Сакам да правам фотосесија во Охрид некој ден после свадбата, ако може да ми препорачате некое фото студио од Охрид.
Некоја да се венчавала во Порта Македонија, да сподели искуства. Внтре просторот каков е, отприлика колкава е салата?
Јас сум била на регистрација на други таму. Интересно е. Се качуваш со лифт или по скали(ако не сакаат да чекаат) Како невеста, сигурно со лифт ќе се качиш. Просторот е пристоен. Сеа релативно е како гледаме голем или мал, во зависност од колку луѓе ќе ти дојдат на регистрација. Собира повеќе од 50тина луѓе комотно. Бројкиве од ракав ги вадам зашто со осет за простор сум малце скарана. Има место за седење за сите. Има простор да се честита на младите, се прави убав ред. Не знам што друго те интересира. Слободно прашај.
Па отприлика 50-тина ќе бидеме и ние. Ми имаат кажано дека многу низок бил плафонот, па ме интересираше како изгледа седење, стоење па сликање. Дали ок изгледа се тоа. И да, за паркирање доле кај портата може или не знаеш?
Плафонот? Не сум забележала колку е висок или низок плафонот. Не ми паднало во очи. Јас на свадба бев пред 3 години и не ни дозволија да се паркираме. Или само на невестинската кола дозволија, не ми текнува.
Колку ве чинело декорирањето на свадбата? Значи целокупно, дома китенки, бомбони, невестинската маса, просторот за сликање...
Дали знае некој до колку саат најкасно може да се закаже регистрација во матично за време на викенд и меѓу која локација може да изберат младенците? Знам дека може во Музејот на ВМРО, порта Македонија и во некоја од општините. Кое до колку работи во сабота или сите се до 16h некаде?
Дечки по колку пари се стававте во Бовча, на кум, кума, старосватови, свекор, свекрва, младоженец, девер треба уште на некој?
Која би билаа соодветна сума за подарок на свадба кај ептен близок роднина? Чисто онака ме интересира
Сметам дека секој со можностите. 100е ако немам да им дадам кеш, би им купила што им треба, нешто што би можела на рати да го исплаќам.
Искрено и мене прво ми падна таа сума на памет, само сакав да прочитам и други мислења, прв пат сум вака на блиска свадба. Освен плик , што е подобро цвеќе или ?
Цвеќе или благо. Јас имав помалку букети ,повеќе бонбониери. На поблиските им реков да не носат цвеќе, да не си прават дополнителни трошоци.
A A jas im vikam na site da ne nosat ni cvekjinja ni bombonjeri. Kaj ke gi nosam posle svadbata i so ke im pravam na tolku mnogu? Izlishno potroseni pari spored mene, a i ne se eftini cvekjinjata.