Ми требаат совети... сè во врска свадба

Discussion in 'Свадба' started by natali25, Nov 30, 2009.

1. marta993

marta993 Форумски идол

Јас планирам т.е закажано ни е веќе и испланирано свадбата да почне од црква, со тоа што ќе искористам прилика со божиќниве празници да ги викнам на вечера сватовите и да ги дарувам сега, а свадбата ми е дури во јуни, па да се растеретам малку пред свадба :)

2. IChika

IChika Истакнат член

Девојки закажав за шиење венчаница, па според вас што е пубаво корсет да се носи или од мрежа да биде изработен горниот дел? се двоумам

3. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Јас имав мрежа, мислам дека е попрактично корсетот ќе ти се лизга и цело време ќе треба да го креваш..

molikaMk and IChika like this.
  4. Orchidea

Orchidea Популарен член

Мојот позади беше мрежа и чипка, а материјалот почнуваше од половината надолу. Напред имаше пластифицирана лента (не знам точно како се вика, не беше жица), не беше класичен корсет.

IChika likes this.
  5. Daniela2207

Daniela2207 Активен член

Ми треба помош. Сведок сум на матичар кај другарка. Ќе биде само регистрација и ручек без музика и слично, тек за една година ќе прават свадба. Дали е доволно цвеќе, вино и бомбони или треба да им купам некој поклон и на пример што? Сакам нешто креативно, и така живеат надвор од МК.

6. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Доволно е. Ние така направивме кога бевме сведоци во матично. Поклон купивме за свадбата.

7. Summerlove@2016

Summerlove@2016 Истакнат член

На 24ти август ни е закажана свадбата, но бидејќи сме далеку сакаме еден ден (22 август, четврток) да дојдат тие од таму, да го донесат фустанот и тогаш да ги направевме адетите, секако со музика со се и да излезам во фустанот.. И после за 24ти само ке остане во црквата и ресторанот.. Што мислите за ова? Има некој што вака правел? Има нешто некоја врска ако го облечам фустанот 2 пати?

8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

А што има врска ако биде во ист ден се? И зет ми живееше далеку од сестра ми, па имаше одење по невеста. Јас не би правела свадба 2 дена.

Juicy and Summerlove@2016 like this.
  9. Sezana

Sezana Активен член

Не ти е планов најдобар, а ако правиш вака нема што невестинскиот да го носиш 2пати.
    Кога ќе те земаат носи си нешто покомотно.

Summerlove@2016 likes this.
  10. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Нема никаква врска освен што ,зависи од моделот на фустанот, најчесто ќе се извалка па после некако грдо ќе изгледа за денот на свадбата. Реално мислам дека поубаво е да имаш некој друг фустан за кога ќе дојдат по тебе и ќе ги правите адетите отколку да бидеш облечена во венчаница. Венчаницата ми е повеќе за во ресторан со повеќе играње и особено за првиот танц. Што се однесува до кршење погача, разменување бовчи и слични адети покомотно би ти било во друг фустан.

Summerlove@2016 likes this.
  11. Shalitra

Shalitra Популарен член

Може ли некој да ми каже кои се трошоците на деверушата и што всушност она треба да прави.Братучедка моја ќе се мажи во август годинава,па јас треба да и бидам деверуша :) Ич не сум по адетиве,и навистина немам појма.Па секој совет од вас би бил добредојден.

12. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Никакви трошоци нема деверушата, дури може и подарок од невестата да добие

Shalitra and Sezana like this.
  13. Summerlove@2016

Summerlove@2016 Истакнат член

Да знам и јас прво бев против тоа.. Но ако е во еден ден треба да станеме уште во 3 сабајле, цел ден натаму наваму, 3 саати е пат во еден правец 3 саати во друг само во тоа мн време се губи и за сите е подобро во 2 дена да бидеме и одморени.. И јас прво бев против, но кога размислив подоцна мислам дека така ќе биде најдобро.

14. Arijana22

Arijana22 Истакнат член

Девојки Пантер мис работи ли сеуште?

15. Arijana22

Arijana22 Истакнат член

Како им се движат цените?

16. ..barbie..

..barbie.. Истакнат член

Осветлувањето и целосната декорација во ресторанот, заедно со бонбончињата со паричка за во црква и бонбончињата за во ресторан, венците за дома, украсувањето на невестинскиот автомобил и поканите не чинеше околу 920 евра. Се разбира дека цената зависи од тоа што го сакаш и бараш. Снежана е многу коректна и се труди да биде максимално фер и кажуваш цена и го дава максимумот за се што може да се направи до таа цена, вистински професионалец. Се надевам дека ти помогнав.

Arijana22 likes this.
  17. Arijana22

Arijana22 Истакнат член

А каква декорација ти направи во ресторан? Што имаше ?

18. ..barbie..

..barbie.. Истакнат член

Подвижен цветен sид во делот за пречек и фотографирање со гостите, декорирање на невестинската маса со икебана од природно цвеќе и декорација на останатите маси со вештачко цвеќе. Се зависи од тоа што ќе си одбереш. Ние отидовме во салонот, каде ги имаше изложено сите декорации и кажавме што ни се допаѓа, а таа ни кажа цена за изнајмување на истото. Има избор на неколку sидови, кои имаат различна декорација и цена, но се подеднакви убави. Во однос на гостинските маси исто цената зависи од тоа што ќе одбереш да има на секоја од нив, како и за невестинската. Природното цвеќе е доста поскапо од вештачкото.

Arijana22 likes this.
  19. Arijana22

Arijana22 Истакнат член

Ти благодарам

..barbie.. likes this.
  20. LegallyBlonde13

LegallyBlonde13 Популарен член

А тоа што венчавката паѓа за време на пости? Дали венчаваат? Бидејќи за време на пости не се дозволени венчавки.

Last edited: Feb 21, 2019