што и да одлучиш ќе биде Ваш најубав ден. само сети се дека најголемата поплава лани се случи на 6ти Август.. така да нема правило. кога тапанот ќе удри, нема веќе да се грижиш дали надвор врне и дали фризурата и шминката ти се на место
Жении, на бурмите се пише датумор од веридба кога се дава збор се мењаат бурми, датум кога те побарале или датум на свадба ?
Здраво девојки. Летото ке правиме свадба па имам неколку прашања. Ме интересира освен младоженецот ,неговите родители и кумовите кој друг невестата го дарува? И за венчавката во црквата кој и што треба да купи ( мислам на оние големите свеќи, материјал и сл.) И доколку има некоја девојка што знае како одат тие работи нека ми пише во лп подетално. Фала
Се даруваат кумовите, побратимците, свекорот, свекрвата, младоженецот и доколку има маж ти брат/сестра. Во црква ќе треба да купат кумовите свеќа и материјал и побратимците исто купуваат свеќа и материјал. Кога ќе закажуваш во црква,таму ќе ти дадат ливче на кое пишува кој што треба да донесе. Свекрвата носи погача и вино и секако кумот, побратимот, свекорот и дедото треба да платат 7000 ден. (кај нас во Куманово толку).
Ресторанот што го сакам има термин на 14 јули. Што мислите многу се плашам да не е прежешкоследна сабота е 27 октомври. Мора да е сабота бидејќи моите гости се од друг град. Совет?
Не важи, но на задната страна од изводот треба да има нешто како печат. Мислам дека ги признаваат од 2000 год па наваму. Како и да е, може да е постар од 6 месеци.
Од кога е така? Ние кога закажувавме свадба ни рекоа изводите да не бидат постари од 6 месеци. Моравме нови да вадиме. Ова беше 2011 година.
Девојки кажете ми за декорација кого да ангажирам во ск? Сите што ги контактирав се тотално незаинтересирани, или ми форсираат некои нивни идеи а не тоа што јас сакам. Не сакам огледала, кристали, еден тон цвеке и такви ствари, сакам нешто пристојно и посмирено. Кого и да контактирам одговараат у рок од 2 недели, едвај нешто ке се натераат да пишат. Од друга страна јас не сум во мк нити можам одма да дојдам и да видам и да договорам, ми треба некој со кого можам да се договорам преко вибер што како сакам да си платам и да завршиме...
Матично закажавме за во ресторан од 18:30, кога да се оди во црква, со оглед на тоа што фотосесијата ни е помеѓу црква и матично, размилував да биде околу 13:00.Искуства, колку време од прилика се задржува во црква?
Здраво, сакам да прашам, дали некој знае од каде можам да нарачам старки темна жолта боја, бев во конверс и ми рекоа дека не можат по нарачка. Ми требаат два пара. Со вереникот сакаме да бидеме во патики на свадбата. Дали некој има информација од каде можам да ги нарачам или најдам ? Од официјалната страница на конверс не може имаат достава само во Америка.