Ќе ги поделите, на мајка ти, свекрва ти. Барем кај мене беше така. Само бонбониерите си ги земавме сите, оставивме по 2-3 кај моите и негови. За благо изгорени сме.За неколку дена ги немаше.
Sve toa e super ama nie ziveeme vo stranstvo pa ionaka nema da ima kaj da gi nosime za da im se izraduvame. A za bombonjerite...i onaka sme debeli hahaha
Тогаш ќе ги оставите кај своите. Оти секако ќе имаш по нешто од ова колку и да инсистираш дека нема потреба.
A Ќе има, знам. За жал наместо да ги донираат парите во добротворни цели или да си ги зачуваат, ќе купуваат цвеќиња или бомбоњери на кои секако нема да им се израдувам. Подобро нека си ги зачуваат парите, повеќе ќе ме израдуваат со тоа.
Девојки дали знаете кај можам да најдам мали теглички за бонбони за со торта у пантер мис 30 денари ми казаа ги направиле Негде да не сте виделе за поефтино?
Неодамна правевме свадба, на подарок добив ваучер за свадбениот танц од една моја пријателка. Скептично пристапив, никогаш не сме танцувале и мислевме дека ништо нема да научиме а сега ми доаѓа секој ден да танцувам... инструкторот ... немам коментар, многу прецизно и детално ги објаснува сите движења, ем сами си одбравме песна ем кореографијата беше така добро осмислена што потполно се поклопуваше со нашиот стил на живеење. Ни даде еден тон практични совети и само за три часа, кои флексибилно ги распореди во нашите слободни термини, успеавме да научиме прекрасен танц.... воодушевени сме од Star-DT - често имале попусти на услугите, ние се разбаравме потоа па доколку барате ова дефинитивно ви е прекрасна можност. https://grouper.mk/deal/valcer-mladinci-svadba-star-dt-april-07
Девојки, сакам некое ателје/цвеќара да ни ги украси масите за гостите, и невестинската маса со природно цвеќе, некои ситни декорации да има. Меѓутоа каде и да се јавам ми велат дека јас треба буџет да им дадам и до толку пари ќе ми украсат. Па прашањето ми е колку пари е доволно да се одвои, колку дававте вие во просек за украсување по маса..? Едни ми велат од 30, 50 до 100е по маса, други и помалку.. ама ме интересира што да очекувам во тие цени..
izvinete za latinica nemam kirilica fond na tel. moze ne e prashanjeto za tuka ama ne najdov tema. kaj bratucedkami na svadba jas ke bidam deverusha do sega ne sum bila deverusha nikade me interesira shto treba da pravam,Dali neshto posebno treba da se oblecam vo smidla na boja na fustan.Koj e adetot? I koja e funkcijata na deverusha?
Мене ми декорираше Atelje Klara Bojana Flora, презадоволна сум. побарај ги на фб и разгледај. Ова е дел од декорацијата на мојата свадба, сликите се од мобилен, па квалитетот не е баш најдобар.
Леле Боа Виста колку бајковито изгледало се ова.... Прекрасна си била и прекрасно била декорацијата! Во кој ресторан правеше, неможам да го препознаам просторов?
Fala @Rubiii. Restoranot ne e vo Sk, ne bi da pisuvam javno, zasto kje kazam od kaj sum Mada i vaka nekoj kje me prepoznae
Затоа не го препознав хаххаа А баш ме изненади како тоа да не го знам просторов, ептен фино изгледа а си пишала порција 21 евра... Ги знам рестораните и цените, а не го пронајдов според сликите и пишаното Чим не е во Скопје не е ни важно, многу убаво изгледа, а уште поубав брак да имате, тоа е најважно откако ќе заврши свадбената церемонија и сите овие декорации
Па стандардните порции не се 21 е, околу 13 -15 мислам дека се во овој ресторан, но со поховани даски, покрај вечерата и прасешко и јагнешко плус на секоја маса и неограничено пиење на сите алкохолни пијалоци (виски, узо,коњак, значи се што има во ресторанот) излезе толку. Од ресторанот и услугата сме посебно задоволни. Многу флексибилни, многу добро организирано, чиста 10ка.
Во Скопје во поелитните ресторани се почнува со цени од 18-20е, а вие сте имале топ понуда за 21е, што овде ќе е најскапото мени за повеќе од 21е.
Да знам, сестра ми во септември правеше свадба во Мулино Грин Гарден, плаќавме 30 евра од човек, а свадбата беше организирана како шведски стол. И тоа беше преубаво. Сакавме и ние така, ама ресторанот нема доволно простор за шведски столови, па наместо класична вечера на гостите, кај нас служеа во овали на секоја маса и тоа си стоеше цела вечер, немаше како класична вечера од толку до толку.
Ок. Прва прекршувам традиција од неправење свадба-свадба со генерации наназад во двете фамилии. Сакам да знам улога на старосватица, деверуша,поклони за гости, бомбони, бовчи кој плаќа што...итн. Знам дека се многу информации и дека најверојатно ќе најдам се ако побарам. Ама ми треба советник за конкретни нешта пошто сум стварно загубена. Може и некој во пораки да ми пише. Ќе бидам многу благодарна.
Не сум запросена се уште, но си разговараме на тема свадба. Дарување и класична веридба нема да имаме еден ден, па ме интересира дали треба да се даруваат кумот/старосватица и сл?? Ако да, кога ?
Јас не правев веридба, само неговите беа кај моите на вечера и толку. Без дарови , без ништо. Прстенот ми беше веќе на рака. Свекрва ми донесе само торта. Кумовите ни беа после на честито и тоа. Дарови ни на свадбата немаше. По еден скромен подарок само за кумот,кумата и децата нивни.