

13. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    јас со сопругот си го бирав фустанот

14. Sun.shine

Sun.shine Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2011
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    116
    Невести, од каде го купивте бидермаерот? Го затворија цветниот пазар и сега поим немам од каде да купам, по цвеќарите што прашав најефтиниот бидермаер е 3000 ден :^) Малку забегаа со цените во Скопјево... :swear:
    Кумата или деверот го купува бидермаерот?

15. Zaljubena111

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.648
    Кумата купува два бидермаери еден за фрлање и еден за невестата што ќе и остане, барем така е кај нас. И како тоа 3000 денари :?: прошети во бутиците за венчаници има и по 600 денари

16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.895
    Допаѓања:
    203.058
    Кумата го купува, колку што знам, и само еден бидермаер е потребен... и јас имав сосема солиден бидермаер за 1500 денари, од свежо цвеќе. Ако имаш посебни побарувања, тогаш може да биде поскап. А бидермаерите од вештачко цвеќе се далеку поефтини, ама па не изгледаат убаво. Барем мене лично не ми се допаѓаат (мразам вештачко цвеќе).

17. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.693
    Допаѓања:
    8.644
    Ние бевме девери т.е. брат ми му беше девер на братучед ми и ние го купивме бидермаерот, а го бираше невестата сама, а ова за кумата искрено прв пат слушам, инаку провери низ чаршија ако ништо друго

18. Zaljubena111

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.648
    па затоа и реков дека најмногу зависи од каде си какви обичаи се практикуваат, затоа отворено разговарај си со кумата или деверот да не стане само бидермаери :D

19. Sun.shine

Sun.shine Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2011
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    116
    Ми дадоа вештачки букет со венчаницата ама нема да го употребам, не сакам вештачко цвеќе... Сакам да биде малечок букет со 3 орхидеи и неколку ружички, ништо посебно :wasntme: Бев во буњаковец и беверли хилс и ми се крена косата, обично букетче со 11 ружи е 2500 денари :@
    Изгледа сега користат шанса во периодов додека не се отвори цветниот пазар, ама срам да им е!
    Како и да е, нека му ја мисли кумата :D

20. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.454
    Незнам од кај си, ама во Бутел 1, во малиот трговски има цвеќара, мојата старосватица секогаш пазари од таму, и баш пред кратко ми спомна дека изработуваат супер бидермаери по ептен пристојни цени. Не е на одмет да си погледнеш.
    И немој некој како мене да прави, мене едниот ми кошташе 2.500, другиот 4000 ...сега ми е срам, ама кој можеше тогаш да ми докаже :x