Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми требаат совети... сè во врска свадба

Дискусија во 'Свадба' започната од natali25, 30 ноември 2009.

1. marta993

marta993 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2017
    Пораки:
    1.571
    Допаѓања:
    29.044
    Јас планирам т.е закажано ни е веќе и испланирано свадбата да почне од црква, со тоа што ќе искористам прилика со божиќниве празници да ги викнам на вечера сватовите и да ги дарувам сега, а свадбата ми е дури во јуни, па да се растеретам малку пред свадба :)

2. IChika

IChika Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    432
    Девојки закажав за шиење венчаница, па според вас што е пубаво корсет да се носи или од мрежа да биде изработен горниот дел? се двоумам

3. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.274
    Допаѓања:
    18.393
    Јас имав мрежа, мислам дека е попрактично корсетот ќе ти се лизга и цело време ќе треба да го креваш..

На molikaMk и IChika им се допаѓа ова.
  4. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.530
    Мојот позади беше мрежа и чипка, а материјалот почнуваше од половината надолу. Напред имаше пластифицирана лента (не знам точно како се вика, не беше жица), не беше класичен корсет.

На IChika му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Daniela2207

Daniela2207 Активен член

Се зачлени на:
    14 март 2017
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    22
    Ми треба помош. Сведок сум на матичар кај другарка. Ќе биде само регистрација и ручек без музика и слично, тек за една година ќе прават свадба. Дали е доволно цвеќе, вино и бомбони или треба да им купам некој поклон и на пример што? Сакам нешто креативно, и така живеат надвор од МК.

6. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.221
    Допаѓања:
    36.733
    Доволно е. Ние така направивме кога бевме сведоци во матично. Поклон купивме за свадбата.

7. Summerlove@2016

Summerlove@2016 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2017
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    310
    На 24ти август ни е закажана свадбата, но бидејќи сме далеку сакаме еден ден (22 август, четврток) да дојдат тие од таму, да го донесат фустанот и тогаш да ги направевме адетите, секако со музика со се и да излезам во фустанот.. И после за 24ти само ке остане во црквата и ресторанот.. Што мислите за ова? Има некој што вака правел? Има нешто некоја врска ако го облечам фустанот 2 пати?

8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.221
    Допаѓања:
    36.733
    А што има врска ако биде во ист ден се? И зет ми живееше далеку од сестра ми, па имаше одење по невеста. Јас не би правела свадба 2 дена.

На Juicy и Summerlove@2016 им се допаѓа ова.
  9. Sezana

Sezana Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2018
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    108
    Не ти е планов најдобар, а ако правиш вака нема што невестинскиот да го носиш 2пати.
    Кога ќе те земаат носи си нешто покомотно.

На Summerlove@2016 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.346
    Нема никаква врска освен што ,зависи од моделот на фустанот, најчесто ќе се извалка па после некако грдо ќе изгледа за денот на свадбата. Реално мислам дека поубаво е да имаш некој друг фустан за кога ќе дојдат по тебе и ќе ги правите адетите отколку да бидеш облечена во венчаница. Венчаницата ми е повеќе за во ресторан со повеќе играње и особено за првиот танц. Што се однесува до кршење погача, разменување бовчи и слични адети покомотно би ти било во друг фустан.

На Summerlove@2016 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Shalitra

Shalitra Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2018
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.982
    Може ли некој да ми каже кои се трошоците на деверушата и што всушност она треба да прави.Братучедка моја ќе се мажи во август годинава,па јас треба да и бидам деверуша :) Ич не сум по адетиве,и навистина немам појма.Па секој совет од вас би бил добредојден.

12. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.274
    Допаѓања:
    18.393
    Никакви трошоци нема деверушата, дури може и подарок од невестата да добие

На Shalitra и Sezana им се допаѓа ова.
  13. Summerlove@2016

Summerlove@2016 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2017
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    310
    Да знам и јас прво бев против тоа.. Но ако е во еден ден треба да станеме уште во 3 сабајле, цел ден натаму наваму, 3 саати е пат во еден правец 3 саати во друг само во тоа мн време се губи и за сите е подобро во 2 дена да бидеме и одморени.. И јас прво бев против, но кога размислив подоцна мислам дека така ќе биде најдобро.

14. Arijana22

Arijana22 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2016
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    30
    Девојки Пантер мис работи ли сеуште?

15. Arijana22

Arijana22 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2016
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    30
    Како им се движат цените?

16. ..barbie..

..barbie.. Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    673
    Допаѓања:
    657
    Осветлувањето и целосната декорација во ресторанот, заедно со бонбончињата со паричка за во црква и бонбончињата за во ресторан, венците за дома, украсувањето на невестинскиот автомобил и поканите не чинеше околу 920 евра. Се разбира дека цената зависи од тоа што го сакаш и бараш. Снежана е многу коректна и се труди да биде максимално фер и кажуваш цена и го дава максимумот за се што може да се направи до таа цена, вистински професионалец. Се надевам дека ти помогнав.

На Arijana22 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Arijana22

Arijana22 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2016
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    30
    А каква декорација ти направи во ресторан? Што имаше ?

18. ..barbie..

..barbie.. Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    673
    Допаѓања:
    657
    Подвижен цветен sид во делот за пречек и фотографирање со гостите, декорирање на невестинската маса со икебана од природно цвеќе и декорација на останатите маси со вештачко цвеќе. Се зависи од тоа што ќе си одбереш. Ние отидовме во салонот, каде ги имаше изложено сите декорации и кажавме што ни се допаѓа, а таа ни кажа цена за изнајмување на истото. Има избор на неколку sидови, кои имаат различна декорација и цена, но се подеднакви убави. Во однос на гостинските маси исто цената зависи од тоа што ќе одбереш да има на секоја од нив, како и за невестинската. Природното цвеќе е доста поскапо од вештачкото.

На Arijana22 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Arijana22

Arijana22 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2016
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    30
    Ти благодарам

На ..barbie.. му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LegallyBlonde13

LegallyBlonde13 Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2017
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    1.967
    А тоа што венчавката паѓа за време на пости? Дали венчаваат? Бидејќи за време на пости не се дозволени венчавки.

Последна измена: 21 февруари 2019