Девојки дали знае некоја од вас дсли има некаде да се изнајмува подлога - у двор имаме бавча што за свадба би сакала да ја искористам денски, тоа да биде покриено со подлога, и да има коњопои. Дајте идеа и совет како би можела да го изведам тоа
Девојки, ми треба мала помош.. Треба да одлучам каква венчаница ќе носам и ми се ствара притисок да ги задоволам вкусовите на сите околу мене.. Јас сакам поедноставна, без корпи затоа што не ми се допаѓаат ич, а шивачката ми кажа дека морало да има мала корпа за да не ми сметал фустанот кога ќе сум играла. Прашањето ми е дали некоја имала венчаница без корпа и дали стварно толку смета?Изводливо ли е? Како го одбравте вие вашиот фустан и зошто баш за него се одлучивте? Ќе побудалам, помагајте!
Jas.... so nekolku sloja tul i voopsto ne mi precese... naprotiv na snajka koja imase mala korpa i precese ja potkrevase i sl... ( obicno niv im e najlesno korpa i formata ja imaat namesto da sosijat poveke tul i da e odlicno ) Jas go odbrav so pomos na sivackata od nea pobarav nesto sto ke mi stoi i deka nesakam korpa da moram da ja krevam i se poznava pod fustanot obrac i sl ...i navistina za mene mi bese najubav a toa e najvazno ti da se custvuvas vo nego ubavo i udobno
А зошто да ги задоволиш другите? Тоа е твој ден бирај си венчаница каква ти сакаш. Јас од секогаш сакав широка да ми е, штом влегов во салонот побарав најголема корпа . Освен што ме газеа, други потешкотии немав. Разгледај по салони/бутици за венчаници, пробај различни модели и ќе видиш која како ти прилега и како се чувствуваш па и да шиеш ќе знаеш од прилика што сакаш.
Треба да одам на свадба и наместо подарок, ќе дадам пари. Е сега, малку ми е глупо со тоа парите само у рака, што друго да носам да не одам така ко шутрак, а цвеќе напоменале дека не сакаат
Па обично на свадба цвеќе се носи, друго не сум видела. Штом не сакаат тоа е, нема воопшто да изгледаш како шутрак Јас обично купувам грепки ако не сакаат цвеќе ама и тоа во плик оди.
Бев веќе, само со пари. За наредна некоја, повеќе ми се допаѓа онаа идејата на @Jana06 со грепките у плик. Може нешто ќе им се падне , па ќе се посреќат.
Прво ќе правиме регистрација во април, па на лето венчавка и свадба. Јас веќе одбрав фустан за регистрација и ми го шијат, ама како го гледам се почесто ми изгледа ко на баба ми миленцето да ќе го носам... искрено да ми кажете дали направив добар избор? Пошто стварно не сакам да се осеќам ко фиока со миленце. Најбитно е сама да си се допаднам и се тоа знам, ама сакам и туѓи мислења... плс плс плс најискрено.
И, свекрвата ме викна неделава да одиме да сум изберела да ми купела златно ланче. И јас, т.е моите сега треба да му купиме на вереникот мој исто? Како оди тоа ве молам да ми објаснете и бурмите како кој ги купува и кога се разменуваат и се во врска со нив... јас сакам сега кога ќе се запознаваат да биде и збор и нешто ко мини веридба.
Ја и за свадба ко невестински би го носела само би додала тул за глава, би сменила чевли и тоа е тоа. Лично мене ми е преубав.
Вака на слика убаво изгледа, замислата е добра, само зависи како ке ти го сошијат дали ке биде баш ко на сликата. Што материјал е ?
Не знам ништо само бев кај жената ја прашав дали можеш ист да ми го направиш, дали има вакви материјали, дали е комплицирано и само ми рече можам, ќе го направам ти уживај ќе те викнам за проби, ќе најдам јас и материјал и се ти гарантирам дека ист ќе ти го направам. Па се надевам дека ок ќе испадне. Само колку почесто го гледам, некако глупаво ми делува не знам зошто.
Најискрено воопшто не ми се допаѓа, особено не одговара на приликата. Ова би го носела единствено на журка на плажа. Баш како што кажа, фиока со миленце. Извини
Не бе извини, фала ти што си искрена. Мене на почеток ми беше љубов на прв поглед сега и јас ко тебе се осеќам... сега срам ми е да го откажам ако почнала да го прави или евентуално некоја промена да направам на истиов.
Сакаш машко мислење? Концептот е убав, невообичаен ама треба да имаш перфект body за да ти стои убаво ( ко девојката на сликата) . У спротивно не знам како би изгледало. Од мене имаш да за комбинацијава